Hoe start je je eigen blog op WordPress? | Deel 3 van 7

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

In het derde deel van Hoe start je een succesvolle blog leer je hoe je makkelijk je eigen blog kunt beginnen. Bloggen heeft me veel geleerd en zorgt ervoor dat ik genoeg verdien om thuis te blijven om voor mijn kinderen te zorgen en me te concentreren op de dingen die ik echt belangrijk vind. En je kunt al met een blog geld verdienen voor een paar euro per maand. Het is een betaalbare hobby of bijbaan.

Hoe start je een succesvolle blog anno nu mamameteenblog.nl (1)

Overstappen van Blogger naar WordPress

Toen ik in 2013 begon met een eigen blog startte ik op het Content Management systeem van Google; namelijk blogger of blogspot. Na een jaar of twee ben ik overgestapt van blogger naar WordPress. Een keuze waar ik nog steeds heel blij mee ben.

Hoe installeer je WordPress bij je hosting?

Hoe start je een succesvolle blog 3_7 mamameteenblog.nl

Samen met mijn Hostingpartner Yourhosting.nl heb ik mijn domein geregistreerd en WordPress geïnstalleerd. Het is echt heel eenvoudig om dit zelf te doen, maar als je wilt, kun je vragen of YourHosting.nl je wilt helpen tegen een ‘kleine’ vergoeding.

Voor de les van vandaag stuur ik je door naar de YouTube tutorial. Hier krijg je op een duidelijke manier uitgelegd hoe je een WordPress blog start op Yourhosting.

Mocht je trouwens een ander hosting hebben, dan kun je op Youtube nog vele andere tutorials vinden die je uitleggen hoe je het kunt installeren.

Hoe kies je een goede hostingpartij?

Voordat je begint is het wel van belang om je domein te registreren en je aan te melden bij een goede hosting partij.

Voor het kiezen van een hostingpartij is het voor mij nodig dat de hosting goede reviews heeft, een goede klantenservice heeft en kennis heeft over WordPress en bloggen. Hierbij is mijn ervaring dat de goedkoopste of de duurste niet per se de beste keuze is. Mijn voorkeur is in de afgelopen jaren nog steeds uitgegaan naar YourHosting.nl.

Ze geven eerlijk advies, denken met je mee en zijn ook in het weekend te bereiken. En dat laatste is me al heel vaak van pas gekomen. Je kunt bij hun trouwen ook je domeinnaam laten registreren.

Tot zover deel 3 van de serie: Hoe start je een succesvolle blog. Hierna volgt deel 4: Hoe verdien je geld met je blog?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie