Hoe werkt het om een verzekering voor je auto af te sluiten?

Last Updated on 2 december 2023 by Barbara

afsluiten verzekering voor je auto mamameteenblog.nl

Reis je graag of ben je van plan om voor het eerst met eigen auto te gaan reizen, dan dien je met veel zaken rekening te houden. Voor het de weg opgaan met een vervoersmiddel dat in jouw bezit is, geldt dat deze op zijn minst goed verzekerd moet zijn. Hoe dat er precies uitziet, hangt onder andere af van de leeftijd en staat van de auto en de mate van gebruik. Of je nu uitsluitend eigen land wilt verkennen of vooral ook de landgrenzen over wilt: bij een Univé autoverzekering afsluiten komt nog best wat kijken. Gelukkig is het dankzij slimme tools heel eenvoudig gemaakt om snel de verzekering voor je auto te vinden die bij jou past.

Deze verzekering voor je auto moet je in elk geval hebben

Wil je gaan voor de voordeligste koop, dan is de WA-autoverzekering de beste oplossing. Deze staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is dan ook op zijn minst wettelijk verplicht om te bezitten. Tenminste, als je een eigen auto bezit waar je de openbare weg mee op wilt. Met een WA zorg je ervoor dat mocht je in een ongeluk verzeild raken dit pakket ervoor zorgt dat schade ontstaan aan de auto en/of bezitten van de ander gedekt is. Het maakt hierbij niet of je per ongeluk de bumper schampt van een andere auto op de parkeerplaats of dat je betrokken bent bij een grote botsing op de snelweg. De kosten voor eventuele reparatie aan de eigen wagen zal je uit eigen zak moeten betalen, want die zijn niet inbegrepen bij de WA.

Wat levert All-risk verzekering auto aan extra voordelen op?

Vind je het risico van het hebben van enkel een WA te groot, dan kun je kiezen voor WA+ of All Risk. Van dit tweetal is de All Risk echter de enige autoverzekering die ook schade aan de eigen auto vergoedt. Voor de WA+ geldt dit deels ook, maar alleen in het geval van brand, natuurschade, diefstal, joyriding en het aanrijden van een dier op de weg. Met de All-risk verzekering auto komt daar schade aan de eigen auto, bijvoorbeeld als gevolg van een aanrijding met en andere autobestuurder, bij. Dit Volledig Casco-pakket heeft nog meer pluspunten. Zo ontvang je bijvoorbeeld kosteloos vervangend vervoer terwijl jouw bolide bij de garage staat voor reparatie.

Met pechhulp extra goed voorbereid

Ben je van plan om naar het buitenland af te reizen, dan is het raadzaam ook eens te kijken naar een aanvullende dekking zoals Univé Pechhulp. Kies je binnen deze optie voor Pechhulp Buitenland, dan kun je rekenen op hulp in alle landen van de groene kaart. Kom je langs de weg te staan met pech, dan ontvang je tot maximaal 30 dagen vervangend vervoer mocht het repareren van de wagen langer dan 48 uur in beslag nemen. Ook hoef je niet bang te zijn dat je langs de weg moet slapen, want met Pechhulp Buitenland kun je tevens rekenen op tot 3 hotelovernachtingen. Via de website van Univé heb je in een handomdraai jouw complete pakket samengesteld en ben ga je veilig de weg op.


Hoe werkt een Univé verzekering voor je auto afsluiten mamameteenblog.nl

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie