Emigreren | Ben je nog niet vertrokken naar Suriname?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 22 september 2023 by Barbara

Zijn jullie nog niet weg? Ik dacht dat jullie allang in Suriname zaten. De standaard reactie van onze kennissen wanneer we ze tegen het lijf lopen. Ja, de beslissing om te gaan is genomen. Nu nog zorgen dat we er gaan komen. En dat heeft veel meer geregel nodig dan je denkt. Wanneer je naar een programma kijkt als: Ik vertrek, ziet het er allemaal heel makkelijk en snel uit. Vandaag zeggen ze we gaan, 2 minuten later zie je ze vertrekken. Helaas in het echte leven kost emigreren echt veel meer tijd. Zeker met een gezin met 3 kinderen van deze leeftijd.

emigreren naar Suriname mamameteenblog.nl

Weer opruimen

De afgelopen tijd zijn we weer begonnen met het opknappen en het opruimen van ons huis. We willen ons huis de komende jaren verhuren. En dat betekent dat we ons huis ook verhuur klaar moeten maken.

Een bevriende verkoop styliste heeft ons advies gegeven. Zij vertelde precies wat we moesten doen om ons huis klaar te maken voor verhuur. Ook kregen we veel tips om het huis zo in te richten dat het klaar was om interieurfoto’s van te maken.

Het idee is om foto’ s van ons huis en onze tuin te maken zolang het buiten nog mooi weer is. (dit was afgelopen oktober) Dat geeft mooier licht op de foto’s en geeft een mooie sfeer in huis.

In de maand september hebben we heel wat geklust en geverfd om het klaar te maken voor de foto’s. Ook hebben we tig kleine kastjes weggedaan. Ik wist niet dat we er zoveel hadden.

Een fotograaf voor ons huis

Toen ons huis helemaal klaar was, hebben we foto’s laten maken door een interieur fotograaf. Met deze foto’s stappen we straks naar een verhurend makelaar om ons huis voor 2 jaar te verhuren.

Een visum aanvragen voor Suriname

En tijdens alle voorbereidingen voor de verhuur van ons huis moesten we ook de aanvraag voor ons visum voor Suriname voor bereiden. Ik kan je vertellen dat ook dit meer tijd kost dan je in eerste instantie denkt. Overal is een verklaring voor nodig of een bevestiging. Maar zodra we alles klaar hadden, hebben we een afspraak gemaakt bij het consulaat.

Bij het consulaat kregen we te horen dat het ongeveer 3 maanden duurt voordat we horen of we een visum krijgen. Daarnaast is het niet 100% zeker of we een visum zullen krijgen. Dat weet je pas wanneer je na 3 maanden bericht krijgt. Nog even spannend dus!

Nog meer opruimen

De komende maanden ga ik nog meer opruimen. In een huis met 3 kinderen is er tenslotte altijd wel iets op te ruimen. Denk aan kleren, speelgoed, tekeningen etc.

Zodra we horen of ons visum is goedgekeurd, zal het huis in de verhuur worden gezet. Dit kan kan snel gaan, maar kan ook nog even op zich laten wachten. Zodra er een huurder is, wordt het tijd een grote container te laten komen en onze spullen in te laden.

Tijd voor afscheid

We zijn dus nog niet weg, maar dat gaat zeker gebeuren. En dan komt de tijd voor afscheid (ik ben er niet goed in, dan weten jullie dat alvast).

Voorlopig gaan we voor 2 jaar. Dit geeft om tijd om te zien of we er allemaal kunnen wennen of dat het bij een tweejarig project blijft.

Ik houd jullie op de hoogte!

Bol AlgemeenBol Algemeen

1 gedachte over “Emigreren | Ben je nog niet vertrokken naar Suriname?”

  1. Spannend allemaal. Ik heb dit proces gezien bij mijn zus ( die ging 16 jaar geleden emigreren en woont nog steeds in Amerika) nu was zij toen alleen met haar man, maar het is niet zo maar even gedaan. Succes met al het opruimen en voorbereiden en leuk om zo mee te kunnen lezen in jullie avontuur.

    Beantwoorden

Plaats een reactie