Hoe laat je blog groeien met meer verkeer en volgers? | Deel 6

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Ik zal je meteen uit je droom helpen: je hebt geen miljoenen paginabezoeken per maand nodig om geld te verdienen met bloggen. Toch is het goed dat je je bezoekersaantallen wilt verhogen en je blog laat groeien wanneer je je inkomsten wilt verbeteren.

Hoe start je een succesvolle blog anno nu mamameteenblog.nl (1)

Zoals we eerder hebben besproken in het eerste deel is elke blog anders. Maar wanneer je eenmaal begrijpt wat je lezers willen, begrijp je ook hoe je bedrijven effectief kunt benaderen voor samenwerkingen. En wanneer je weet hoe je het juiste tarief in rekening brengt, kun je in veel gevallen leuke inkomsten verdienen online.

blog groeien 
Hoe start je een succesvolle blog 6_7 mamameteenblog.nl

Hoe laat je je blog groeien en vergroot je je paginaweergaven?

Er zijn veel verschillende manieren om het aantal paginaweergaven te vergroten.

Hier zijn mijn tips die bij mij goed hebben geholpen:

Publiceer blogberichten van hoge kwaliteit

Blogberichten moeten altijd van hoge kwaliteit en nuttig zijn. Dit zal ertoe leiden dat lezers steeds zullen terugkomen.

Een blogpost met minstens 500 woorden is aantrekkelijker voor Google, toch fijn om rekening mee te houden. Het grootste deel van mijn blogposts zijn ongeveer 1000 woorden.

Wees actief op Pinterest

Pinterest is een van mijn beste verkeersbronnen. Met het maken van goede afbeeldingen, en ervoor zorgen dat de beschrijving en titel van je afbeeldingen pakkend zijn, verhoog je zeker verkeer naar je site. Ik heb echt hele goede resultaten met Tailwind. Mocht je een maandje gratis willen proberen, vind je hier een link. Een echte aanrader!

Vind ook andere sociale mediasites om actief op te zijn

Naast Pinterest zijn er verschillende andere sociale netwerksites die je kunt toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan Facebook, Twitter, Instagram, Instagram, Youtube en anderen.

Regelmatig posten

Voor de meeste blogs moet je minstens één keer per week iets publiceren wanneer je geld wilt verdienen met bloggen. Als je weken of maanden achter elkaar zonder blogpost gaat, kunnen lezers je vergeten.

Netwerk met andere bloggers

Helaas zien te veel bloggers andere bloggers als concurrentie en dat is jammer. Want je komt verder met goede collega’s of vrienden, ook in de blogwereld. Dit betekent dat je op sociale media met hen wilt communiceren, contact met hen wilt opnemen via e-mail, meetings wilt bijwonen en meer. Wees daarbij natuurlijk oprecht en geef meer dan je neemt.

Gastpost

Gastpost kan ertoe leiden dat nieuwe lezers je blog bekijken en zich erop abonneren. Dit kan een geweldige manier zijn om een ​​nieuw publiek te bereiken.

Zorg ervoor dat het gemakkelijk is om jouw inhoud te delen

Ik houd van het delen van relevante berichten van andere bloggers op sociale media, maar het wordt frustrerend wanneer sommige blogs het moeilijker maken dan nodig. Zorg ervoor dat jouw content makkelijk te delen is voor lezers.

Dit kan betekenen dat je pictogrammen op sociale media gemakkelijk vindbaar moeten zijn.

Maak pakkende Titels

De titel van je bericht is een belangrijke factor die bepaalt of lezers erop klikken of niet.

Leer SEO

SEO (zoekmachineoptimalisatie) is niet iets wat ik zou kunnen leren in zo’n klein gedeelte van de post. Ik raad je aan je onderzoek te doen en meer te leren over wat het is en hoe het je kan helpen.

Maak het gemakkelijk voor lezers om te bladeren

Wanneer je meer paginaweergaven wilt, is het handig om het je lezers zo makkelijk mogelijk maken om andere blogberichten op je site te bezoeken.

Dit waren de tips over hoe je je blog kunt laten groeien met volgers en meer verkeer. Zorg bij dit alles ervoor dat je de structuur goed op orde hebt zoals we in deel 2 hebben besproken. Ik raad ook aan om interne links in elk van je blogberichten op te nemen, zodat lezers gemakkelijk gerelateerde onderwerpen kunnen vinden op jouw site.

Tot zover deel 6 van de serie Hoe start ik een succesvolle blog. In het laatste deel, deel 7, bespreken Mijn blogtips voor meer succes.

Voor meer leuke tips en tools kun je een kijkje nemen op mijn BlogToolKit!

Plaats een reactie