De basis van Affiliate Marketing

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Affiliate marketing is een makkelijk om te leren, maar het kan wat veel lijken zijn wanneer je er mee wilt beginnen. De basis van affiliate marketing is een goed begin om het op de juiste manier in te zetten.

Daarom starten met wat achtergrondinformatie om de basis van affiliate marketing goed te begrijpen.

basis affiliate marketing mamameteenblog.nl

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen door een affiliate link op je website, blog of sociale media-account te plaatsen en je mensen een product laat kopen via deze link.

Een affiliate is een persoon of bedrijf die een product of service promoot die wordt aangeboden door andere bedrijven. Je wordt een affiliate wanneer je een affiliate product promoot.

Een voorbeeld hiervan is de Bol.com-boekenverkoop. Wanneer je naar een specifiek boek op jouw website linkt en mensen enthousiast maakt om het boek te kopen via jouw affiliate-link.

Bol.com en andere bedrijven willen kwaliteits-affiliates aantrekken, omdat ze alle hulp willen die ze kunnen krijgen om de producten en diensten die ze verkopen te promoten.

Een conversie van jouw link

Wanneer je iemand aanmeldt via jouw affiliate-link, word je door het bedrijf beloond voor het promoten van hun product.

Dit is wat bekend staat als een conversie.

Een conversie is wanneer een persoon een specifieke actie voltooit, die is aangewezen door het aangesloten programma.

Bijvoorbeeld wanneer iemand zijn/haar e-mailadres op de website van een bedrijf invoert, wanneer hij/zij een aankoop doet, een formulier invult of een andere actie onderneemt via jouw affiliate-link.

Je kunt op vele verschillende manieren een affiliate link met jouw publiek delen, zoals:

Door een affiliate link toe te voegen aan jouw blog (je kunt dit doen door een link in te voegen in een blogpost, pagina, e-mail, etc.)

Promotie op sociale media

Delen in een podcast of webinar

En meer!

Waarom zou een bedrijf geïnteresseerd zijn in affiliate marketing?

Bedrijven houden van affiliate marketing, omdat het een effectieve manier is om hun producten te promoten en ze hoeven alleen een commissie te betalen als er een conversie plaatsvindt.

Voor een advertentie betaalt een bedrijf veel geld zonder garanties, maar met affiliate marketing betaalt het bedrijf alleen wanneer er een verkoop plaatsvindt of als ze een voorsprong krijgen.

Dit creëert mogelijkheden voor online influencers of bloggers. Voor hun kan affiliate marketing een goede manier zijn om geld te verdienen door een product te beoordelen of te noemen waar je blij van wordt en anderen enthousiast over maakt.

Affiliate-inkomsten werken goed, omdat je een bericht, recensie, etc. kunt maken waarmee je jarenlang geld kunt verdienen.

Met minimaal werk dat nodig is om het artikel te onderhouden, kan het enigszins passief zijn en dat is wat ik zelf zo leuk vind.

Wanneer het gaat om affiliate marketing zijn er slechts een paar eenvoudige stappen om je op weg te helpen:

  • Zoek een affiliate product of een gerelateerde service om te promoten dat relevant is voor jouw merk.
  • Meld je aan en ontvang goedkeuring voor het partnerprogramma van het product.
  • Voer jouw affiliate-link in op jouw website of op sociale media-accounts.
  • Verwijs mensen naar jouw affiliate link en maak conversies.
  • Ontvang commissies voor de conversies die je maakt.

Dit is in het kort de basis van affiliate marketing. Ik hoop dat je nu ook het principe erachter beter begrijpt. Dit maakt het voor jezelf makkelijker om te starten met affiliate marketing, maar ook het op de juiste manier in te zetten voor bijvoorbeeld je blog.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze in de comments, ik beantwoord ze graag.

2 gedachten over “De basis van Affiliate Marketing”

Plaats een reactie