Met het gezin op wintersport: 5 tips!

Last Updated on 9 mei 2024 by Barbara

wintersport gezin tips mamameteenblog.nl

Het kan soms behoorlijk ontmoedigend zijn om te weten wat je allemaal precies voor jouw eerste skivakantie met je gezin moet regelen. Je moet immers met alles rekening houden. Van wat je inpakt, waar jullie verblijven, gaan skiën of snowboarden, en uiteraard je budget. Lees daarom onze 5 belangrijke tips voor een wintersport vakantie om jou beter voorbereid te voelen op wat zonder meer één van de beste familietrips van je leven zal zijn!

Hoe geld op de vakantie te besparen

Als jouw budget niet zo groot is, bespaar dan geld door wat vroeger of later in het winterseizoen naar de sneeuw te gaan. De liftpassen en accommodaties zijn dan vanwege de iets minder gunstige sneeuwcondities een stuk goedkoper. Let ook zeker op vroegboekdeals. En neem ter plaatse ook je eigen rugzak met wat broodjes en snacks mee, om zo aangenaam op de kosten van eten te besparen.

Iets verder weg of direct naast de piste verblijven

Overweeg voordat jij je wintersportvakantie boekt of je direct in de sneeuw wilt blijven. Of liever wat geld wilt besparen door in een nabijgelegen plaats te verblijven. Want hoewel het misschien iets meer kost, is het altijd aan te raden om met jongere kinderen direct in de sneeuw te blijven.

Dit laatste betekent vooral dat je dan meer tijd in de sneeuw besteed. En ook een veel kleinere afstand hoeft af te leggen om alle spullen mee te sjouwen. Een zogenaamde ‘ski-in ski-out’ accommodatie is daardoor absoluut de makkelijkste manier om vlot bij de stoeltjeslift te zijn. Dit terwijl je bijzonder prettig direct in een winterplaats verblijft, waar je dichter bij restaurants en winkels bent.

Neem de juiste kleding mee voor wintersport

Het is altijd koud in de bergen. Dus is het naast de juiste ski jas en broek belangrijk om altijd kleding met voldoende lagen mee te nemen. Heel handig en zelfs zeer verstandig om mee te nemen is een warme jas met een eigen instelbare verwarming. Want voor de echte koukleumen onder ons is het dragen van zo’n jas perfect als de temperaturen ver onder nul schieten.

Skiën is daarnaast altijd een flink inspannende sport. Dus zul je het waarschijnlijk warm krijgen als je hier flink mee bezig bent. Meer dunne kledinglagen zijn in dit geval zeker beter dan het dragen van een dikke trui. Omdat je die dan naar behoefte kunt uittrekken. Een verwarmde bodywarmer is een prima alternatief.

Je zult vanzelfsprekend ook ergens voor een lunch stoppen. En misschien genieten jullie na het skiën nog van wat après-ski in een gezellige bar. Dus voel je altijd comfortabel in wat je ook draagt. Onthoud daarbij goed dat de meeste mensen zich zelden in de Europese skigebieden verkleden. Sterker nog: je zult de meeste personen ‘s avond in hun ski-uitrusting uit eten zien gaan!

Boek voor iedereen skilessen

Ongeacht de skivaardigheid van alle gezinsleden, zou je voor iedereen skilessen willen boeken. Want elke berg is anders. Zonder een skileraar bij je te hebben is het daardoor onmogelijk om de allerbeste afdalingen en skiliften te kennen.

Als iedereen in het gezin dezelfde skivaardigheden hebben, dan zijn privélessen een geweldige optie. Want als je met een gezin reist, dan kunnen ze vaak voor hetzelfde bedrag als groepslessen geboekt worden. Je kunt zo ook veel flexibeler zijn en ze bijvoorbeeld voor drie tot vijf (halve) dagen boeken.

Zorg voor vermaak buiten de pistes

Als je als gezin met jonge kinderen of peuters reist. En jij een extra handje nodig hebt om ze bezig te houden. Weet dan dat sommige resorts crèche faciliteiten hebben. En andere accommodaties gespecialiseerd zijn in het leveren van gekwalificeerd personeel om overdag op jouw kinderen te passen. Zo kun je als ouders optimaal van de pistes genieten.

Zorg er bovendien voor dat je zoveel mogelijk boeken en spellen meeneemt om de tijd van de oudere kinderen te helpen doden. Dit geldt dan met name voor de tijd die ze buiten de piste doorbrengen. Het meebrengen van een tablet met een selectie van fijne films en games is natuurlijk ook een prima optie die door velen aanbevolen wordt. En kan zelfs door mama en papa zelf flink genoten worden!

Met het gezin op wintersport conclusie

Met je gezin op een skivakantie gaan is altijd iets bijzonders. Want jouw kinderen langzaam hun eerste paar bochten op ski’s zien maken. Of ze met een gigantische glimlach op hun gezicht van een rodelbaan af zien gaan. Dat zijn speciale herinneringen die je nooit meer zult vergeten. Door te weten wat je voor de eerste skivakantie met jouw gezin moet regelen wordt dit wel zeer simpel mogelijk gemaakt. We wensen jou en je gezin alvast veel wintersport plezier toe!

Lees hier meer leuke inspiratie voor een vakantie met het gezin!

Delen is lief:

tips wintersport gezin mamameteenblog.nl

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie