Online geld verdienen mamameteenblog.nl

Geld verdienen met thuiswerk

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vorige maand was het alweer 2 jaar geleden dat ik stopte met werken. Na 18 jaar als doktersassistente en manager in de gezondheidszorg te hebben gewerkt koos ik voor mijn gezin. Met de jongste van 1 jaar en de meiden van respectievelijk 7 en 4 jaar was het duidelijk wat mijn bezigheden zouden worden; de zorg voor mijn kinderen en de zorg voor het huishouden. Ik zag ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan. Hoe zou ik het vinden om te stoppen met werken en te stoppen met geld verdienen? Hoeveel waarden zou ik hechten aan mijn persoonlijke ontwikkeling en het inbrengen van inkomsten in ons huishouden? Ik vond het lastig inschatten.

 Geld verdienen met thuiswerk Iets voor jou-mamameteenblog

Thuisblijfmoeder of werkende moeder of een combi?

Nu 2 jaar praktijkervaring als thuisblijfmoeder verder kan ik zeggen dat ik er mijn weg in heb gevonden. Ik zal niet zeggen dat ik het makkelijk vond. Ik werkte al vanaf mijn 14de en ben eigenlijk niet meer gestopt met werken tot 2 jaar geleden. Dat is dus 26 jaar gedane arbeid. Jaja, ik hoor jullie rekenen, ik ben nu 42 jaar. Maar goed, 26 jaar, dat is toch best een tijdje en ondanks dat ik niet altijd een fulltime baan heb gehad, hing ik er blijkbaar toch een stukje identiteit aan vast. En dan is stoppen met werken toch best wel even gek, want daar miste ik toch zomaar even een stukje identiteit.

Financieel hadden we alles goed uitgedokterd (woordgrapje, doktersassistente enzo…), mijn vent kan budgetteren als de beste en ik heb geen grote wensen. Maar het is meer dat stukje in mijn hoofd. Dat stukje dat behoefte heeft om iets te kunnen bijdragen aan het gezinsbudget en tegelijkertijd ook een stukje zelfontwikkeling.

Ik begrijp de moeders die het heerlijk vinden om full-time thuis te zijn heel goed. Het is ook heerlijk. Geen gedoe meer met opvang voor de kinderen en geen schuldgevoel meer daarover. Fijn met de kinderen bezig zijn. Maar ik snap de werkende moeders ook heel goed. Het is toch een stuk van jezelf waar je even niet in de rol van mama bent, maar gewoon in de rol van jezelf, in mijn geval Barbara. Blijkbaar heb ik toch meer nodig dan alleen mama zijn.

Alles went?

Hoe ik het heb opgelost? Om te zeggen dat het uiteindelijk wel went, is voor mij niet waar. Ten tijden van mijn zwangerschapsverlof van mijn tweede kindje ben ik begonnen met een webwinkel, puur omdat ik mij verveelde in mijn hoofd. De webwinkel, Barbarelle.nl, heeft ongeveer 2 jaar bestaan, daarna ben ik gestopt vanwege verschillende redenen.

Maar ik ben blijven bloggen! Eerst een beetje stilletjes, maar daarna toch steeds meer in de openheid. En ja, dit heeft ruim het stukje opgevuld wat ik miste. Bloggen dus, voor mij heeft het alles wat ik leuk vind en kan. Het schrijven, de lay-out, de technische kant etc. En ik kan een beetje inkomsten erbij genereren voor ons gezin. En dat voelt ook heel fijn, geld verdienen met thuiswerk.

Pas had ik het erover met een vriendin, met meerderen trouwens, dat ik zo weinig bekend was met de manieren om vanuit huis te werken en wat geld te verdienen. Hardop riepen we zo wat manieren  naar elkaar toe ( we zaten in de speeltuin). Wat zijn er een hoop mogelijkheden: online vertaalwerk of een website vertalen, websites testen, reviews schrijven, enquetes invullen, een webwinkel runnen, freelance werk als tekstschrijver, bloggen en wow nog veel meer.

En het enige wat je nodig hebt is een goede laptop en een internetverbinding! Dus wat houdt je tegen?

Voor het overzicht heb ik er hier een aantal op een rij gezet.

Suggesties voor geld verdienen met thuiswerk

CashbackTotaal.nl Shopping

Dit is eigenlijk geen thuiswerk, maar ik heb hem er toch tussen gezet, omdat als je het hebt over thuis geld verdienen het er toch tussen hoort. Sommige produkten heb je toch gewoon nodig, zoals je boodschappen, nieuwe schoenen of nieuw witgoed. Wanneer je dit online besteld en je doet dit via het systeem van CashbackTotaal.nl, krijg je extra korting die je dan weer op je rekening kunt laten terug storten. Het is toch echt gunstiger dan het systeem niet te gebruiken. Dus over thuis je geld (terug-) verdienen gesproken.

Let op: Bij aanmelding heb je meteen €2,50 Korting bovenop je cashback!

Websites testen

Websites testen ken ik eerlijk gezegd nog helemaal niet, maar mijn vriendin riep dit zo spontaan. Ik heb thuis wat gezocht op dit onderwerp en er is inderdaad genoeg aanbod online. Een tak van dienst waar nog veel in te ontdekken is, denk ik zo.

Reviews schrijven

Het schrijven van reviews wordt steeds interessanter voor webwinkels, daar de kopers de producten niet zelf zien en voelen, gaan ze af op een onafhankelijk oordeel. Daar kun jij als thuiswerker je voordeel mee doen. Is dit jouw talent? Neem gerust een kijkje op deze site.

Enquetes invullen

Onderzoeksbureaus, ook wel enquête panels genoemd betalen een vergoeding voor het invullen van enquêtes en het meedoen aan online onderzoeken. De vergoeding per ingevulde enquête kan oplopen tot €7.00 afhankelijk van het onderwerp en aantal vragen. Even googlen en je vindt er zo en paar.

Bloggen/ Webwinkel

Ik heb bloggen en een webwinkel onder 1 kopje gezet. Dit is meer omdat het voor mij met elkaar verbonden is geweest. Zonder mijn webwinkel was ik nooit gaan bloggen zoals ik het nu doe. Voor het starten van een webwinkel kun je kijken op Shopify voor een compleet e-commerce platform die goed is opgebouwd en veel voor je uit handen kan nemen zoals het betalingssysteem. En ondanks dat ik nu geen webwinkel meer heb, is een webwinkel 1 van de leukste uitdagingen die ik heb mogen doen, mbt het geld verdienen vanuit huis. 

Ben je creatief dan kun je ook gebruik van Etsy.com.  Ook zij kunnen als platform veel uit handen nemen. 

Voor het bloggen gebruik ik nu het platform van wordpress.org, waarom lees je hier. Door een blog te starten kun je geld verdienen door het plaatsen van betaalde advertenties of het plaatsen van affiliatelinks (zie mijn nieuwe cursus Affiliate Marketing voor Bloggers). Wanneer je je inschrijft bij Linkpizza kun je geld verdienen door betaalde artikelen te plaatsen of affiliate te plaatsen, heel handig!

Neem eens kijkje op mijn pagina mijn BlogToolKit voor de tips en trucs die ik gebruik bij het bloggen. En mocht je vragen hebben, dan kun je me altijd mailen.

Affiliate Marketing

De manier om geld te verdienen via het internet is door middel van affiliate marketing. Het is een interessante manier van geld verdienen; een trend die in Amerika is begonnen en een grote vlucht aan het nemen is hier in Europa. Je hebt er een eigen website en/ of blog voor nodig en de nodige kennis van affiliate marketing, maar het is zeker lucratief voor degene die dit goed weten op te zetten. Ik weet dat ik mij er ook nog steeds goed in moet verdiepen. Maar zelfs met wat oppervlakkige kennis verdien ik met deze blog ook al een aardig inkomen door middel van affiliate.

Kort gezegd is affiliate marketing het promoten van produkten of diensten voor andere websites. Denk hierbij aan Awin, Creative Market, Bol.com en Yourhosting.nl.

Dus is het iets voor jou, of heb jij ook zin in de uitdaging van geld verdienen via het internet, dan is dit het onderzoeken zeker waard.

Shutterstock.com

Ben je goed in fotograferen? Dan is het verkopen van je eigen foto’s helemaal nog zo gek nog niet. Niet die leuke familiekiekjes, maar heb je bijvoorbeeld mooie foto’s gemaakt op vakantie van de omgeving dan kunnen deze heel gewenst zijn op Shutterstock.

In enkele tellen heb je een account aangemaakt op Shutterstock en kun je heel makkelijk je eigen foto’s uploaden. En kun je geld verdienen met verkopen van deze afbeeldingen.  

Freelance werken

Freelance werk is een beetje een algemene term, maar eigenlijk vallen daar meerdere talenten onder. Zo kun je denken aan tekstschrijvers, vertalers die een website vertalen, leraren, programmeurs en (web)designers. De vraag wordt steeds groter hierin, dus mocht je je talent herkennen schroom niet en neem contact op met een online bureau zou ik zeggen.

Administratief werk

Hoe vaak ik al niet mijn vriendin met een eigen bedrijf heb horen puffen dat ze het liefst een online secretaresse had of dat ze online wat administratie zou kunnen uitbesteden. Ontelbaar. Laat dit nou net 1 van de nieuwe trends zijn, dus mocht je hier interesse in hebben, dan kun je een kijkje nemen op deze site.

Genoeg keus: geld verdienen met thuiswerk

Volgens mij zijn er online nog zoveel meer mogelijkheden. Heb jij er wel eens over nagedacht om online je geld te verdien? Of heb je nog een tip die hier echt in het rijtje hoort te staan? Ik vind het leuk om te horen hoe jij erin staat!

Ook leuk om te lezen:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

7 gedachten over “Geld verdienen met thuiswerk”

  1. Hey! Wat een goede en leuke manieren om geld te verdienen als thuisblijfmoeder! Ik ben zelf aan de slag gegaan als oppas. Ik heb een profiel aangemaakt op een site.

  2. Online administratief werk verrichten en daarmee een (financieel) steentje bijdragen! Dat klinkt erg aantrekkelijk…
    Heeft iemand hier al ervaring mee, voordat ik hiermee aan de slag ga?

  3. Dat lijkt me ook hartstikke leuk, ik heb ook een tijdje naailes gehad! Ben daar nog steeds heel blij mee. Maar de richting van borduren, plotten en naaien van kleding kunnen ook leuke verdiensten zijn. Heb ik mijzelf eigenlijk nooit zo in verdiept.

  4. Ik heb weleens kleding gemaakt of iets geborduurd voor anderen. Meer om mijn (dure) hobby te onderhouden dan om een bijdrage te leveren aan het gezinsbudget. Met mijn borduurmachine maakte ik weleens patches bijvoorbeeld. Of voor kledingontwerpers borduurde ik iets op een stuk stof wat later onderdeel werd van een prachtige jas of jurk.
    Ik heb ook wel eens wat gehoord over plotten. Weet niet zo goed wat je er allemaal mee kan, maar in ieder geval shirts bedrukken of stickers maken. Dan heb je dus (net als die borduurmachine van mij) wel een aardige aanschafprijs, maar het lijkt mij ontzettend leuk om te doen.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
smartphone gebruik huisregels mamameteenblog.nl
Smartphone gebruik, welke regels hebben wij in huis?

Ondertussen is de vakantie voorbij, zijn de scholen weer begonnen en is de eerste week alweer achter de rug. Hoog...

Sluiten