4 actieve vakanties | Op avontuur met het hele gezin

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 29 maart 2024 by Barbara

Nu het voorzichtig voorjaar wordt, ontstaan misschien ook alweer de eerste ideetjes voor de zomervakantie. We reizen nu eenmaal graag en geregeld. Maar ben je ook klaar om de wereld te verkennen op een manier die je misschien nog niet eerder hebt gedaan? Als je een liefhebber bent van avontuur en op zoek bent naar wat beweging, dan heb ik een paar actieve vakanties voor je. Ga mee op een reis door vier geweldige actieve vakantie-ervaringen, die zowel spannend als geschikt zijn voor de kids. Dus laat die comfortabele schoenen en stevige fietsen maar komen!

4 Actieve vakanties met het hele gezin mamameteenblog.nl

Trektochten door de natuur

Stel je voor dat je samen met je kinderen door prachtige natuurlijke landschappen wandelt, met adembenemende uitzichten en genoeg avontuur om zelfs de meest energieke kleintjes bezig te houden. Dat is precies wat je kunt verwachten tijdens een gezinsvriendelijke trektocht door de natuur. Of je nu door bossen, langs meren of over glooiende heuvels loopt, er zit voor iedereen wel iets bij.

Een fantastische plek voor wandelvakanties is bijvoorbeeld het Lake District in Engeland. Met zijn kronkelende paden, pittoreske dorpjes en veilige wandelroutes is dit de perfecte bestemming voor een actieve vakantie met kinderen. En het beste van alles is dat je onderweg tal van leuke activiteiten kunt doen, zoals picknicken aan de waterkant, steentjes over het meer laten stuiteren en het spotten van wilde dieren in hun natuurlijke omgeving.

Praktisch: er zijn reisaanbieders die gespecialiseerd zijn in avontuurlijke trektochten en zij kunnen je helpen om precies die reisbestemming uit te kiezen die past bij jouw gezinssituatie.

Familieplezier op de fiets langs schilderachtige routes

Als fietsen meer jullie ding is, dan is een gezinsvriendelijke fietsvakantie misschien iets voor jullie. Er gaat niets boven het gevoel van de wind in je haren en de zon op je gezicht terwijl je samen met je kinderen nieuwe plekken ontdekt op twee wielen. Of je nu langs rustige plattelandswegen, door charmante dorpjes of langs adembenemende kustpaden fietst, er valt altijd wel iets te beleven.

Een geweldige bestemming voor gezinsfietstochten is de Loirevallei in Frankrijk. Met zijn vlakke routes, kindvriendelijke fietspaden en tal van bezienswaardigheden onderweg, zoals kastelen en wijngaarden, is dit de perfecte plek voor een fietsavontuur met het hele gezin. En als de kleintjes moe worden, kun je altijd stoppen voor een picknick in het groene gras of een lekker ijsje onderweg.

Praktisch: fietsvakanties kun je als trektocht plannen, maar fietsen vanuit een vaste overnachtingsplek kan net zo goed. Dat scheelt een hoop inpakken.

Actieve vakanties met kanotochten voor jong en oud

Als wateravonturen jullie aanspreken, dan is een kanotocht misschien wel iets voor jullie. Er gaat niets boven het plezier van samen peddelen over een prachtige rivier, omringd door schitterende natuur en wilde dieren die je onderweg tegenkomt.

Een geweldige streek voor kanotochten is bijvoorbeeld de Dordogne in Frankrijk. De kalme rivier met zijn schilderachtige valleien vormen de perfecte bestemming voor een avontuur op het water met kinderen. Als jullie zin krijgen in wat extra opwinding, kunnen jullie altijd kiezen voor een spannende wildwaterervaring onder begeleiding van ervaren gidsen op een van de andere rivieren in Frankrijk.

Praktisch: veel kanoverhuurbedrijven bieden standaard alleen dagtochten aan. Maar vaak valt er wel een afspraak te maken om de kano’s wat langer te huren en je wat verder stroomopwaarts af te laten zetten. Overnachten kan dan langs de rivier (wildkamperen), of op een van de campings die vaak aan het water liggen.

Actieve vakanties door samen de bergen beklimmen voor onvergetelijke herinneringen

Voor gezinnen die op zoek zijn naar een echt avontuur: waarom zouden jullie niet samen de bergen beklimmen? Of je nu kiest voor een gemakkelijke wandeling naar de top van een heuvel of een meer uitdagende beklimming van een bergtop, er valt altijd wel iets te beleven en te ontdekken.

Een geweldige bergbestemming voor gezinnen is de Alpen in Zwitserland. Met zijn goed gemarkeerde wandelpaden, gezinsvriendelijke berghutten en adembenemende uitzichten, is dit de perfecte plek voor een bergavontuur met kinderen. En het beste van alles is dat jullie samen herinneringen creëren die een leven lang meegaan, terwijl jullie samen de top bereiken en genieten van het prachtige uitzicht.

Praktisch: Bergwandelen leent zich ook uitstekend om als huttentocht te organiseren. Zo kun je ook met kleinere kinderen in een paar dagen tijd, ook grotere afstanden afleggen.

Dus daar heb je het: vier onvergetelijke actieve vakanties die je met je kunt ondernemen. Of jullie nu kiezen voor gezinsvriendelijke trektochten door de natuur, fietsavonturen langs schilderachtige routes, kanotochten op het water of bergbeklimmingen samen, één ding is zeker: deze vakanties leveren prachtige momenten en herinneringen op. Het avontuur wacht op jullie allemaal!

4 Actieve vakanties Op avontuur met het hele gezin mamameteenblog.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie