leven nieuwe jasje mamameteenblog.nl

Mijn oude leven in een nieuw jasje

mijn leven in een nieuw jasje mamameteenblog.nl
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Alweer drie maanden zijn we begonnen met het nieuwe schooljaar. Er is al een vakantie tussendoor geweest en we kijken alweer uit naar de volgend grote break. En toch heb ik het gevoel dat we net begonnen zijn. Dat vind ik best gek. 

Dit is het schooljaar waar ik al een paar jaar naar uitkeek. Want dit jaar zijn voor het eerst alle drie de kinderen naar school. Dit jaar zou ik mijn leven weer terug gaan krijgen. Weer doen wat ik wilde en wanneer ik wilde, binnen de schooltijden dan. 

Elke dag opstaan met een eigen programma, met mijn eigen ideeën en mijn tijd! Zalig! Verrukkelijk! Ik kon niet wachten. 

Het lege nest syndroom?

Maar eerlijk gezegd valt het mij een beetje tegen. Ik weet niet precies wat het is en waarom. Het begon met de leegte. Yep, het lege nest syndroom. Daar waar ik dacht dat ik meteen de draad zou gaan oppakken, daar waar ik 10 jaar geleden was gestopt, leek niet te werken. Ik was het verleerd. Er was niemand meer die bepaalde hoe de dag ging lopen, geen structuur meer die voor mij werd bepaald. Geen kletsjes, geen snotneusjes of knuffelmomentjes meer tussendoor. 

De stilte is wat stil en de ruimte is wat leeg. Grrr, dit hadden we zo niet afgesproken. Dit moet juist leuk zijn. Mijn eigen tijd en weer mijn eigen leven terug. Helemaal voor mijzelf.

Maar wie houd ik hier voor de gek? Ik ben nu mama, van 3 heerlijke bloedjes en hoe oud ze ook zijn en waar ze zich ook bevinden, mijn hart en dus mijn leven is nooit meer van mijzelf alleen. 

De kinderen? Die doen het geweldig op school! De jongste heeft veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en met de oudste twee gaat het ook prima. 

Behalve de stilte, drukker dan ooit

Nee, het zit echt in mij. Moet wel zeggen dat behalve de stilte ook drukker is dan ooit. Misschien omdat ik mijn ‘nieuwe’ leven in mijn ‘oude’ leven wil proppen. Of misschien is het ook echt drukker. Ik heb nu 3 kinderen die via school 2x per week gymles hebben en dan is er nog een zwemles van de middelste. Het huiswerk wordt ook meer van de oudste 2 en dat vergt ook aandacht. Dan hebben we nog speelafspraakjes en de nodige achterstallige huishoudelijke klussen van de afgelopen jaren, zoals een trapkast die uitgemest moet worden etc. Tja, mijn nieuwe leven, dus. 

Op zich geen slecht leven, integendeel, maar ik moet wel even wat verwachtingen bijstellen. En even wennen aan dit nieuwe ritme. Aan de nieuwe structuur en de nieuwe rol die ik erbij heb gekregen, namelijk mijn oude leven in een nieuw jasje.

Maar ik heb het idee dat dat wel goed gaat komen. Het opschrijven helpt al en er zijn meer moeders voor mij geweest, nietwaar. Die lijken er ook redelijk mee om te gaan. 

Over 4 weken is het alweer kerstvakantie, dan is de hele chaotische boel weer thuis en verlang ik weer naar de stille stiltes en de lege ruimtes. 

Bedankt voor het lezen en mocht je nog tips of ideeën hebben, laat een comment achter. Dat vind ik leuk!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

2 gedachten over “Mijn oude leven in een nieuw jasje”

 1. Lieve Bar,
  “Als je ergens naartoe beweegt, beweeg je ook ergens vanaf…”
  Ergens vanaf bewegen, brengt onrust en stress 🙁
  Ergens naartoe bewegen, geeft energie en plezier 🙂
  De nieuwe balans daartussen vind je echt wel weer terug – komt goed!
  Lfs, AJ

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
waarom elektrisch poetsen mamameteenblog.nl
Waarom ik mijn kinderen laat poetsen met een elektrische tandenborstel?

In samenwerking met Oral B. Het tandenpoetsen is bij ons best een hele klus om de kinderen goed bij te...

Sluiten