Moeders, schoonmaken was nog nooit zo leuk!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 juni 2024 by Barbara

“Mama, vandaag komt er een vriendinnetje spelen. Mag dat?” Je werpt een blik door de kamer en komt tot de conclusie dat het huis nog een flinke schoonmaakbeurt nodig heeft voordat er ook maar iemand voet in huis mag zetten. De grond is bezaaid met een mengsel van kruimels, stof en haren en daarnaast mag er ook wel weer eens een ragebol langs het plafond. In je drukke mama-leventje is het niet altijd even gemakkelijk het huis spic en span te hebben. Met de onderstaande tips wordt schoonmaken een stuk makkelijker.

Planning schoonmaken

Nadat je met alle mogelijke materialen jouw huis hebt schoongemaakt, is het bijna niet te voorkomen dat er een week later weer een lading stof ligt. Zo frustrerend! Hoe houd je hierin een goede regelmaat, zonder dat het je al teveel tijd kost? Een tip om hier het overzicht over te bewaken, is om per dag een to-do list te maken en de taken goed te verspreiden. Zet deze planning in je telefoon en houd ‘m strak bij door voor elke taak een alarm te zetten. Bescherm je telefoon voor de zekerheid wel met een glas screenprotector, zodat ‘ie niet beschadigd tijdens de huishoudelijke klusjes.

Tips: 

Badkamer: 

Houten vloer:

Vloerkleed:

Kleding: 

Bank:

Handige gadgets voor tijdens het schoonmaken

Hulpmiddeltjes die het huishouden extra leuk of gemakkelijk maken zijn altijd welkom. Met de volgende gadgets heb jij gegarandeerd echte schoonmaak musthaves in huis:

  • Stoomreiniger: met een stoomreiniger reinig je gemakkelijk ramen, sanitair, de vloer en de keuken. De stoomreiniger werkt op kokend water en reinigt dankzij de stoom die hierbij vrijkomt. Stoom doodt gemakkelijk bacteriën en schimmels, zelfs beter dan schoonmaakmiddelen dit doen. Het gebruik van deze reiniger scheelt weer heel wat gedoe met emmers water, zeep en een spoor van druppels op de vloer.
  • Kruimeldief: om even snel en gemakkelijk een paar kruimels van de bank of tafel weg te halen, is een kruimeldief een aanrader. Deze pak je er gemakkelijk bij en reinigt net zo goed als een stofzuiger, alleen dan op kleinere oppervlaktes.
  • Babydweil pakje & schoonmaak sloffen: heb je een baby’tje? Dan is kruipen is ongetwijfeld de favoriete bezigheid van je kleintje. Hoe leuk is het om er een spel van te maken en jouw kleintje al kruipend het hele huis laat verkennen met een babydweil pakje aan? Het is niet alleen handig, het ziet er ook nog schattig uit! Zo’n gouden moment is zeker een foto waard. Plaats je telefoon in de gewenste positie met een booktype telefoonhoesje en maak een onvergetelijke foto. Is jouw baby al een stuk gegroeid tot peuter, kleuter of tiener? Trek dan je gezin een paar schoonmaaksloffen aan en voilà: je hebt hetzelfde resultaat.

Mocht dit allemaal even niet in je huidige schema passen en kom je er echt even niet meer uit, dan kun je ook gebruik maken van het bureau Helping, een bedrijf gespecialiseerd in huishoudelijke hulp. Ideaal voor de momenten in je leven dat het gewoon even niet lukt.

Het ruikt zo fris, als het schoon is…

Naast de gadgets die je helpen met het schoonmaken, zijn er ook verschillende trucjes om je huis extra fris te krijgen:

  • Waspoeder in de stofzuiger: om een heerlijke, frisse geur door je huis te verspreiden is het een tip om een beetje waspoeder op te zuigen. De stofzuiger zal tijdens het zuigen de lekkere geur verspreiden door de ruimte.
  • Schoonmaakazijn: ruikt de wasmachine niet meer fris? Haal een flesje (schoonmaak)azijn uit de keukenkast tevoorschijn en gooi een scheutje in het wasmiddelbakje. Zet de wasmachine aan op een 90 graden programma en je wasmachine ruikt weer helemaal goed!

Voor de echte schoonmaakfreaks onder ons is dit filmpje erg leuk! Wie weet staat er iets tussen wat je nog niet kent

Ken jij al deze tips en trucs al voor het schoonmaken?

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com
  • Ook leuk om te lezen: 
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie