fbpx
leven nieuwe jasje mamameteenblog.nl

Mijn oude leven in een nieuw jasje

mijn leven in een nieuw jasje mamameteenblog.nl
Sale juli 2019

Alweer drie maanden zijn we begonnen met het nieuwe schooljaar. Er is al een vakantie tussendoor geweest en we kijken alweer uit naar de volgend grote break. En toch heb ik het gevoel dat we net begonnen zijn. Dat vind ik best gek. 

Dit is het schooljaar waar ik al een paar jaar naar uitkeek. Want dit jaar zijn voor het eerst alle drie de kinderen naar school. Dit jaar zou ik mijn leven weer terug gaan krijgen. Weer doen wat ik wilde en wanneer ik wilde, binnen de schooltijden dan. 

Elke dag opstaan met een eigen programma, met mijn eigen ideeën en mijn tijd! Zalig! Verrukkelijk! Ik kon niet wachten. 

Het lege nest syndroom?

Maar eerlijk gezegd valt het mij een beetje tegen. Ik weet niet precies wat het is en waarom. Het begon met de leegte. Yep, het lege nest syndroom. Daar waar ik dacht dat ik meteen de draad zou gaan oppakken, daar waar ik 10 jaar geleden was gestopt, leek niet te werken. Ik was het verleerd. Er was niemand meer die bepaalde hoe de dag ging lopen, geen structuur meer die voor mij werd bepaald. Geen kletsjes, geen snotneusjes of knuffelmomentjes meer tussendoor. 

De stilte is wat stil en de ruimte is wat leeg. Grrr, dit hadden we zo niet afgesproken. Dit moet juist leuk zijn. Mijn eigen tijd en weer mijn eigen leven terug. Helemaal voor mijzelf.

Maar wie houd ik hier voor de gek? Ik ben nu mama, van 3 heerlijke bloedjes en hoe oud ze ook zijn en waar ze zich ook bevinden, mijn hart en dus mijn leven is nooit meer van mijzelf alleen. 

De kinderen? Die doen het geweldig op school! De jongste heeft veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en met de oudste twee gaat het ook prima. 

Behalve de stilte, drukker dan ooit

Nee, het zit echt in mij. Moet wel zeggen dat behalve de stilte ook drukker is dan ooit. Misschien omdat ik mijn ‘nieuwe’ leven in mijn ‘oude’ leven wil proppen. Of misschien is het ook echt drukker. Ik heb nu 3 kinderen die via school 2x per week gymles hebben en dan is er nog een zwemles van de middelste. Het huiswerk wordt ook meer van de oudste 2 en dat vergt ook aandacht. Dan hebben we nog speelafspraakjes en de nodige achterstallige huishoudelijke klussen van de afgelopen jaren, zoals een trapkast die uitgemest moet worden etc. Tja, mijn nieuwe leven, dus. 

Op zich geen slecht leven, integendeel, maar ik moet wel even wat verwachtingen bijstellen. En even wennen aan dit nieuwe ritme. Aan de nieuwe structuur en de nieuwe rol die ik erbij heb gekregen, namelijk mijn oude leven in een nieuw jasje.

Maar ik heb het idee dat dat wel goed gaat komen. Het opschrijven helpt al en er zijn meer moeders voor mij geweest, nietwaar. Die lijken er ook redelijk mee om te gaan. 

Over 4 weken is het alweer kerstvakantie, dan is de hele chaotische boel weer thuis en verlang ik weer naar de stille stiltes en de lege ruimtes. 

Bedankt voor het lezen en mocht je nog tips of ideeën hebben, laat een comment achter. Dat vind ik leuk!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

2 gedachten over “Mijn oude leven in een nieuw jasje”

 1. Lieve Bar,
  “Als je ergens naartoe beweegt, beweeg je ook ergens vanaf…”
  Ergens vanaf bewegen, brengt onrust en stress 🙁
  Ergens naartoe bewegen, geeft energie en plezier 🙂
  De nieuwe balans daartussen vind je echt wel weer terug – komt goed!
  Lfs, AJ

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
waarom elektrisch poetsen mamameteenblog.nl
Waarom ik mijn kinderen laat poetsen met een elektrische tandenborstel?

In samenwerking met Oral B. Het tandenpoetsen is bij ons best een hele klus om de kinderen goed bij te...

Sluiten