bloggen leuk mamameteenblog

Bloggen, wat is er toch nu zo leuk aan?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

En toen was het ineens zover. Ik zag het toen ik mijn LinkedInn profiel weer eens bijwerkte. Ik blog deze maand gewoon alweer 4 jaar! Wow, ik was er even stil van. Vier jaar aan de blog. Wie had dat gedacht? Ik niet, want ik vind heel veel leuk! Dit bloggen zal ook wel weer voorbij vliegen, dacht ik. Waarom blog ik dan nog steeds?

 

bloggen wat is er nu toch zo leuk aan mamameteenblog.nl

 

Mijn Webwinkel Barbarelle.nl

Het begon als een onderdeel van mijn webwinkel Barbarelle.nl, waar ik meisjes accessoires verkocht. Na twee jaar heb ik hier de stekker uit moeten trekken. De reden? Meer dan 1 reden eigenlijk. Ten eerste was het zoveel meer werk dan ik had kunnen voorzien. Ten tweede had ik wat moeite met de mentaliteit van sommige klanten. De klant is koning, maar ik hoef mij niet te laten behandelen als, nou ja vul maar in, dacht ik zo. Ten derde, de boekhouding! Bah, wat had ik hier een hekel aan, na het inpakken van alle bestellingen in de avond moest ook alles weer ingeboekt worden. Ten Vierde, had ik ook wat moeite met die instanties en organisaties waar je mee te maken krijgt. Allemaal om een graantje mee te pikken van jouw succes. Netto hield ik weinig over. Aan geld, tijd en eigenwaarde. Ik was er dan ook echt wel klaar mee.

Waarom dan nog steeds bloggen?

Maar de blog, die erbij hoorde, vond ik wel leuk. Dus na een tijdje te hebben afgekickt van de digitale wereld en het internet ging het toch weer kriebelen. Ik wilde toch weer schrijven en creëren.

Stiekem maar weer beginnen dan? Met maar een handje vol lezers en het zelf bepalen van mijn tempo ben ik begonnen. Ik vond het superleuk en spannend.

Ik ben begonnen op blogger. Een gratis systeem van Google om te bloggen. Wat ik overigens ook een fijn systeem vind. Na een jaartje heb ik een domein naam gekocht. En heb ik mijn blog omgezet naar een webadres. Niet veel later ben ik toch gezwicht voor WordPress. Nu bijna 2 jaar later ben ik hier nog steeds blij om.

Begin vorig jaar gebeurde er wat op mijn blog. Ik kreeg ik steeds meer opdrachten, en dat werkte voor mij als een extra push om het bloggen nog wat serieuzer te nemen. Ondertussen heb ik maandelijks een leuk extraatje, wat ik tot nu toe zie als een leuke bijkomstigheid van een hobby.

Maar hoe nu verder?

Maar hoe nu verder? Afgelopen 2 maanden gingen mijn blog nog harder lopen. Er is bijna geen houden aan. Met wat gestolen uurtjes tussendoor lukt het niet meer. Ik wil niet dat het ten kosten gaat van mijn gezin en de dingen die ik belangrijk vind. Er moeten duidelijk keuzes gemaakt worden.

Ik ben er nog niet uit. En misschien duurt dat nog wel even. Voor nu geniet ik nog even van het bloggen zelf.

In het bloggen komt voor mij alles samen waar ik van houd. Namelijk teksten schrijven, de beeld bewerking, de vormgeving van mijn blog, maar ook op de achtergrond het webdesign en de seo. En dat je nooit uitgeleerd bent!

Soms vergeet ik even hoeveel ik heb geleerd afgelopen tijd. Dat merk ik wanneer ik in mijn omgeving anderen mag helpen met bloggen. Ook dat vind ik leuk! Misschien vind jij het ook leuk om te gaan bloggen, hier vind je mijn tips, trucs en mijn blogtools! Maar je mag mij altijd benaderen voor vragen.

Wat speelt er op de achtergrond?

Soms is het wat stiller op mijn blog, maar dat betekent niet dat er niets gebeurd! Ik heb afgelopen weken echt een supertoffe cursus gevolgd over Affliate, Making Sense of Affiliate Marketing van Michelle vanMaking Sense with Cents en ik ben daar erg enthousiast over. Binnenkort zal ik je hier meer over vertellen!

Daarnaast merk ik dat van alle leuke dingen waar ik over schrijf, mijn hart nog steeds het meeste uitgaat naar Gezondheid en Health. Dit kan zijn in de vorm van Voeding, maar ook echt met betrekking tot de gezondheid zelf. Tenslotte blijf ik een meisje uit de gezondheidszorg.

Daar op aansluitend ben ik afgelopen weken druk geweest met mijn Oliën van Young Living Oils. Dit zijn essentiële oliën die je kunnen helpen bij bepaalde gezondheidsklachten of die je kunt gebruiken bij de verzorging van je uiterlijk. Ik ben 3 jaar geleden met deze oliën in aanraking gekomen en ben er heel blij mee!  Mocht je dit ook interessant vinden, dan kan ik je daar meer over vertellen in mijn nieuwe Facebookgroep over deze oliën. Dat wordt echt heel leuk en leerzaam!

Maar je mag mij natuurlijk ook gewoon op Facebookpagina Mamameteenblog volgen hoor! Vind ik ook heel gezellig!

Zo, dan ben je weer helemaal op de hoogte omtrent alles rondom mijn blog! Binnenkort volgt er ook weer een persoonlijke update!
Voor nu wil ik je in elk geval bedanken voor het meelezen en op naar de volgende 4 jaar!

 

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

5 gedachten over “Bloggen, wat is er toch nu zo leuk aan?”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
afscheid nemen uitvaart mamameteenblog.nl
Afscheid nemen | Heb jij alles al geregeld met je uitvaartverzekering?

Deze keer een serieuzer artikel wat ik met jullie wil delen. Allemaal prachtige bomen, in hun herfstkleuren, glijden aan mij voorbij...

Sluiten