interieur tips woonkamer mamameteenblog.nl

5 Interieurtips voor de ideale kindvriendelijke woonkamer

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een gezellig, knus huis met kinderen. Een huis dat makkelijk is bij te houden, makkelijk schoon is te houden en toch geen klinische uitstraling heeft. Is dat een droom? Dat niet, maar het heeft wel even tijd gekost voordat ik hier mijn draai in kon vinden. Want wat ik mooi vind, is niet echt praktisch met kleine plakkerige handjes. Laat ik nu net een indrukwekkende collectie kinderhandjes hebben. Daarnaast heeft mijn lief altijd even tijd nodig om te wennen aan mijn ideeën over de inrichting van het huis. Dus wat zijn die handige interieurtips voor de ideale kindvriendelijke woonkamer? Wat werkt er echt in een woonkamer met kinderen. En is het dan nog wel gezellig? 

Een interieur voor een kindvriendelijke woonkamer-mamameteenblog.nl

Hier volgen 5 handige interieurtips voor de woonkamer in een kindvriendelijk huis.

tips interieur kindvriendelijke woonkamer mamameteenblog.nl

Bij het inrichten van een kindvriendelijke woonkamer heb ik er rekening mee gehouden dat kinderen hun ruimte nodig hebben. Met een paar grote meubelstukken, zoals je bank en eettafel, krijgt de ruimte meer structuur en is er ruimte om te spelen, lezen enz.

Op deze manier ligt de lat niet te hoog en met de onderstaande tips is de woonkamer een plek waar zowel mijn kinderen als ikzelf mij prettig voelen. En dat is wat ik belangrijk vind.

De bank

We beginnen met het centrale stuk in mijn woonkamer, de bank. Dit is eigenlijk het gedeelte waar het grootste deel van de tijd wordt doorgebracht, zowel door ons volwassenen als de kinderen.

Belangrijk dus dat deze een beetje vlekbestendig is of dat deze een afneembare en wasbare hoes heeft. Een voordeel van de afneembare hoes is dat je deze vaak in meerdere kleuren kunt bestellen zodat je deze kunt aanpassen aan je stemming en interieur. Heel handig! Voor een mooie bank met verwisselbare hoes kun je eens hier kijken. De verschillende hoezen geven ook de mogelijkheid om te kiezen voor een lichte kleur bank.

 

De eettafel

Bij het kiezen van een eettafel voor een kindvriendelijk interieur, kun je rekening houden met de volgende punten: genoeg leef- en bewegingsruimte aan en rondom de tafel, een gebruiksvriendelijk tafelblad en vlekbestendigheid. En mochten de komende jaren er nog veel kleine kinderen met stootgevaar ronddralen, kun je ook denken aan afgeronde hoeken of een ronde tafel.

We spreken over de eettafel, maar het is natuurlijk veel meer dan dat. Aan de tafel wordt gelezen, geknutseld, gespeeld, gekleurd én gegeten. Het is dus handig dat deze tafel tegen een stootje kan. Of dat de tafel een echte leeftafel mag zijn en daar ook de sporen van mag dragen, zoals een tafel met een houten tafelblad.  Bij sommige houtsoorten wordt de oppervlakte alleen maar mooier naarmate hij intensiever wordt gebruikt. Ideaal dus voor een interieur waar kinderen leven.

Opbergruimte/ Speelruimte

Mensen hebben spullen, veel spullen, en met kinderen wordt het nog veel meer. Door in je woonkamer te kiezen voor opbergruimtes met dichte of afgesloten kastjes, voorkom je een rommelige uitstraling. Dit is trouwens een goede tip van een vriendin van mij, Tabitha van House2style. Zij heeft praktische èn creatieve ideëen voor jouw interieur als styliste.

Zoals de binnenkant van een trapkastdeur voorzien van schoolbordverf.

Of het creëeren van een aparte plek voor de kinderen in de woonkamer. Hier kunnen ze spelen en hun speelgoed bewaren, zonder dat het door je hele woonkamer ligt. En na het spelen kan het speelgoed weer in de daarvoor bestemde afgesloten trendy speelgoedkist.

De trend voor nu is de tipi tent, deze kun je zo nodig ook weer opruimen, maar geeft wel een plek voor je kinderen wanneer daar behoefte aan is.

Veel zachte materialenkindvriendelijke woonkamer mamameteenblog.nl

Als je meubels toch iets te praktisch zijn geworden, kun je ook kiezen voor accessoires van zachte materialen. Denk dan aan zachte kussens op de bank, aan een groot kussen voor op de vloer of een zacht kleed voor op grond en eventueel een zachte poef voor de nodige hangmomentjes bij regenachtige dagen.

Deze zachte materialen geven dan net die knusse sfeer die je mist met al die praktische meubelen.

Check hier voor tips om je huis babyproof te maken.

Salontafel

Wat nu echt superhip is, zijn de ronde salontafels. Het voordeel van ronde tafels is dat er geen scherpe hoeken aan zitten. Dat maakt het erg kindvriendelijk. Daarnaast is het ook handig om een tafel te kiezen of een groepje tafeltjes bij elkaar die makkelijk te verschuiven zijn. Heel handig bij optredens van de kinderen, dansjes en stoei- en speelpartijen. Zo kunnen de tafeltjes in een handomdraai aan de kant. Dat geeft meteen extra ruimte wanneer je het nodig hebt.

Dit ronde salontafeltje vind ik trouwens echt te gek. Misschien maar eens bij mijn lief onder de aandacht brengen.

 

Kortom

Dit waren de tips.

Ben jij ook bezig jezelf wegwijs te maken in de wereld van het kindvriendelijke, maar toch gezellige interieur, dan hoop ik dat je wat hebt gehad aan deze tips.

Mocht je nog een supertip hebben die ik heb overgeslagen of heb je pas een leuk kindvriendelijk item aangeschaft? Laat het weten in de comments, ik ben heel benieuwd!

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
overhemd niet in de droger mamameteenblog.nl
Waarom je een overhemd niet in de droger mag doen!

Overhemden strijken. Het blijft een van de klusjes waar ik echt niet van houd. Meestal wacht ik tot mijn man al...

Sluiten