De 5 redenen waarom je een blog wilt beginnen | Deel 1 van 7

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 9 mei 2023 by Barbara

Ik blog sinds december 2010 en ben een eigen blog gestart in oktober 2013. De afgelopen jaren heb ik heel veel geleerd over bloggen! Het begon als een hobby en nu is het uitgegroeid tot een klein bedrijf waar ik met een minimale tijd van 4 uur per week meer dan 500 euro per maand verdien. En ik verwacht in de toekomst mijn inkomen te zien groeien.  Ik begon mijn blog, Mamameteenblog.nl ruim 6 jaar geleden. De reden waarom ik ben begonnen met bloggen is voor mij heel duidelijk. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn werk thuis kan doen op de tijden dat het mij uitkomt en daarnaast mijn aandacht kan geven aan  belangrijker zaken in mijn leven, zoals de zorg voor mijn drie jonge kinderen.

De reden waarom je een blog zou willen beginnen mamameteenblog.nl

Hoe start je een succesvolle blog?

Met deze 7-delige gratis blogcursus, laat ik je zien hoe je precies een blog kunt creëren, van de technische kant (wat echt niet al te moeilijk is) tot het eerste inkomen en het aantrekken van volgers.

In dit overzicht zie je wat je allemaal gaat leren:

De reden waarom je zou willen beginnen met bloggen

Heb je al nagedacht waarom je een blog wilt starten? Wat is de reden dat je dit leest en meer wilt leren over bloggen?

De reden om te bloggen kan heel divers zijn en voor iedereen anders. Ik begon mijn blog puur als een hobby, of eigenlijk meer als een afleiding om mijn gedachten en onrust kwijt te kunnen. Zeker omdat ik als nieuwbakken moeder van mijn 2e kindje, verplicht langer thuis was en me een beetje begon te vervelen in mijn hoofd.

Hoe start je een succesvolle blog 1_7 mamameteenblog.nl

Maar goed, vanaf het moment dat ik mijn weg begon te vinden in de blogwereld wist ik dat ik iets gevonden had wat me heel erg blij maakte en waar ik echt mijn creatieve ‘ei’ in kwijt kon en nog steeds kan.

Dat sloeg al snel aan en vanaf dat moment kreeg ik al snel een groepje trouwe volgers en niet lang daarna mijn eerste opdrachten. Ik kreeg er steeds meer plezier in en ik ging begrijpen dat hier een verdienmodel achter kon zitten.

Voor anderen is het starten van een blog meteen bedoelt als een manier om inkomsten te krijgen. Voor iedereen is dat anders.

Er zijn zoveel redenen om een blog te starten.

Bloggen als een hobby.

Voordat ik met bloggen begon, had ik er nog nooit aan gedacht en nu blog ik dit jaar oktober alweer 7 jaar op Mamameteenblog.nl. 

Wat ik persoonlijk leuk vind, is het hele creatieve proces van het bloggen. Van het ontwerpen van een blog, het fotograferen tot het uiteindelijk publiceren van een artikel.

Ook heb ik via het bloggen veel andere gelijkgestemde gevonden en leuke contacten gelegd.

Bloggen om anderen te helpen

Het maakt niet uit welk type blog je hebt, de kans is groot dat je andere mensen kunt helpen. Sommige personen zijn gemotiveerd door je blogartikelen, andere leren weer wat nieuws of ze vinden het leuk om over je belevenissen te lezen.

Mamameteenblog is een gevarieerde blog, ik schrijf over reizen, recepten, persoonlijke verhalen en nog veel meer. Allemaal gerelateerd aan het hebben van een gezin.  Ik heb veel diverse interesses en net als mijn lezers dat ook hebben. Het maakt het leuk om op deze manier mijn volgers te inspireren en interesses te delen.

Wanneer ik mijn blog zou moeten omschrijven dan is het een lifestyle-en familieblog.

Maar goed genoeg over mijn blog.

De laatste tijd krijg ik heel veel vragen over het bloggen en daarom dat ik ook nu steeds meer artikelen hieraan wijdt en ook deze serie heb ontwikkeld.

In deze 7 delen vind je alle benodigdheden om een blog te starten. En ik vermoed dat je het net zo leuk gaat vinden als ik.

Bloggen als onderdeel van een bijzondere Community

Bloggen is in essentie niet een heel sociaal beroep. Maar door je open te stellen voor veel verschillende collega-bloggers is het mogelijk om je eigen kring van gelijkgestemde bloggers te vinden, bijvoorbeeld op Facebook. Een soort alternatieve collega’s, waar je veel van kunt leren. Ik heb hierdoor al veel leuke contacten opgedaan, waarvan sommige heel waardevol.

Bloggen voor persoonlijke groei

Bloggen kan je ook helpen bij je persoonlijk groei. Je hobby kan een positieve uitwerking op je hebben doordat je steeds nieuwe dingen leert over onderwerpen die je interesse hebben.

Bloggen om je eigen bedrijf op te bouwen of te verbeteren

Een eigen online bedrijf beginnen om zo inkomsten te krijgen kan ook een reden zijn voor jou om een blog te beginnen. Of om je bedrijf te verbeteren en beter online op de kaart te zetten. Zoals ik zelf ooit ben begonnen met bloggen op mijn webwinkel.

Voor mij is het nooit de hoofdreden geweest om een eigen bedrijf te starten, maar gaandeweg ben ik er wel in gegroeid. Voor nu verdien ik genoeg om de inkomsten van mijn voormalige part-time baan te compenseren en te werken op de door mij gewenste tijden. Heerlijk! Daarnaast kan ik beter mijn prioriteiten stellen in mijn leven en mijn gezin en de aandacht besteden aan de dingen die ik belangrijk vind.

Voor zover het eerste deel over hoe je een succesvolle blog kunt starten. Het volgende deel gaat over: Hoe bepaal je waar je over gaat bloggen?

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd wat jouw reden is? Laat het weten in de comments.

Plaats een reactie