Werken als diginomad in Suriname mamameteenblog.nl (1)

Lifestyle | Werken als diginomad in Suriname

Afgelopen drie maanden zijn voorbij gevlogen in Suriname. Terwijl ik aan de eettafel zit te typen, bedenk ik dat we pas 2 weken thuis zijn. Al starend naar het beeldscherm van mijn laptop ben ik nog niet echt geland. In mijn hoofd dan. Dat heeft natuurlijk ook een beetje te maken met de reden waarom we eerder zijn terug gekomen. Maar we hebben in Suriname ook heel veel leuke dingen meegemaakt, avonturen beleeft en genoten van het land. Ik moet dit ook echt nog verwerken. Wat dat betreft heb ik nog maanden aan verhalen om te vertellen op mijn blog. Maar behalve de avonturen die we hebben beleeft, hebben we ook gewoond en geleefd in het land. Dat betekent dat de kinderen naar school zijn geweest en dat ik ook heb doorgewerkt op Mamameteenblog.nl. Ja, ik heb het gedaan, werken in het buitenland; als een diginomad, een droom die uitkwam! Hoe dat beviel? Werken in het buitenland via internet? Wat heb je nodig? (Spoiler: je hebt een goede verloopstekker en een goede laptop nodig, zoals bv. een lenovo laptop kopen, wanneer je deze nog niet hebt.). En wat heb ik geleerd afgelopen maanden? 

werken diginomad in suriname mamameteenblog.nl

 

Wat was mijn verwachting van werken in het buitenland als diginomad?

Behalve het ietwat onrealistisch beeld van een bureautje op een veranda met een view èn een verse kokosnoot naast mijn laptop had ik geen concrete verwachting. Ja, het was belangrijk dat er een internetverbinding moest zijn; wat ons eerste huis dan ook had. En met een goede Laptop onder mijn arm, een mailbox vol opdrachten en een goede wil, kom je vast heel ver, had ik zo bedacht.

En hoe was de realiteit van het werken in het buitenland als blogger?

Zoals gezegd had ons eerste huis een goede WIFI-verbinding, dus naar mijn idee zou dat wel goed komen in de rest van de periode. Dat was helaas niet het geval. Behalve een WIFI-verbinding, moet deze het natuurlijk ook nog doen, want wanneer het regende lag de hele verbinding er uit. Kon ik gewoon op mijn luie kont gaan zitten of liggen in de hangmat, geen leven meer in te krijgen in het internet. De regentijd is dan ook niet de beste tijd om hier te reizen voor een DigiNomad. Het deed mij ook beseffen wat voor een luxe wij hebben wat betreft de kwaliteit, snelheid en stabiliteit van het internet hier in Nederland

Mijn stapel opdrachten, vanuit Nederland, had ik in een kleine 2 weken netjes verwerkt. Maar nieuwe opdrachten verkrijgen, vond ik toch lastiger.

Ik ben er nog niet precies achter waarom en hoe, maar ik denk dat het te maken heeft met Google. Google ziet je natuurlijk vanaf een andere geologische plek werken. Mijn pageviews namen dan ook behoorlijk toe vanuit Suriname, maar ik kan mij voorstellen dat dit nadelig kan werken voor potentiële opdrachtgevers vanuit NL. Een lastig iets om uit te leggen, maar zeker het uitzoeken waard. Ik wil hier graag nog een keer een doorgewinterde travelblogger of DigiNomad over navragen hoe dit werkt.

De voordelen van het Diginomad leven.

Toch was het ook heel fijn om zo te werken. Ik kreeg er ook veel energie van en een enorme boost aan ideeën voor mijn blog. Ik ontdekte weer dat ik met gelimiteerde tijd veel effectiever werk. Omdat ik niet wist wanneer het weer ging regenen en er geen internet verbinding meer was, werkte ik efficiënter. Dat merkte ik terug in mijn cijfers van afgelopen drie maanden, waar ik veel nieuwe lezers erbij heb gekregen! Welkom nog allemaal, heel gezellig dat jullie erbij zijn.

Door die efficiëntere manier kreeg ik gek genoeg ook wat meer tijd voor het lezen van andere blogs, iets wat ik heel leuk vind, maar wat er bij mij nog wel eens in schiet. Ik heb weer een paar hele leuke blogs ontdekt, waar ik nu echt moeite voor doe om bij te houden.

Mijn Social Media kanalen heb ik ook weer heel fijn wat bij kunnen werken.

En last but not least: het gaf ook ruimte in mijn hoofd. Ruimte om na te denken over mijn blog. Maar daarover binnenkort meer nieuws!

Wat heb je echt nodig

Fototoestel en laptop; die zijn natuurlijk het allerbelangrijkst voor een diginomad leven!

Wat ik een volgende keer niet wil vergeten mee te nemen is een echt goede verloopstekker en een grote stekkerdoos. Want op die manier heb ik in een klap een heleboel stopcontacten voor de laders van telefoons, tablets, etc. (gratis tip voor jullie :))

En let op, onder de verloopstekkers is er heel wat verschil in kwaliteit! Deze moet echt in Nederland aangeschaft worden, daar je in Suriname minder makkelijk de goede kwaliteit vindt.

Een fijne, vertrouwde laptop mee is ook een must. Regelmatig heb ik op mijn Ipad met toetsenbord gewerkt, maar dat werkt voor mij minder prettig. Mijn laptop werkt zoveel fijner.

Wat ik afgelopen maanden heb geleerd als diginomad?

Ik heb geleerd om mijn verwachting van het werken als een diginomad in het buitenland iets aan te passen, maar ik vond het echt een hele leuke en goede ervaring. Het smaakt zeker naar meer.

Dan volgt de hamvraag of ik, nu ik weet wat het inhoud, voor langere tijd een diginomad zou kunnen zijn? Dit vind ik een lastige vraag, die ik mijzelf al vaak heb gesteld. Wanneer we echt helemaal zouden verhuizen naar het buitenland, dan heb ik gewoonweg geen keus. Dan is het misschien ook nog wel fijn om op deze manier wat geld te kunnen verdienen voor ons gezin. Maar om specifiek voor dit leven te kiezen, met een man en drie kinderen, dan vind ik dat toch een stuk lastiger.

Het leven van een gezin draait namelijk altijd door, dat hoef ik de moeders onder jullie niet uit te leggen. Zeker omdat mijn jongste nog niet school ging in de afgelopen periode moet je echt je werk doen in de sporadische uurtjes dat hij slaapt of even lekker speelt. Thuis is dat trouwens niet anders, maar is er meer afleiding in de vorm van zijn vertrouwde omgeving. Iets wat er nu niet was, die vertrouwde omgeving was ik. Dus je begrijpt wel wat voor situaties er voorkwamen. Schrijven vanuit je inspiratie is dan echt een uitdaging en soms ook gewoonweg niet haalbaar.

Zolang hij nog niet naar school is voor hele dagen zou ik hier dan ook niet bewust voor kiezen, denk ik. Maar school is in zicht, dat duurt niet lang meer voor mijn jongste telg, dus dan zal alles (lees mijn leven) er sowieso anders uit gaan zien. En wie weet wat dat weer voor avonturen met zich meebrengt? Nietwaar?

Ik houd jullie op de hoogte 🙂

Lees ook: 

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Baby darmen Mamameteenblog.nl
Zo leg je de basis voor gezonde darmen van je baby

Als je zwanger bent, kijk je reikhalzend uit naar de dag dat je kindje wordt geboren. Je neemt je voor...

Sluiten