Mijn blog omzetten van Blogger naar WordPress

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Ja, ik heb het gedaan! Ik ben omgegaan met mijn domein van Blogger naar WordPress!

Wordpress Blogger mamameteenblog.nl

Het was stiller hier de afgelopen 2 weken, maar dat had een reden. Ik was bezig met het omzetten van Mamameteenblog.nl van Blogger naar WordPress.

Ik heb echt heel lang getwijfeld! Blogger heeft voor mij echt 2 jaar lang voldaan. En wanneer WordPress ter sprake kwam, was ik altijd afwerend. Ik leerde nog steeds veel van Blogger. En toch begon het ergens te kriebelen, ik weet niet zo goed waarom. Wilde ik professioneler en was WordPress dan het antwoord? Was ik uitgekeken op Blogger? En wat als ik uitgekeken raakten op WordPress? Was het toch een gevoel dat ik er meer bij hoorde? Of waren er echt veel meer mogelijkheden?

Ik besloot de proef op de som te nemen en een account te openen op WordPress.com en er eens mee te gaan stoeien. Dat was interessant, want ik kreeg best snel wat feeling met WordPress. Wat zou mijn volgende stap worden?

Ik heb mijn domeinnaam laten registreren en een hosting in de arm genomen. Ik heb gekozen voor YourHosting.nl. Op dat moment vond ik het fijn,dat ik telefonisch contact met ze kon hebben, zelfs in het weekend. Nu is dat niet meer zo, bij geen enkele hosting partij meer. Maar de service is nog steeds erg hoog.

Ik ben de voors en tegens gaan afwegen van Blogger en WordPress. En is dit voor iedereen persoonlijk, is het interessant om de lijst hier eens te plaatsen.

De voordelen WordPress

 • Veel blogs maken ondertussen gebruik van WordPress, dus er is veel terug te vinden op het internet.
 • Het is een prettig praktisch systeem voor iedereen.
 • Veel beschikbare (gratis) Themes, dus je site is makkelijk aan te passen.
 • Er zijn enorm veel  (gratis) Plugins beschikbaar, die allerlei functies aan je blog kunnen toevoegen.
 • WordPress is  als Standaard SEO-vriendelijk en kun je nog meer verbeteren met de juiste Plugin.
 • Het kan gratis bij WordPress.com, maar ook via een Hosting en dan kun je kiezen voor WordPress.org, waardoor je er zelf toch wat meer controle over hebt, als bijvoorbeeld bij Blogger. Het is en blijft dan ook echt jouw content of inhoud.

De Nadelen van WordPress:

 • Er zijn (blijkbaar) veel updates, dit heb ik op dit korte termijn nog niet ondervonden.
 • En je moet een goed wachtwoord hebben in verband met evt. Hackers, niet onbelangrijk zou je zeggen!

De Voordelen van Blogger:

 • Het is een platform van Google, do I need to see more?
 • Het is gratis
 • Geen hosting nodig
 • Geen URL/Domeinnaam nodig.
 • En toch ook wel zeer gebruiksvriendelijk
 • Mogelijkheden zijn er (steeds meer) voor het uitbouwen van je site d.m.v.. Gadgets.

De Nadelen van Blogger:

 • De content is en blijft van Google/ Blogger zolang het daar staat.
 • Dat betekent dat ze er mee kunnen doen wat ze willen, dus ook verwijderen. Dat is nog nooit bij me gebeurt, maar wel bij genoeg anderen.

Afijn, ik heb de keus gemaakt, ik ben over. Het was nogal met wat buikpijn in het begin, maar ik nam me voor de tijd te nemen en me niet te laten opjagen. En alhoewel ik dat best lastig vond, heb ik ook van de uitdaging  genoten en weer superveel geleerd. En op wat schoonheidsfoutjes na is het gelukt!

Samen met YourHosting heb ik mijn blog geïnstalleerd omgezet naar WordPress, ze waren hier echt heel behulpzaam in.

Voor een mooi Thema voor je WordPress Blog heb ik sinds kort het Thema Generate Press. Hier ben ik echt laaiend enthousiast over! Er is zoveel mogelijk en alle webdesigners zijn er echt enthousiast over.

Niet duur en veel waar voor je geld! Een kijkje waard zou ik zeggen.

Hebben jullie de stap ook ooit overwogen of gemaakt? Of andersom van WordPress naar Blogger! Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaring.

Voor meer leuke tips en tools kun je een kijkje nemen op mijn BlogToolKit!

6 gedachten over “Mijn blog omzetten van Blogger naar WordPress”

 1. Ik heb al mijn blogs overgezet naar WordPress, maar heb de meeste daarna weer terug verhuisd naar Blogger.
  Wel biedt wordpress.org inderdaad meer mogelijkheden, en mijn meer professionele blogs staan dan ook daar.

  Maar ik hartje Blogger!

  Beantwoorden
 2. Hoi Barbara, gefeliciteerd met deze switch. Zeker spannend om van een bekend en eenvoudig platform over te stappen naar het onbekende! Zeer goed gelukt, toch! Complimenten. Liefs, Afina

  Beantwoorden

Plaats een reactie