Hoe kun je de juiste affiliate programma’s vinden?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Wanneer je enthousiast bent over een product, is er zeer waarschijnlijk een affiliate programma voor. Sommige bedrijven hebben zelfs hun eigen affiliate systeem voor hun producten. En er zijn ook affiliate programma’s met honderden en soms duizenden producten in hun netwerk (dit worden “affiliate-netwerken” genoemd).

Hoe kun je de juiste affiliate programma's vinden mamameteenblog.nl

Hoe vind je de juiste affiliate programma’s

Er zijn veel manieren om affiliate programma’s te vinden.

De volgende manieren zijn het meest gangbaar:

  • Online zoeken
  • Affiliate netwerken
  • Rechtstreeks door het bedrijf
  • Bedrijven en vrienden/blogcollega’s vragen

Zoek online naar affiliate programma’s

Wanneer er een specifiek product is dat je wilt promoten, raad ik je aan eerst een snelle zoekopdracht op Google uit te voeren om te zien of het bedrijf een affiliate programma heeft. Je kunt dit eenvoudig doen door “Bedrijfs- of productnaam + affiliate programma” te typen.

Met deze zoekopdracht kun je precies zien waar hun affiliate programma zich bevindt, zodat je je kunt aanmelden.

Bijvoorbeeld: om te zien of Amazon een partnerprogramma heeft, zoek je op “Amazon affiliate-programma”.

Makkelijk toch?

Affiliate netwerken

Affiliate-netwerken zijn bedrijven die veel bedrijven en producten vermelden. Op deze manier kun je je aanmelden bij één aangesloten netwerk terwijl je wordt voorgesteld aan honderden of soms duizenden verschillende affiliate producten.

Dit zijn een aantal affiliate netwerken:

Om lid te zijn van een affiliate netwerk, moet je meestal gewoon een online aanmelding invullen met vragen die betrekking hebben op jouw website.

Affiliate-netwerken kunnen goed werken omdat:

  • Je hoeft het programma maar één keer aan te vragen, terwijl je toegang hebt tot veel verschillende affiliate producten;
  • Het is eenvoudiger om je betalingen bij een aangesloten netwerk bij te houden wanneer je veel van hun affiliate producten gebruikt;
  • Affiliate-netwerken zorgen ervoor dat de individuele bedrijven binnen hun programma bepaalde regels volgen (zoals ervoor zorgen dat de bedrijven jouw commissies kunnen betalen).

Directe partnerprogramma’s

Veel bedrijven vermelden hun partnerprogramma’s rechtstreeks op hun website, die vind je vaak in de footer of onderaan de websitepagina.

En sommige bedrijven maken geen deel uit van een aangesloten netwerk maar voeren in plaats daarvan hun eigen partnerprogramma’s uit.

Als er een specifiek bedrijf is waarin je geïnteresseerd bent, raad ik je aan naar de website van het bedrijf te gaan en naar het woord “affiliate” onderaan de startpagina te zoeken. Of neem via e-mail contact op met de vraag naar de affiliate mogelijkheden.

Er is een kans dat het partnerprogramma van een bedrijf een beetje moeilijk te vinden is. Wanneer dit het geval is, hebben ze mogelijk geen partnerprogramma of realiseren ze zich misschien niet hoe moeilijk het is om hun programma te vinden.

Of, als je iemand kent die al een affiliate van het bedrijf is, kun je vragen of zij jou willen introduceren bij de affiliate manager.

Hoe kies je het juiste affiliate programma om te promoten?

Zoals je zojuist hebt gezien, zijn er veel manieren om affiliate producten te vinden. Er is zelfs een kans dat een product deel uitmaakt van verschillende partnerprogramma’s.

Wanneer je een product in meerdere programma’s vindt, is het handig om de voordelen van elk programma naast elkaar te zetten, om te zien welke het beste bij jou past.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.