Waarom Affiliate Marketing geweldig is!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Veel bloggers of eigenaars van websites slaan affiliate marketing over. Ze denken dat het te moeilijk is, dat het tijdverspilling is, dat ze volgers zullen kwijtraken of dat hun volgers gewoon niet geïnteresseerd zullen zijn en het ze misschien wel irriteert.

Waarom affiliate marketing geweldig is mamameteenblog.nl

Deze bloggers hebben allemaal hetzelfde probleem. Ze realiseren zich niet hoeveel geld ze laten liggen, want ze hebben geen idee hoe ze affiliate marketing op de juiste manier moeten inzetten.

En dat is zonde, want ik heb nooit echt grote hoeveelheden pageviews gehad. En toch heb ik elke maand een leuk bedrag verdiend aan affiliate marketing.


Er heeft geen enkele lezer ooit geklaagd.

Dit is vaak de reden waarom bloggers en influencers vaak afschrikken van affiliate marketing. Ze zijn bang voor wat hun lezers zullen zeggen, en ze zijn bang dat ze ‘verkoperig’ zullen overkomen.

Dat is gewoon niet waar. Ik heb nog nooit een klacht gehad over de affiliate-producten die ik op mijn blog promoot. Sommige mensen vragen zelfs welke affiliate-producten ik promoot, omdat ze het niet herkennen.

Grappig toch? Want bij andere bloggers merk ik het (meestal) ook niet. Ik ben ook verschillende lezers dankbaar voor het aanbevelen van producten die mijn leven hebben veranderd.

Affiliate marketing kan echt een goede manier zijn om meer inkomsten te krijgen. Je kunt dit doen zonder je volgers of lezers te verjagen! Wanneer je het op de juiste manier doet, zullen je lezers blij zijn om te lezen in welke producten je geïnteresseerd bent en jou hebben geholpen. Zij zullen er geen problemen mee hebben om aankopen te doen via jouw links.

Affiliate marketing is een enigszins passief inkomen

Affiliate-inkomsten zijn prettig omdat je een bericht, recensie, enz. kunt maken en met dat artikel kun je jarenlang geld verdienen met minimaal werk om het te onderhouden.

Maar het is niet helemaal passief. Je moet een goed systeem bouwen om je links bij te houden, regelmatig inhoud of artikelen publiceren, vertrouwen opbouwen en meer.

Maar, zoals ik al zei, je kunt lang inkomsten genereren via een affiliate-link of een blogpost, met minimale inhoud of informatie.

En het is minder werk dan het maken van je eigen product.

Je hoeft geen product te maken, niets te verzenden, geen retourzendingen af ​​te handelen, de klantenservice te beheren en meer. Ja, je zult je volgers moeten opbouwen en het vertrouwen van je lezers verdienen.

Het is betaalbaar

De betaalbaarheid van affiliate marketing is een andere reden dat het een prettige manier is om je inkomsten te laten groeien.

Je hebt zelfs geen website nodig. Je kunt starten met het promoten van affiliate producten op sociale media-accounts zoals Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest. Wanneer je toch een ​​website wilt te bouwen of een blog wilt starten, kan dat ook relatief betaalbaar zijn. Het starten van een website hoeft weinig tot niets te kosten.

Er zijn veel opties om producten te promoten

Er zijn zoveel verschillende producten, diensten en bedrijven te promoten. Er is voor ieder onderwerp wel iets leuks of interessants onder de aandacht te brengen.

Producten die je aan je publiek kunt promoten, zijn onder andere:

 • Financiële instellingen
 • Mobiele telefoon apps
 • Digitale producten, zoals online cursussen, e-boeken en dergelijke
 • Een van de miljoenen items op Amazon of Bol.com
 • Boekingssites voor reizen
 • Blog-gerelateerde producten, zoals een website-ontwerp, etc.
 • Kleding
 • Huisdecoratie
 • Knutselspullen
 • Outdoor uitrusting zoals fietsen, tenten, rugzakken
 • En meer

Nu zeg ik niet dat affiliate marketing een ‘lekker snel rijk schema’ is, want dat is het niet. Je zult een loyale doelgroep moeten opbouwen die vertrouwt op wat je te zeggen hebt, en dit is niet altijd gemakkelijk. Als je echter een schare trouwe volgers of fans kunt creëren die geïnteresseerd is, dan is daar je mogelijkheid om geld te verdienen met het promoten van producten waar je al van geniet en waar je in gelooft.

Je kunt overal werken

Een van de grote voordelen van affiliate marketing is dat je het vanaf elke locatie kunt doen. Aan je laptop en een internetverbinding heb je voldoende.

Klinkt interessant, nietwaar?

Bol AlgemeenBol Algemeen

1 gedachte over “Waarom Affiliate Marketing geweldig is!”

Plaats een reactie