Boost je blogverkeer met Tailwind Tribes

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 februari 2024 by Barbara

Bloggen is leuk, maar helemaal leuk is het wanneer je artikelen gelezen worden. Sinds ik Tailwind ben gaan gebruiken, is mijn verkeer aanzienlijk gegroeid. Ik merk dat sinds ik ben begonnen met Tailwind 40-60% van mijn verkeer via Pinterest op mijn blog komt. Hoe dat werkt? Tailwind is een planningstool voor Pinterest, een visuele zoekmachine voor het delen van interesses en inspiratie. Door hier mijn content te delen, zorg ik voor meer verkeer naar mijn blog en kan ik mijn bereik uitbreiden naar het juiste publiek. Toevallig houdt dit publiek er ook van om deze ideeën of pins met hun publiek te delen of repinnen. En hoe groter het bereik, hoe meer bezoekers naar jouw website worden gestuurd. 

Note: Dit bericht bevat affiliate links, wat betekent dat wanneer je ervoor kiest om door te klikken en een aankoop te doen, ik een kleine commissie zal ontvangen zonder dat het jou wat kost. Ik werd ook gecompenseerd om dit bericht te maken, hoewel alle meningen van mij zijn. 

Boost je blogverkeer met Tailwind Tribesl Mamameteenblog.nl

Klinkt goed, toch? Maar laat me eerst de basis van Tailwind uitleggen. En laat me ook uitleggen wat Tailwind Tribes voor je blog kan betekenen.  

Wat is Tailwind?

Tailwind is een belangrijk hulpmiddel voor (nieuwe) bloggers en content creators om meer bereik te krijgen. En ideaal wanneer je net begint en nog niet veel publiek op Pinterest hebt. Wat is Tailwind? Tailwind is een Pinterest en Instagramplanner. Ik gebruik het voornamelijk voor mijn Pinterest-account, maar om Tailwind voor Instagram te gebruiken staat hoog op mijn to-do lijstje. Tailwind voor Pinterest is een aparte module die je kunt tegen een kleine maandelijkse vergoeding kunt toevoeging aan je Tailwind-account, de zgn. PowerUps.

Voor nu heeft Tailwind me al veel tijd bespaard door vooraf alle pins in te plannen op Pinterest en hoef ik hier niet dagelijks aandacht aan te besteden. Het vooraf plannen van pins in een schema vergroot de kans dat volgers je Pins zullen zien, omdat je met regelmaat aanwezig bent op het platform.  

En met de assistentenfunctie Smartguide zorg je voor de beste prestatie van jouw pin. De SmartGuide zorgt voor de volgende dingen: Het houdt het gedrag van je Tailwind pin in de gaten zodat je bijvoorbeeld niet te veel of te weinig pint. Wanneer je dit wel doet dan kun je je bereik verminderen of gezien worden als een spammer. Smartguide geeft je tips en trucs; houdt je op de hoogte van alle nieuwe strategieën en veranderingen zodat jij altijd het beste uit Pinterest kan halen.

Tailwind is dus niet alleen een fijne tool om te plannen, maar het biedt ook goede functies om je Pinterest-account te laten groeien, zoals Tailwind Tribes. 

Als officiële partner van Pinterest en Instagram is het ook logische dat ze je willen helpen bij het groeien van jouw account.

Mocht je meer willen leren over Tailwind, dan kun je deze YouTubeVideo bekijken. Wil je meer weten over Tailwind Tribes, lees hieronder verder:

  

Wat zijn Tailwind Tribes?

Net als bij groepsborden in Pinterest kun je lid worden van Tailwind Tribes en/of Smartloops in Tailwind. Tailwind Tribes is een plek waar bloggers en andere Pinterest-gebruikers hun content kunnen plaatsen en delen.

In Tailwind’s eigen woorden: “Tribes maken het gemakkelijk om samen te werken en inhoud te delen met je collega’s om je bereik te vergroten!”

Tailwind Tribe-leden voegen hun eigen inhoud (pins) toe aan de Tribe zodat andere leden van de tribe deze pins kunnen delen. Andersom werkt dat ook zo, de pins die de leden van een door jouw gevolgd tribe delen, kun jij ook weer delen op je eigen Pinterest borden. Zo ontstaat er meer reikwijdte voor publiek om jouw content te spotten en te lezen. Handig, toch?

Wat Tailwind kost? Per maand kost Tailwind $ 15 per sociaal account, wanneer je per jaar betaald kost het Plusabonnement $ 119   per sociaal account en dan komt het omgerekend neer op
9,99 $ per maand. Een investering die ik lastig vond om te maken, maar die ik nu terugkijkend meervoudig heb terugverdiend.

Wil jij ook Tailwind proberen, dan kan dit gratis! Je kunt je via deze link gratis aanmelden. De eerste 100 pins zijn gratis en je kunt ook gratis lid worden van 5 Tailwind tribes.

Alleen deze trial is het al waard om te doen, want je ziet al heel snel welke impact het heeft op je blogverkeer!

Hoe werken Tailwind Tribes precies?

Via Tailwind kun je je aanmelden voor een Tribe. Elke Tribe heeft zijn eigen regels over het type inhoud van je pins en de hoeveelheid pins die je kunt plaatsen en delen.

Groepsborden in Pinterest hebben ook deelregels, maar het is in Pinterest veel lastiger om te zien wie de regels volgt en wie niet. Tailwind lost dat probleem op door de eigenaren van een Tribe te laten zien wie er wat deelt en wie niets deelt. 

Hoe vind je een Tribe om mee te doen? 

Er zijn veel tribes om je bij aan te sluiten. Net als bij groepsborden zijn er verschillende categorieën en niches. Een goede tip die werkt, is om een tribe te zoeken die dezelfde soort inhoud plaatst als wat je zelf plaatst en pint.

Je kunt tribes vinden die open staan ​​voor alle soorten inhoud, maar ik zou je aanraden om je slechts bij een van deze aan te sluiten. Al lijkt het gunstig, je pins komen niet per se terecht bij het publiek dat geïnteresseerd is in jouw artikelen. Dus neem je tijd en vind de tribes in jouw niche. 

Is jouw niche:

  • Reizen: Dan kun je lid worden van mijn tribe: TravelTribe.
  • Financiën: Dan kun je lid worden van de tribe: Dutch Finance Bloggers.
  • Maar er zijn nog veel meer Tribes met verschillende niches.

Hoe meld je je aan voor een Tribe:

Stap één – Maak een account aan of log in op Tailwind. Start hier je gratis proefperiode.

Stap twee – Aan de linkerkant selecteer je het menu Tribes en navigeert vervolgens naar de top waar ‘Find A Tribe’ staat. (zie screenshot hieronder).

find a tribe tailwind mamameteenblog.nl

Stap drie – Zoek naar je tribe-onderwerp. Type een woord dat relevant is voor je blog of bedrijf. 

Stap vier – Selecteer de tribe waaraan je wilt deelnemen. Sommige tribes staan ​​open voor iedereen om mee te doen, voor andere moet je eerst een verzoek indienen. Bij het selecteren van een tribe geeft Tailwind je de volgende details:

  • Het type inhoud dat de Tribe deelt 
  • Tribe regels
  • Hoeveel leden zijn er in de Tribe
  • En het niveau van activiteit

Tip – Ik selecteer alleen tribes met 50 of meer leden en een activiteitenclassificatie van 4 balken of meer. Hoe actiever je tribe, hoe meer je pin opnieuw wordt gedeeld. 

De tribes die inactief zijn of een laag activiteitsresultaten hebben, zijn niet interessant wanneer je doel is om een actief publiek te vinden. Probeer daarom rustig verschillende tribes om de groepen te vinden die het beste bij je passen en voel je niet rot om een tribe te verlaten.

Hoe inhoud toevoegen aan Tailwind Tribes?

Zodra je lid bent geworden van een tribe, kun je beginnen met het toevoegen en delen van jouw pins. Het is belangrijk om regelmatig ‘verse‘ pins toe te voegen van nieuwe content, die nog niet eerder is gedeeld op Pinterest. Met verse pins wordt het volgende bedoeld:

Afbeeldingen voor nieuwe blogberichten, nieuwe pagina's, nieuwe productvermeldingen en nieuwe afbeeldingen van bestaande berichten, producten en pagina's.

Nieuwe verse pins werkt echt op Pinterest! Gebruikers reageren positief op nieuwe pins en het algoritme is er dol op. Dus mocht je al een tijdje Pinterest gebruiken laat Tailwind je helpen met SmartGuide voor de beste resultaten voor jouw pins.

Tailwind maakt het heel gemakkelijk om jouw toegevoegde pins te delen via de Chrome-browserextensie.

Tailwind Chrome-browserextensie – Zodra je deze extensie hebt gedownload, zie je een Tailwind-pictogram bovenaan de Chrome-browser. Wanneer je op internet surft, kun je alle inhoud die je tegenkomt op Pinterest en jouw tribes delen door op dit Tailwind-pictogram te klikken. Tailwind zal de afbeelding die je wilt delen, laden in het draft bord. Eenmaal daar kun je de beschrijving wijzigen en de borden kiezen waarop je deze pin wilt delen. Linksonder heb je de optie “Toevoegen aan tribes”. Wanneer je hierop klikt, wordt er een vak geopend waarin je de tribe selecteert waarnaar je deze pin wilt posten. 

Tip – Wanneer je deze inhoud/ pin al eerder op een bord of tribe hebt gedeeld, zal Tailwind je een rood waarschuwingspictogram geven. Dit is belangrijk wanneer je Tribe de ​​strikte regel heeft om dubbele pins te voorkomen. 

Hoe inhoud van anderen te delen van je Tribe?

Wanneer je bij een Tribe bent aangesloten, zie je de inhoud van iedereen die lid is van deze Tribe. Scroll naar beneden en zoek een Pin die je wilt delen, klik op ‘Type a boardname’ en selecteer alle borden waar je deze pin wilt delen. 

Als je bordnaam in het groen wordt weergegeven, betekent het dat dit een groepsbord is waar je deel van bent op Pinterest. Wanneer het in blauw wordt weergegeven, betekent dit dat het een bord van jezelf is.

Je kunt de beschrijving en titel van de Pin altijd wijzigen voordat je je Pin publiceert. Wanneer je tevreden bent met het publiceren van je Pin, selecteer je de groene knop onder aan de pin met de tekst ‘Add to Queue’. Nu wordt de pin weergegeven in je Schedule. Zo simpel is het. 

Tip – Door meer pins van je Tribe te delen dan je zou moeten, zal dit meer activiteit geven, waardoor de Tribe beter presteert en daardoor ook jouw pins. Vergeet niet dat alle leden kunnen zien wat en hoeveel je deelt, dus zorg ervoor dat je je op zijn minst aan de Triberegels houdt. 

Tailwind Tribes beter begrijpen

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om Tailwind Tribes beter te begrijpen. Tailwind is een nuttige tool voor meer succes met je blog of website.

Lees hier welke blog tools ik nog meer gebruik.

Mocht je nog twijfelen (niet doen, dat heb ik ook te lang gedaan), probeer Tailwind dan gratis en meld je aan voor hun gratis Trial. Ik denk niet dat je er spijt van zult krijgen.

Vergeet niet om, zodra je je bij Tailwind hebt aangesloten, op zoek te gaan naar de Tailwind Tribes die relevant zijn in je niche. Zo start je meteen op de best mogelijke manier om je content onder de aandacht te brengen.

Meer interessante artikelen over bloggen?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie