Tips voor affiliate marketing op je blog | Deel 5 van 7

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Inkomsten via affiliate marketing zijn mijn favoriete manier om geld te verdienen op mijn blog. Affiliate-inkomsten zijn wanneer je een affiliate-link in een blogpost plaatst en geld verdient aan mensen die het product via jouw link kopen. 

Hoe start je een succesvolle blog anno nu mamameteenblog.nl (1)

Affiliate marketing kan een goede manier zijn om geld te verdienen, want bij elk product is dat je leuk vindt of enthousiast over bent, kun je er een review over plaatsen. Je hoeft alleen maar het product te beoordelen en anderen erover te informeren. De kans is groot dat door jouw oprechte enthousiaste zij het ook willen kopen.

Affiliate-inkomsten zijn geweldig omdat je een bericht, recensie, enz. kunt maken, en met dat bericht of blogpost kun je jaren geld verdienen. Met minimaal werk dat nodig is om het artikel te onderhouden en up-to-date krijg je zo inkomsten.

Affiliate marketing Hoe start je een succesvolle blog 5_7 mamameteenblog.nl

Tips om je affiliate marketing inkomsten te verhogen

Hier zijn enkele van mijn tips:

  • Gebruik de Pretty Link-plug-in. Ik gebruik dit voor veel van mijn aangesloten links. Het ziet er mooier uit en ik kan een mooi overzicht bijhouden van mijn affiliate links op deze manier.
  • Geef echte beoordelingen. Je moet altijd eerlijk zijn met je beoordelingen. Als er iets is dat je niet bevalt aan een product, bekijk het product dan ook niet of vermeld de negatieve punten in de recensie.
  • Vraag om loonsverhogingen. Als je het goed doet met een bepaald partnerprogramma, vraag dan om een ​​loonsverhoging. Het ergste wat er kan gebeuren is dat de affiliate manager nee zegt. Het beste is dat ze ja zeggen!
  • Vorm een ​​goede relatie met de affiliate manager. De affiliate manager kan jouw lezers waardevolle kortingsbonnen, affiliate loonsverhogingen en meer bezorgen.
  • Reviews publiceren. Lezers willen weten hoe ze een product kunnen gebruiken. Laat je lezers zien hoe ze een bepaald product gebruiken en hoe het hen kan helpen.
  • Heb een pagina met aanbevelingen. Ik hou altijd van het bekijken van aanbevelingspagina’s op blogs. Het kan een geweldige manier zijn om waardevolle producten en diensten te vermelden die lezers nodig hebben of willen. Hier is de mijne als voorbeeld.
  • Doe mee met affiliateprogramma’s. Er zijn veel verschillende partnerprogramma’s om te bekijken. Als u van een product geniet, is er waarschijnlijk een affiliate programma voor.
  • Overdrijf niet. Het is niet nodig om een ​​affiliatielink 1000 keer in een blogbericht op te nemen. Voeg ze toe aan het begin, in het midden en aan het einde, en de lezers zullen het opmerken.

Tot zover deel 5 van de serie over het starten van een succesvolle blog. Deel 6 spreekt over: Hoe groei je je blog met meer verkeer en volgers?

Voor meer leuke tips en tools kun je een kijkje nemen op mijn BlogToolKit!

Plaats een reactie