Een vakantie plannen die je nooit zal vergeten: een rondreis door Oman

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 25 april 2023 by Barbara

vakantie rondreis Oman mamameteenblog.nl

Als we aan het kijken zijn naar bestemmingen waar we onze volgende vakantie mee kunnen invullen is Oman niet een land wat direct in je gedachte opkomt. Toch zonde, want er is hier een hoop te beleven en het is een unieke bestemming. Waar ligt dit land eigenlijk en wat is hier allemaal te doen? In dit blog vertellen wij je meer over dit prachtige land en wat je moet regelen voordat je besluit om deze reis te maken.

De ligging

Oman is een land wat tussen het continent Afrika en Azië inligt. Het land behoort tot het Midden-Oosten en ligt tegen de Verenigde Arabische Emiraten, Jemen en Saudi-Arabië aan. Mensen die naar Oman reizen kiezen er vaak voor om de steden Abu Dhabi en Dubai ook mee te pakken. De beste tijd om Oman te bezoeken is in de maanden november tot en met maart. Dit komt omdat het dan niet zo heet is als in de zomer maanden. Het hele jaar door hangt een tropisch klimaat in Oman waardoor het er altijd warm is. In de zomer kan het zelfs warmer worden dan 40 graden. Van tevoren is het handig om een Esim aan te schaffen. Wanneer je het vliegtuig uitstapt kan je deze esim activeren zodat je niet zonder internet zit en gemakkelijk vervoer kan regelen. Voordat je naar Oman gaat moet je een visum aanvragen. Dit kan gemakkelijk online. Zorg dat je dit op tijd doet, dit proces duurt namelijk wel eventjes.

Een rondreis door Oman

Wanneer je een rondreis wil maken door Oman start deze vaak in de hoofdstad van het land: Muscat. Het is zeker de moeite waard om een paar dagen in deze stad te spenderen. In de stad van Muscat vind je veel mooie moskeeën waaronder de Grand Mosque. Ook heb je een groot aanbod aan luxe en gezellige hotels. Om tot rust te komen kan je heerlijk relaxen bij de verschillende beach clubs die Muscat te bieden heeft. Vanuit Muscat kan je doorrijden naar het Hajar Gebergte. De route hiernaar toe is erg indrukwekkend waar je veel mooie viewpoints tegenkomt. Zo kom je langs de Al Thowarah Hot Springs, waar je kan genieten van de heerlijke warmwaterbronnen. Vervolgens kan je neerploffen bij het Keytha Cafe voor de beste koffie. Vervolg je reis naar Nizwa. Hier vind je verschillende bijzondere plekken zoals de geitenmarkt en het Nizwa Fort. Ook moet je de woestijn hebben gezien tijdens je rondreis. Hoe verder je de woestijn ingaat, hoe minder mensen je tegenkomt. Het is een indrukwekkende ervaring om midden in dit onwerkelijke landschap te staan.

Wat je moet weten voordat je gaat

Vanaf Amsterdam kan je met een rechtstreekse vlucht al naar Oman toe. Een retourticket scoor je al vanaf 400 euro. In Oman kan je gewoon pinnen bij de bank met je creditcard en met je normale pinpas. In sommige hotels en winkels accepteren ze alleen een creditcard. Zorg dat je deze meehebt en dat je wat contact geld bij de hand hebt. In Oman betalen ze met de Omaanse rial. Het eten in Oman is lekker en traditioneel. Je zal zien dat je vrijwel overal dadels aangeboden krijgt met een kopje Arabische koffie. Oman is een veilig land om rond te reizen. De mensen zijn aardig en er is weinig criminaliteit. Dus, wanneer ga jij je vakantie naar Oman boeken?

rondreis door Oman plannen mamameteenblog.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

1 gedachte over “Een vakantie plannen die je nooit zal vergeten: een rondreis door Oman”

  1. Meestal gaan wij Europa niet uit. Want we moeten er altijd op letten dat de boel de boel blijft. Voor een kort tripje weg kan ik meestal wel iemand vinden die een paar dagen op de zaak let. Maar het leuke van Oman is dat dit prima met een kort tripje te doen is.

    Beantwoorden

Plaats een reactie