Thuis fit blijven: 4 sporten die je gewoon in je woonkamer kunt doen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 28 maart 2024 by Barbara

Zeker, Netflix kijken en lekker op de bank hangen kan zo heerlijk ontspannend zijn! Voor ons is de vrijdagavond echt het moment om te relaxen op de bank met een filmpje. Maar het is belangrijk om andere momenten te gebruiken om actief te blijven, zeker wanneer als je veel thuis bent. Bijvoorbeeld als huismoeder of wanneer je veel vanuit thuis werkt en je weet dat je het lastig vindt om de deur uit te gaan om te sporten. Gelukkig biedt de moderne technologie (lees internet) ons veel mogelijkheden om vanuit huis te sporten en fit te blijven. Van zweten met krachttraining tot dansen op energieke muziek, laten we eens kijken naar vier sporten die je gemakkelijk vanuit huis kunt doen. En het enige wat je nodig hebt is een joggingbroek en een goede yogamat, zoals de Manduka yoga mat.

4 sporten die je gewoon in je woonkamer kunt doen mamameteenblog.nl

Het belang van de yogamat: Meer dan alleen een ondergrond om op te sporten

Het belang van een goede basis voor onze thuis-workouts: de yoga/pilates mat. Dit handige product heeft niet alleen een zachte ondergrond om op te oefenen, maar voorkomt ook dat je uitglijdt tijdens veeleisende oefeningen en bewegingen. En ik kan dat weten :). Bovendien dient de mat als een visuele marker, waardoor we onze houdingen beter kunnen controleren en verbeteren. Dus voordat je begint met je volgende workout, ga een yogamat kopen en maak je klaar om te zweten (en een beetje te lachen).

Pilates: Sporten door je core power activeren

Pilates, een manier van sporten waar core-stabiliteit de sleutel is tot een sterk en soepel lichaam. Met een paar strategisch geplaatste bewegingen kun je jezelf vormen met kracht en stabiliteit. Wie heeft er een sportschool nodig als je je eigen lichaamsgewicht en een beetje motivatie hebt?

Wil je beginnen met Pilates? Kijk eens op YouTube naar wat beginners filmpjes. Daar staan veel goede tips en oefeningen.

Hardlopen: Ren alsof de koelkast leeg is

Denk je dat hardlopen alleen buiten kan worden gedaan? Dan vergeet je de loopband, een manier voor meer beweging zonder je huis te verlaten. Er zijn zelfs apps om looptrainingen te volgen vanuit huis op de mat. Handig en heel effectief! En een aanrader om op een redelijk eenvoudige manier je conditie te verbeteren.

Krachttraining: Word zo sterk als een beer

Sterker worden zonder zware gewichten? Het is mogelijk. Met een paar weerstandsbanden, wat dumbbells (als je ze hebt) en een stevige dosis vastberadenheid kun je jezelf transformeren tot een een persoon met de mooiste gespierde armen.
Online een paar goede oefeningen vinden of evt een online trainer en en je hebt de mooiste armen.

Dansen: Dans alsof niemand kijkt

Dans alsof niemand kijkt, behalve misschien je kat die je met een verwarde blik aankijkt vanaf de bank. Dansen is een geweldige manier om je hartslag te verhogen, calorieën te verbranden en jezelf te uiten zonder een stap buiten te zetten. Dus gooi die heupen los, zet je favoriete nummer op en laat de dansvloer (oftewel je woonkamer) van jou zijn! Er zin echt heel toffe apps die je daarin begeleiden!

Fit blijven was nog nooit zo gemakkelijk

Met deze vier sporten is er geen excuus meer om niet actief te blijven wanneer je niet de deur uit wilt of kunt. Of je nu je innerlijke rust wilt vinden met pilates, jezelf wilt uitdagen met hardlopen, sterker wilt worden met krachttraining of gewoon wilt dansen alsof niemand kijkt, er is voor ieder wat wils. Dus haal die sportschoenen uit de kast, leg de mat klaar en zet die muziek op en begin met bewegen – je lichaam (en geest) zullen je dankbaar zijn!


Thuis fit blijven 4 sporten die je gewoon in je woonkamer kunt doen mamameteenblog.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie