Hoeveel verkeer heb je nodig wil je beginnen met affiliate marketing?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Er is geen vast bepaald aantal paginaweergaves dat je nodig hebt om te beginnen met het promoten van affiliate producten op jouw website. Je kunt op elk moment beginnen, het maakt niet uit hoe nieuw je blog is of hoeveel lezers je hebt. Je hebt namelijk niet elke maand miljoenen pageviews nodig om geld te verdienen via affiliate marketing.

Hoeveel verkeer heb je nodig  voor affiliate marketing mamameteenblog.nl

Natuurlijk is elke blog anders, maar als je eenmaal begrijpt wat je lezers willen (wat later in deze cursus wordt besproken), kun je in veel gevallen geld verdienen, en dan maakt het aantal paginaweergaven dat je hebt niet uit.

Meer paginaweergaven betekent niet altijd dat je meer geld verdient. In plaats daarvan wil je volgers die geïnteresseerd zijn in het bericht dat je publiceert en loyaal zijn aan jouw blogs/ artikelen of vlogs. Dit zijn de mensen die je waarschijnlijk omzet in kopers of leads.

Het hebben van 1000 trouwe lezers/volgers is beter dan 10.000 die het niet interesseert wat je plaatst. Dit komt omdat affiliate marketing veel te maken heeft met het vertrouwen dat jouw lezers in jou hebben en of ze geïnteresseerd zijn in wat je schrijft. Ik ken mensen die 500.000 pageviews per maand ontvangen en niets per maand verdienen via affiliate marketing. Aan de andere kant weet ik dat anderen “maar” 50.000 pageviews per maand hebben die elke maand een paar duizend euro verdienen.

Wanneer je een loyale groep lezers hebt, kun je al affiliate producten promoten

Ik heb niet zoveel pageviews in vergelijking met sommige blogs, maar als je hun inkomsten vergelijkt met die van mij, dan verdien ik heel vaak meer.

Toch is het niet zo dat wanneer je op deze manier geld wilt verdienen, het geen kwaad kan om je pageviews te verbeteren. Tenslotte betekent meer loyale en betrokken volgers een grotere kans is dat je een conversie zult hebben.

Wanneer kun je je aanmelden voor affiliate programma’s

Hier is geen direct antwoord op.

Echter, voor sommige affiliate programma’s moet je een minimum aantal volgers, pageviews of hoeveelheid content hebben voordat je wordt goedgekeurd en toegestaan ​​om affiliate links te promoten en plaatsen.

Sommige partnerprogramma’s kunnen vereisen dat je elke maand een bepaald aantal conversies ontvangt of omzet genereert.

Als dat het geval is, wil je je pas aanmelden voor dat affiliate programma wanneer je er zeker van bent dat je aan hun vereisten kunt voldoen.

Wanneer je geïnteresseerd bent in het aanvragen van een partnerprogramma met strikte regels, raad ik je aan ervoor te zorgen dat jouw lezers geïnteresseerd zijn in de producten die horen bij dat partnerprogramma. En dat je analyseert of je aan hun vereisten kunt voldoen.

Denk hierbij aan het plaatsen van artikelen of blogs waarin je al producten noemt die je via affiliate links wilt gaan promoten. Je kunt er zelfs vragen over stellen zodat je weet wat je publiek graag zou willen weten over een bepaald product of onderwerp, waardoor het voor jou weer makkelijker is om een product met affiliate link onder de aandacht te brengen.

Leer het product kennen wat je wilt promoten via affiliate marketing

Maar zorg er in elk geval voor dat je al bekend bent met een product voordat je aan een samenwerking begint. Dit zorgt er zeker voor dat je makkelijker aan de vereisten van het partnerprogramma kunt voldoen en voorkomt dat een samenwerking wordt gestopt omdat je niet aan de conversie-eisen voldoet. Het kan later moeilijker zijn om je weer opnieuw aan te melden wanneer je wel genoeg verkeer hebt om conversies te maken.

In dit geval is het beter om te wachten.

Voor de affiliate programma’s waar een bepaald verkeersniveau nodig is, raad ik je aan te wachten totdat je het juiste niveau bereikt hebt en weet dat je hen het aantal conversies kunt garanderen.

Het is niet handig om te liegen over je verkeersniveau, want dat schaadt je relatie met het affiliate programma en kan er mogelijk voor zorgen dat je eruit wordt gezet.

In plaats van te haasten in dit proces, focus je op het verbeteren van je cijfers, het schrijven van goede content en het opbouwen van vertrouwen bij je publiek.

Je geduld wordt echt beloond

Nu zijn de meeste affiliate programma’s niet heel strikt met hun regels. Voor veel affiliate programma’s kun je makkelijk deelnemen, zelfs wanneer jouw blog nieuw is en wanneer je pageviews nog niet zo hoog zijn als zij willen of wensen. Denk dan bijvoorbeeld aan het partnerprogramma van Bol.com of van Awin.nl

En wanneer het partnerprogramma geen regels bevat over hoe vaak je een conversie nodig hebt, kunt je meteen een aanvraag indienen. Zodra je bent goedgekeurd, kun je affiliate links op jouw site plaatsen.

Image by rawpixel.com

Plaats een reactie