Geld verdienen met je blog met Affiliate marketing

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Een drietal jaar geleden heb ik een Amerikaanse cursus aangeschaft over Affiliate Marketing uit nieuwsgierigheid en uit de behoefte om inkomsten uit mijn blog te krijgen. Mijn blog begon meer bezoekers te trekken en ik kreeg er steeds meer plezier in. Hier zou best eens een leuk verdienmodel achter kunnen zitten was mijn gedachten. Geld verdienen met mijn blog!

geld verdienen met je blog mamameteenblog

Maar waarom dan een cursus affiliate marketing?

Omdat ik mijzelf bedacht dat er maar 3 hoofdmanieren waren die ik op dat moment kon bedenken, waar je geld mee kan verdienen met een blog of site.

 • De eerste manier is door middel van het plaatsen van advertorials: artikelen geschreven rondom een bepaald onderwerp of product in opdracht van een bedrijf.
 • De tweede manier is door middel van reclameblokken plaatsen op je blog, zoals banners of reclame van Google Adsense.
 • De derde manier is door gebruik te maken van affiliate marketing.

Met de eerste twee was ik al ruim bekend mee, maar over die laatste manier wist ik gewoon te weinig. Op zoek naar informatie kwam ik erachter dat er niet veel te vinden was over affiliate marketing voor blogs of persoonlijke sites in het Nederlands. Niet iets wat mij aansprak in elk geval. De manieren die ik tegenkwam waren vaak agressief of ik moest het op een bepaalde manier een website gaan bouwen. Dat was niet wat ik wil.

Na veel zoeken kwam ik een Amerikaanse cursus tegen, waar in de reviews ook een paar Nederlandse reacties stonden. Allemaal positief! Kijk, dit was nou interessant.

Na veel wikken en wegen heb ik wat geld van mijn toen nog lage inkomsten geïnvesteerd in deze cursus Affiliate marketing.

Ik had geen betere stap kunnen maken. Het veranderde mijn kijk op mijn blog en hoe ik er inkomsten uit kan maken. De uitleg wat affiliate marketing eigenlijk is en hoe je dit moet toepassen was heel verhelderend in deze Amerikaanse cursus.

En terwijl ik de kennis en informatie ging toepassen op mijn blog zag ik mijn inkomen in stijgende lijn omhooggaan.

Met minimale hoeveelheid tijd een maximale winst uit mijn blog?

Even voor de duidelijkheid, ik ben geen grote blogger. Dat is ook mijn ambitie niet. Maar dat ik met een minimale hoeveelheid tijd een maximale winst wist te behalen met Affiliate Marketing en mijn blog, vond ik echt fascinerend.

De cursus die ik heb gevolgd is van Michelle Schroeder-Gardner, Making Sense of Affiliate Marketing. Ik kan je hem van harte aanbevelen.

Op twee aandachtspunten na. Ik kwam er gaandeweg achter dat hoewel de strategie werkt, het niet allemaal toegespitst was op de Nederlandse markt. Zo zijn ze in Amerika al veel bekender met affiliate marketing dan hier in Europa of Nederland. Daar loop je in Nederland helaas wel tegenaan. En ook de wetgeving is anders, waardoor je bepaalde tactieken niet mag toepassen.

Beiden belangrijke punten wanneer je een maximaal resultaat wilt behalen met affiliate marketing voor jouw blog of site.

Maar eerlijk is eerlijk, dat mocht de pret niet drukken. Ik werd er steeds handiger in. Ik werkte de strategieën uit voor mijzelf en voor Nederland. Ook merkte ik dat ik steeds meer mensen uit mijn omgeving met online bedrijven tips en trucs aan het geven was. En die kwamen ook steeds weer terug voor meer informatie.

Ondertussen verdien ik ook hier mijn geld mee, het helpen van bedrijven met hun blog en met affiliate marketing. En het valt mij elke keer weer op hoe weinig mensen hier van op de hoogte zijn. Terwijl het toch echt heel lucratief kan zijn wanneer je een blog hebt en weet hoe je het goed kan inzetten met de juiste strategie!

Toen ik eenmaal had bedacht om alles op te schrijven, merkte ik dat het de vorm kreeg van een cursus. Na deze getest te hebben bij een blogger en deze meer dan enthousiast werd door de resultaten besefte ik dat ik hier bloggers mee kan helpen.

Affiliate Marketing voor blogs

Met deze cursus heb ik alle informatie die ik heb opgedaan gebundeld en je kunt deze nu zelf gaan gebruiken voor jouw blog of site.

Ik heb werkbladen toegevoegd bij een aantal hoofdstukken, waarin je in grote lijnen je eigen Affiliate Marketingstrategie kunt opzetten. Je kunt met al die kennis meteen aan de slag.

Het is een kleine investering die je in no-time hebt terug verdiend!

Klink dat ook als iets voor jou? Heb je een blog? En wil je hier ook geld mee verdienen? Dan is deze cursus iets voor jou! Omdat hij net gelanceerd is, heb ik deze maand een speciale aanbieding. Hij is nu beschikbaar voor 39,95 euro i.p.v. 99,95 euro!

NOTE: Op dit moment is de cursus uitverkocht en ben ik bezig met een nieuwe en frisse versie met alle nieuwe informatie over affiliate marketing. Mocht je geïnteresseerd zijn in de nieuwe versie, laat dan een berichtje achter in het onderstaande formulier. Dan zet ik je op de wachtlijst. (deze verplicht je overigens tot niets, maar houd je wel op de hoogte).

Wil je meer weten of heb je een vraag? Vul het contactformulier in of stuur een mail naar info@mamameteenblog.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

5 gedachten over “Geld verdienen met je blog met Affiliate marketing”

 1. Hi Barbara,

  Ik ben persoonlijk ook op zoek naar de verschillende mogelijkheden rondom affiliate marketing. Nu geef je aan dat jij een US-cursus deed en dat dit niet echt was toegespitst op de NL markt.

  Is jouw nieuwe versie dat wel? Ik lees namelijk ook hele goede berichten over een affiliate cursus van ene Jacko, Affiliate revolutie?

  Is dat een beetje vergelijkbaar? Ik denk dat ik wel interesse heb in jouw nieuwe versie…

  Succes!

  Beantwoorden
  • Hallo Peter, leuk dat je geïnteresseerd bent in affiliate marketing. Mijn cursus is wel echt toegespitst op de NL markt. Verder zijn er wat principes die In USA goed werken en in Nederland niet wordt gewaardeerd. Jacko zijn cursus ken ik helaas niet, dus dit kan ik lastig vergelijken.
   Ik hoop zo u vragen voldoende te hebben beantwoord. Maar mocht er nog iets zijn, dan hoor ik het graag.

   Beantwoorden

Plaats een reactie