overhemd niet in de droger mamameteenblog.nl

Waarom je een overhemd niet in de droger mag doen!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Overhemden strijken. Het blijft een van de klusjes waar ik echt niet van houd. Meestal wacht ik tot mijn man al zijn overhemden heeft gebruikt en begint te roepen dat het nu wel heel nodig is dat er een strijkijzer over de overhemden gaat, voordat ik met een strijkbout de hemden te lijf ga. Gelukkig heeft hij veel overhemden en draagt hij veel overhemden. Daarnaast draagt hij ook overhemden van goede kwaliteit en die vaak ook al een gedeeltelijk strijkvrij zijn. Dat scheelt ook al veel bij het mooihouden van een overhemd. 

een overhemd mooi houden mamameteenblog.nl

 

In de loop der tijd heb ik wel wat trucjes ontdekt hoe je een overhemd zo mooi mogelijk houdt. En hoe je een overhemd zo kreukvrij mogelijk uit de wasmachine haalt. Deze trucjes schelen echt een hoop tijd.

Het overhemd eerst in een koud badje leggen

Zodra er een nieuw overhemd is gekocht, zorg dat je deze vanaf het begin juist behandelt. Zo leg je een nieuw te wassen overhemd eerst een tijdje (min 30 min)  te week in koud water en als het een overhemd is met een mooie kleur, dan voeg je een scheutje azijn erbij. Op deze manier houd je de kleur mooi van het overhemd.

Was een overhemd altijd binnenstebuiten of in een waszak.

Zo schuurt de mooie kant van het overhemd niet tegen de trommel aan en krijg je minder of geen schuurplekken. Zelf heb ik geen waszakken, maar het omkeren op zich werkt al heel goed!

Gebruik het overhemden programma!

Ja, doe dat echt. Spaar wat overhemden op en stop ze tegelijk in de wasmachine. Waarom? Dit programma heeft een lager toerental dan een hoofdwasprogramma en een lagere temperatuur.

Dus minder slijtplekken en de kleur blijft langer mooi!

Stop een overhemd nooit in de droger!

De hoge temperatuur van de droger zorg t dat de overhemd zijn stevigheid verliest, ook beschadigt de hoge temepartuur de katoenvezels en de kleur wordt vaal van de hoge temperatuur. Dus gewoon liever niet doen.

Gebruik goede kledinghangers

Hang de overhemden zo snel mogelijk uit, het liefst zodra het wasprogramma is afgelopen. Zo zijn de overhemden nog een beetje vochtig en hangen de kreukels en vouwen er al een beetje uit.

Leestip: Hoe krijg je een schone kraag?

Met deze tips kom je al een heel eind nietwaar? Maar nu komt het aan op het strijken.

 

Hoe strijk je het beste een overhemd?

Probeer een beetje te plannen met strijken, dus draai een wasje met overhemden voordat je favoriete programma begint en strijk dan direkt als de was klaar is, de nog vochtige overhemden weg.

Waarom?

Een vochtig overhemd kun je beter persen met een strijkijzer die niet op de hoogste temperatuur staat. Daarnaast kun je ook beter zien welke stukken je al gestreken hebt doordat deze dorger aanvoelen. Op diemanier bescherm je de stof door het niet te lang bloot tet stellen aan de hoge temperaturen van de strijkbout.

Zorg ook dat je weet wat voor soort stof je strijkt en pas het programma van je strijbout op aan. Zo voorkom je beschadigingen of glimmende plekken op je overhemden.

Ad last but not least: hang meteen het gestreken nog dampende overhemd aan een goede kleerhanger!

Voor de liefhebbers heb ik hier een filmpje. Het is mij trouwens nog nooit gelukt om in 2 minuten een overhemd te strijken…Maar wie weet lukt het jou wel met deze tips uit het filmpje!

Zo blijft het overhemd mooi!

Nu weetje waarom je nooit een oevrhemd in de droger moet stoppen. Maar stel dat je een keer hast hebt en je overhemd is al wel gewassen maar nog niet gestreken wat kun je dan doen?

Dan kun je best een uitzondering maken, vind ik. Dan stop je het overhemd in de droger met een natte washand gevuld met een handjevol ijsblokjes! En dan laat je de droger voor 15 minuten draaien op een standaard programma. Zo creeer je stoom in de droger en die zorgtdat de kreukels eruit trekken. Gegarandeerd een bijna net zo mooi overhemd als een gestreken overhemd!

Sommige stijkers zeggen dat je ook je overhemd in de badkaer kunt hangen tijdens het douchen. Maar mijn ervaring s dat dit toch niet zo goed helpt als de droger en ijsklontjes truc.  

Nogmaals een kwalitatief goed overhemd, bv een Olymp Overhemd, is al een goed begin en zorgt dat je al minder strijkwerk hebt!

Succes en ik hoorgraag welke tips jij gebruikt bij het strijken van een overhemd!

Ook interessant om te lezen: 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

1 gedachte over “Waarom je een overhemd niet in de droger mag doen!”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
opbergboxen mamameteenblog.nl
Interieur Tips voor het inrichten van de kinderkamer

Kinderkamers inrichten is best lastig als je het nog nooit hebt gedaan. Tenminste zo ervaar ik dat; met drie in...

Sluiten