Moeders, schoonmaken was nog nooit zo leuk mamameteenblog

Moeders, schoonmaken was nog nooit zo leuk!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

‘’Mama, vandaag komt er een vriendinnetje spelen. Mag dat?’’ Je werpt een blik door de kamer en komt tot de conclusie dat het huis nog een flinke schoonmaakbeurt nodig heeft voordat er ook maar iemand voet in huis mag zetten. De grond is bezaaid met een mengsel van kruimels, stof en haren en daarnaast mag er ook wel weer eens een ragebol langs het plafond. In je drukke mama-leventje is het niet altijd even gemakkelijk het huis spik en span te hebben. Met de onderstaande tips wordt dit een stuk gemakkelijker te combineren.

 

Planning

Nadat je met alle mogelijke materialen jouw huis hebt schoongemaakt, is het bijna niet te voorkomen dat er een week later weer een lading stof ligt. Zo frustrerend! Hoe houd je hierin een goede regelmaat, zonder dat het je al teveel tijd kost? Een tip om hier het overzicht over te bewaken, is om per dag een to-do list te maken en de taken goed te verspreiden. Zet deze planning in je telefoon en houd ‘m strak bij door voor elke taak een alarm te zetten. Bescherm je telefoon voor de zekerheid wel met een glas screenprotector, zodat ‘ie niet beschadigd tijdens de huishoudelijke klusjes.

Tips: 

Badkamer: 

Houten vloer:

Vloerkleed:

Kleding: 

Bank:

Handige gadgets voor tijdens het schoonmaken

Hulpmiddeltjes die het huishouden extra leuk of gemakkelijk maken zijn altijd welkom. Met de volgende gadgets heb jij gegarandeerd echte schoonmaakmusthavesin huis:

  • Stoomreiniger: met een stoomreiniger reinig je gemakkelijk ramen, sanitair, de vloer en de keuken. De stoomreiniger werkt op kokend water en reinigt dankzij de stoom die hierbij vrijkomt. Stoom doodt gemakkelijk bacteriën en schimmels, zelfs beter dan schoonmaakmiddelen dit doen. Het gebruik van deze reiniger scheelt weer heel wat gedoe met emmers water, zeep en een spoor van druppels op de vloer.
  • Kruimeldief: om even snel en gemakkelijk een paar kruimels van de bank of tafel weg te halen, is een kruimeldief een aanrader. Deze pak je er gemakkelijk bij en reinigt net zo goed als een stofzuiger, alleen danop kleinere oppervlaktes.
  • Babydweil pakje & schoonmaaksloffen: heb je een baby’tje? Dan is kruipen is ongetwijfeld de favoriete bezigheid van je kleintje. Hoe leuk is het om er een spel van te maken en jouw kleintje al kruipend het hele huis laat verkennen met een babydweil pakje aan? Het is niet alleen handig, het ziet er ook nog super schattig uit! Zo’n gouden moment is zeker een foto waard. Plaats je telefoon in de gewenste positie met een booktype telefoonhoesje en maak een onvergetelijke foto. Is jouw baby al een stuk gegroeid tot peuter, kleuter of tiener? Trek dan je gezin een paar schoonmaaksloffen aan envoilà: je hebt hetzelfde resultaat.

Mocht dit allemaal even niet in je huidige schema passen en kom je er echt even niet meer uit, dan kun je ook gebruik maken van het bureau Helping, een bedrijf gespecialiseerd in huishoudelijke hulp. Ideaal voor de momenten in je leven dat het gewoon even niet lukt.

 

Het ruikt zo fris, als het schoon is…

Naast de gadgets die je helpen met het schoonmaken, zijn er ook verschillende trucjes om je huis extra fris te krijgen:

  • Waspoeder in de stofzuiger: om een heerlijke, frisse geur door je huis te verspreiden is het een tip om een beetje waspoeder op te zuigen. De stofzuiger zal tijdens het zuigen de lekkere geur verspreiden door de ruimte.
  • Schoonmaakazijn: ruikt de wasmachine niet meer fris? Haal een flesje (schoonmaak)azijn uit de keukenkast tevoorschijn en gooi een scheutje in het wasmiddelbakje. Zet de wasmachine aan op een 90 graden programma en je wasmachine ruikt weer helemaal goed!

Voor de echte schoonmaakfreaks onder ons is dit filmpje erg leuk! Wie weet staat er iets tussen wat je nog niet kent

Ken jij al deze tips en trucs al?

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
hoe vind je het perfecte cadeau voor hem mamameteenblog.nl
Hoe vind je het perfecte cadeau voor hem?

Cadeaus kopen vind ik lastig. Hier mis ik duidelijk de gave voor. Het is voor mij elk jaar weer een...

Sluiten