Bloggen, wat is er toch nu zo leuk aan?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 23 januari 2024 by Barbara

En toen was het ineens zover. Ik zag het toen ik mijn LinkedIn profiel weer eens bijwerkte. Ik blog deze maand gewoon alweer 4 jaar! Wow, ik was er even stil van. Vier jaar aan de blog. Wie had dat gedacht? Ik niet, want ik vind heel veel leuk! Dit bloggen zal ook wel weer voorbij vliegen, dacht ik. Waarom blog ik dan nog steeds?

bloggen wat is er nu toch zo leuk aan mamameteenblog.nl
Wat is er leuk aan bloggen?

Mijn Webwinkel Barbarelle.nl

Het begon als een onderdeel van mijn webwinkel Barbarelle.nl, waar ik meisjes accessoires verkocht. Hoe enthousiast ik ook was over een webwinkel beginnen, na twee jaar heb ik de stekker eruit moeten trekken. De reden? Meer dan 1 reden eigenlijk. Ten eerste was het zoveel meer werk dan ik had kunnen voorzien. Ten tweede had ik wat moeite met de mentaliteit van sommige klanten. De klant is koning, maar ik hoef mij niet te laten behandelen als, nou ja vul maar in, dacht ik zo. Ten derde, de boekhouding! Bah, wat had ik hier een hekel aan, na het inpakken van alle bestellingen in de avond, moest ook alles weer ingeboekt worden. Ten vierde, had ik ook wat moeite met die instanties en organisaties waar je mee te maken krijgt. Allemaal om een graantje mee te pikken van jouw succes. Netto hield ik weinig over. Aan geld, tijd en eigenwaarde. Ik was er dan ook echt wel klaar mee.

Waarom dan nog steeds bloggen?

Maar de blog, die erbij hoorde, vond ik wel leuk. Dus na een tijdje te zijn afgekickt van de digitale wereld en het internet ging het toch weer kriebelen. Ik wilde toch weer schrijven en creëren.

Stiekem toch maar weer beginnen dan? Met maar een handje vol lezers en het zelf bepalen van mijn tempo ben ik begonnen. Ik vond het superleuk en spannend.

Ik ben begonnen op blogger. Een gratis systeem van Google om te bloggen. Wat ik overigens ook een fijn systeem vind. Na een jaartje heb ik een domein naam gekocht. En heb ik mijn blog omgezet naar een webadres. Niet veel later ben ik toch gezwicht voor WordPress. Nu bijna 2 jaar later ben ik hier nog steeds blij om.

Begin vorig jaar gebeurde er wat op mijn blog. Ik kreeg ik steeds meer opdrachten, en dat werkte voor mij als een extra push om het bloggen nog wat serieuzer te nemen. Ondertussen heb ik maandelijks een leuk extraatje, wat ik tot nu toe zie als een leuke bijkomstigheid van een hobby.

Maar hoe nu verder?

Maar hoe nu verder? Afgelopen 2 maanden gingen mijn blog nog harder lopen. Er is bijna geen houden aan. Met wat gestolen uurtjes tussendoor lukt het niet meer. Ik wil niet dat het ten kosten gaat van mijn gezin en de dingen die ik belangrijk vind. Er moeten duidelijk keuzes gemaakt worden.

Ik ben er nog niet uit. En duurt dat nog wel even. Voor nu geniet ik nog even van het bloggen zelf.

In het bloggen komt voor mij alles samen waar ik van houd. Namelijk teksten schrijven, beeld bewerking, de vormgeving van mijn blog, maar ook op de achtergrond het webdesign en de seo. En het feit dat je nooit uitgeleerd bent!

Soms vergeet ik even hoeveel ik heb geleerd afgelopen tijd. Dat merk ik wanneer ik in mijn omgeving anderen mag helpen met bloggen. Ook dat vind ik leuk! Vind jij het ook leuk om te gaan bloggen, hier vind je mijn tips, trucs en mijn blogtools! Maar je mag mij altijd benaderen voor vragen.

Wat speelt er op de achtergrond?

Soms is het wat stiller op mijn blog, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt! Ik heb afgelopen weken echt een supertoffe cursus gevolgd over Affiliate, Making Sense of Affiliate Marketing van Michelle van Making Sense with Cents en ik ben daar erg enthousiast over. Binnenkort zal ik je hier meer over vertellen!

Daarnaast merk ik dat van alle leuke dingen waar ik over schrijf, mijn hart nog steeds het meeste uitgaat naar Gezondheid en Health. Dit kan zijn in de vorm van Voeding, maar ook echt over gezondheid zelf. Tenslotte blijf ik een meisje uit de gezondheidszorg.

Maar je mag mij natuurlijk ook gewoon op Facebookpagina Mamameteenblog volgen hoor! Vind ik ook heel gezellig!

Zo, dan ben je weer helemaal op de hoogte over alles rondom mijn blog! Binnenkort volgt er ook weer een persoonlijke update!
Voor nu wil ik je in elk geval bedanken voor het meelezen en op naar de volgende 4 jaar!

Bol AlgemeenBol Algemeen

5 gedachten over “Bloggen, wat is er toch nu zo leuk aan?”

  1. Je schrijft zeer interessante blogs. De winkel is niet gelukt, maar nu doe je waar je van houdt

  2. Super fijn dat je me bij de keuze van ‘olietjes’ van Young Living hebt geholpen, Bar!
    Dat geeft rust in m’n hoofd en lijf 🙂
    Dankjewel – AJ

  3. Bloggen is gewoon verslavend en leuk. Begrijp helemaal waarom je in plaats van je webshop hiervoor koos. Benieuwd naar de cursus die je volgde.

Reacties zijn gesloten.