Mijn blogtips voor succes met je blog | Deel 7 van 7

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

In dit deel 7 van de serie Hoe start je een succesvolle blog deel ik al mijn blogtips voor succes die ik afgelopen jaren heb opgedaan. En je hebt ze al vaker gehoord, maar het zijn tips die echt werken en jou kunnen helpen.

Hoe start je een succesvolle blog anno nu mamameteenblog.nl (1)

Wanneer je dit artikel leest is de kans groot dat je de andere delen ook hebt gelezen en ben je natuurlijk benieuwd naar het laatste deel.

Hoe start je een succesvolle blog 7_7 mamameteenblog.nl

Mijn blogtips voor succes

Hier deel ik mijn blogtips die mij hebben geholpen om mijn blog tot een succes te maken.

Wees jezelf

Wanneer je je blog begint, wees jezelf! Probeer niet te doen alsof je iemand anders bent. Ik hou van het lezen van echte blogs waar ik kan zien wie de schrijver is, gewoon door te lezen wat ze hebben geschreven. Dus echte mensen is wat je lezers interesseert!

Zorg voor een goede Over mij-pagina

Iets waar ik continue aan werk is het verbeteren van mijn Over mij-pagina. Wanneer een blog me aanspreekt, wil ik altijd weten wie de persoon erachter is. Al snel ben ik dan op zoek naar de over-mij pagina. Het is ook één van de meest gelezen pagina’s van mijn blog. En je zult zien, wanneer je er ook voldoende aandacht aan besteed zal dat ook bij jou het geval zijn.

Je kunt een foto, een biografie over jezelf en links naar andere berichten toevoegen; informatie die jou en de reden dat je blogt, beschrijft.

Reageren op reacties

Iets waar ik altijd meer moeite voor moet doen, is reageren op reacties. Soms zijn de opmerkingen kort, maar voor degene die de reactie achter laat is het goed om te weten dat je zijn of haar commentaar hebt gelezen.

Het leukst vind ik de commentaren met een vraag, die probeer ik ook altijd goed te beantwoorden.

Zelf probeer ik ook terug te gaan naar de blogs waar ik commentaar op heb gegeven om te zien wat er is teruggeschreven. Interactie met lezers is altijd belangrijk.

Weg met Captcha

Captcha, oh captcha. Ik word gek als ik probeer een reactie achter te laten en ik zie dit. Om de een of andere reden kan ik het bij de eerste poging nooit krijgen. Ik ben in orde met de “tests” vlak voordat je een opmerking achterlaat die vraagt ​​om wat “1 + 1” is, maar wanneer er staat om te ontcijferen wat “32097 dfg fdgjh3 4” is en het super wazig is en alle letters lijken in verschillende richtingen gaan? 

Het gevolg is dat ik stop met reacties achterlaten op blogs waar een captcha wordt gevraagd.

Bouw een band op met je loyale volgers

Laat je volgers weten dat je ze waardeert. Dit kan door dit te schrijven in je artikelen, maar ook in je comments. Weet dat ze je blog maken tot wat het is. Tenslotte wil je dat mensen je artikelen lezen!

Maak het gemakkelijk om te abonneren

Ik kan niet vertellen hoe vaak ik naar een website ben gegaan en het bijna onmogelijk is om je in te schrijven of de persoon via social media te volgen. Geen van de links werkt, of er zijn helemaal geen links. Geen links voor e-mail, Twitter, Facebook, abonneren, enz. 

Maak het lezers gemakkelijker om zich te abonneren of om jou te volgen!

Leuke contacten maken

Een van de dingen die ik leuk vind aan bloggen is de community die het met zich meebrengt. Ik heb via mijn blog leuke contacten opgedaan gemaakt en met veel van jullie heb ik regelmatig een babbeltje. Ik kan echt niet genoeg zeggen over het maken van
blogvrienden. 

Neem contact op met hun blogs, communiceer op Facebook, tweet op Twitter enzovoort. Wees natuurlijk jezelf en forceer geen relatie. 

Wees natuurlijk en maak vrienden zoals je zou doen in het “echte leven”.

Veel plezier!

Een blog starten kan om verschillende redenen. Maar als je besluit er een te beginnen, heb er dan voor veel plezier mee! Ik heb het gevoel dat de beste blogs van creators zijn die er plezier in hebben. Ik geniet van het hebben van een blog en hoe het van een hobby een bedrijf is geworden.

Dit is het laatste deel in de serie: Hoe start ik een succesvolle blog met mijn blogtips voor succes. Mocht je nog vragen hebben of opmerkingen voel je vrij om ze te delen in de comments, natuurlijk met een linkje naar je blog. Dan kom ik zeker een bezoekje brengen!

Voor meer leuke tips en tools kun je een kijkje nemen op mijn BlogToolKit!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie