Contact

Hoe verdien je geld met je blog?| Deel 4 van 7

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

In dit vierde deel van de serie Hoe start ik een succesvolle blog bespreken we verschillende manieren hoe je geld kunt verdienen met bloggen. Het is de vraag die ik het meeste hoor wanneer ik vertel dat ik mijn geld verdien met bloggen. Hieronder geef ik antwoord op de meest gestelde vragen over hoe je geld kunt verdienen met bloggen.

Hoe start je een succesvolle blog anno nu mamameteenblog.nl (1)

Waar komen je bloginkomsten vandaan?


Dit is dé vraag die ik de laatste tijd het meest heb gekregen. Velen van jullie zijn geïnteresseerd in bloggen, maar weten niet zeker waar de inkomsten vandaan komen.

Ik ontvang mijn inkomsten van mijn blog van degene die mij betaalt. Dit kan via de volgende mogelijkheden die ik bied op mijn blog:

  • Wanneer het affiliate marketing is dat ik aanbied, dan word ik via het bedrijf betaald wanneer iemand via mijn link iets koopt of zich aanmeldt.
  • Wanneer iemand een advertentie op mijn site wilt plaatsen, word ik betaald door zijn of haar bedrijf.
  • Via display-advertenties op mijn website heeft, zoals met Google Adsense, dan word ik betaald door Google of een van de vele andere duizenden bedrijven.

Er zijn veel bedrijven en blog-netwerken die graag op verschillende blogs opdrachten willen plaatsen en hier voor willen betalen!

Kunnen nieuwe bloggers geld verdienen met bloggen?

Er is altijd voldoende ruimte voor nieuwe bloggers om geld te verdienen. Afgelopen periode heb ik al een aantal bloggers mogen helpen starten met hun blog en krijgen ook direct inkomsten uit hun blog.

De online wereld zal blijven groeien en ook de verschillende interesses van mensen. Elke blogger verdient op zijn manier zijn brood online en iedereen heeft een ander bericht / verhaal. Bovendien zijn er VEEL verschillende manieren om via een blog geld te verdienen en dit zal blijven groeien. Alleen daarom al zal er altijd ruimte zijn voor nieuwe blogs.

 

Hoe lang duurt het om geld te gaan bloggen?

 

 

 

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord. Ik ken bloggers die vanaf dag 1 al inkomsten krijgen uit hun blog en bloggers die niets of heel weinig verdienen. Maar wanneer ik voor mijzelf spreek, heeft dat iets langer geduurd. Ik denk vanaf het moment dat ik mijn blog als een bedrijf ging zien, mijn inkomsten goed op gang kwamen.

Het hangt allemaal van jou af, de moeite die je erin steekt, of je de tijd hebt om te leren hoe je geld kunt verdienen met je blog, en meer.

Op welke manieren kan iemand beginnen met geld te verdienen met bloggen?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen. Deze omvatten:

  • Affiliate marketing (deel 5 van de serie: Hoe start je een succesvolle blog)
  • Blogsponsoring
  • Displayadvertenties
  • E-books

Kunnen blogs worden gesponsord?

Wanneer je een advertentie op jouw blog plaatst in ruil voor geld heb je een gesponsorde advertentie of blogpost.

Dit kan in veel verschillende vormen, zoals een gesponsorde review, een gastblog, een link in de zijbalk, een advertentie in een nieuwsbrief, enzovoort.

Je kunt zelf contact opnemen met adverteerders, je aanmelden voor advertentienetwerken zoals Linkpizza.com, Tradetracker.com en Daisycon.com of bedrijven / adverteerders kunnen je vinden. Er zijn heel veel bedrijven die op zoek zijn om te adverteren op blogs, dus het is relatief eenvoudig om blogsponsoring te vinden als je eenmaal een website hebt.

Wat is display-advertenties?

Displayadvertenties zijn wanneer je een advertentie op je blog plaatst in de zijbalk, onder een blogbericht, onder de tekstafbeelding of op een andere plaats op je blog. Voor elke zoveel views van de advertentie verdien je een bepaald bedrag.

Het is een eenvoudige manier om geld te verdienen met bloggen, het enige wat je hoeft te doen, is de code invoeren die wordt verstrekt. Over het algemeen geldt dat hoe meer pageviews je hebt, hoe hoger de inkomsten uit advertentienetwerken zullen zijn.

Je kunt display-advertenties voor je blog ontvangen van bedrijven zoals:

Geld verdienen met Google Adsense

Adsense is wat veel bloggers gebruiken, omdat het heel eenvoudig is en je vanaf het begin Adsense-advertenties op je blog kunt toevoegen. AdSense is een advertentienetwerk binnen Google waarmee website-eigenaren advertenties op hun websites kunnen plaatsen. Deze advertenties worden uitgekozen door Google en je plaatst het gewenste formaat en type advertentie-widget op jouw website. Je wordt dan per klik en per vertoning betaald.

Zelf gebruik ik nog niet zo heel lang Adsense, maar ik ken bloggers die leuk bedrag per maand aan inkomsten krijgen uit Adsense.

Is het verdienen van geld uit een e-boek realistisch?

Wanneer je een expert bent in een gebied of iets wilt delen waarvan je weet dat anderen het zullen lezen, dan is een e-boek publiceren interessant.

Er zijn nogal wat mensen die elke maand duizenden en tienduizenden dollars verdienen door een e-boek te schrijven.

 

Ik raad je aan om het boek te lezen hoe je het handboek een e-book op Amazon publiceert. Dit bespreekt alle ins en outs voor een succesvolle publicatie van jouw E-book op Amazon.

 

Dit was het 4de deel van de serie. Deel 5 van de serie Hoe start je een succesvolle blog spreekt over Mijn tips voor affiliate marketing op je blog.

1 gedachte over “Hoe verdien je geld met je blog?| Deel 4 van 7”

Plaats een reactie