Affiliate Marketing: Nofollow koppelingen begrijpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Wanneer je een online influencer, online marketeer of blogger (zoals ik) bent, weet je al wat voor invloed Google kan hebben op jouw bedrijf. Daarom wil je natuurlijk 1 van hun belangrijkste regels volgen. En dat is affiliate links op nofollow zetten op je website.

Nofollow-koppelingen-begrijpen-mamameteenblog.nl_
Nofollow koppelingen begrijpen

PageRank overdragen?

Nofollow vertelt zoekmachines, zoals Google, om een ​​specifieke link niet te volgen. Dit is belangrijk, omdat je de PageRank (“link juice”) niet wilt overdragen naar een link die je mogelijk betaald krijgt om te plaatsen.

Kijk, wanneer je een link op jouw website plaatst, krijgt de website waarnaar je linkt een beetje link juice. Dit komt de optimalisatie van de zoekmachine ten goede komt. Hoe meer links een website krijgt, hoe hoger deze kan verschijnen in zoekmachines.

Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, wil Google niet dat affiliate links link juice geven aan bedrijven. Dat betekent dat betaalde links de resultaten van zoekmachines beïnvloeden en dat willen ze niet.

Wat zegt Google?

  Dit is wat Google zegt: “Over het algemeen volgen we ze niet. Dit betekent dat Google geen PageRank- of ankertekst via deze links overbrengt. In wezen zorgt het gebruik van nofollow ervoor dat we de doellinks uit onze algemene grafiek van het web verwijderen. Deze kan nog steeds in onze index worden weergegeven als andere sites ernaar linken zonder nofollow te gebruiken, of als de URL’s in een sitemap worden ingediend bij Google. Het is ook belangrijk op te merken dat andere zoekmachines dit op enigszins verschillende manieren kunnen verwerken. Google-zoekresultaten zijn deels gebaseerd op analyse van die sites die ernaar linken. Om te voorkomen dat betaalde links de zoekresultaten beïnvloeden en gebruikers negatief beïnvloeden, raden we webmasters aan om nofollow op dergelijke links te gebruiken. Koppelingen op dezelfde manier als consumenten online en offline waardering van betaalde relaties waarderen (een volledige dagbladadvertentie kan bijvoorbeeld worden geleid door het woord ‘Advertentie’). ” – Je kunt hier meer lezen over het beleid van Google.    

Google heeft ook gezegd dat ze in het algemeen weten wanneer een link een affiliate link is. Je wilt echter nog steeds voorzichtig zijn, dus ik raad je aan om al je affiliate links nofollow te maken.

Hier zijn twee manieren om je affiliate links op nofollow te zetten:

  • Wanneer je de Pretty Link-plug-in gebruikt (dit wordt verder besproken in Module 4: De tool die je moet beheersen voor affiliate marketing), scrol je omlaag naar ‘SEO-opties’ wanneer je een partnerlink toevoegt en vinkt u het selectievakje ‘Nofollow this Link’ aan.
  • Je kunt ook de partnerlink nofollow maken door rel = “nofollow” rechtstreeks in de code in te voegen.

Beide manieren zijn vrij eenvoudig, dus zorg ervoor dat je elke affiliate link op nofollow zet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 gedachte over “Affiliate Marketing: Nofollow koppelingen begrijpen”

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.