Hoe weet ik of ik een goede slaapbank koop?

Last Updated on 25 augustus 2022 by Barbara

Heb je vaak logees of logeerpartijtjes? Of logeren er de laatste veel vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen? Ben je dan ook zo blij met jouw slaapbank? Of wil je er 1 aanschaffen? Dat laatste speelt bij ons. Onze kinderen worden wat groter en steeds vaker blijven er vriendinnetjes logeren. Een slaapbank is dus superhandig. Maar wat is een slaapbank? Een slaapbank of bedbank is een bank die uitgetrokken kan worden, zodat deze ook geschikt is om languit op te liggen.

de juiste slaapbank mamameteenblog.nl

Hoe werkt een slaapbank

Een slaapbank lijkt heel eenvoudig in het gebruik, maar is dat het ook? In het onderstaande filmpje zie je het principe van het uitklappen van de bank in een bed. Het stappenplan werkt als volgt.

Eerst neem je alle zitkussens van de bank af. In het frame zit een handvat of een lus verwerkt. Met de lus of het handvat kun je de bedbank uitvouwen door deze naar je toe te trekken. Het frame van het bed komt nu uit de zitting van je bank.

Het frame neemt meer ruimte in. Zorg dat die ruimte ook vrij is. Want je zult met het frame wat stappen naar achteren moeten zetten om het helemaal uit te klappen en neer te kunnen zetten. Dit kost weinig moeite, omdat het niet zo zwaar is.

Bij sommige slaapbanken moet je de delen vastzetten met extra beveiliging voor stabiliteit. Wanneer dit gedaan is, kan het bed worden opgemaakt en is het klaar voor gebruik.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een slaapbank

Het aantal personen dat op een bedbank past

Bedenk bij de aanschaf hoeveel mensen er ongeveer op de bedbank zullen slapen. Niet alleen een nachtje, maar ook over een langere periode.

Zo zijn het bij ons voorlopig nog kinderen, maar over niet al te lange tijd zullen die ook groot zijn, dus het is handig om daar alvast rekening mee te houden bij de aanschaf. Daarnaast ishet bij ons variabel, maar meestal liggen er 2 personen op een bedbank.

Een enkele keer of regelmatig gebruik

Tegenwoordig zijn slaapbanken van goede kwaliteit. Toch is het handig om van tevoren te bedenken hoe vaak er iemand op slaapt. Klap je hem elke dag uit of om het weekend een nachtje.

Dan ishet fijn om te bedenken hoe de uitklapfunctie werkt. En of deze bestand is tegen dagelijks gebruik.

Ook de kwaliteit van het matras of het ligcomfort is goed om te testen. Wanneer je een slaapbank ieder dag gebruikt is het ook verstandig om het ligcomfort te testen. Bij dagelijks gebruik is een bedbank met een lattenbodem en matras prettiger, want die zal comfortabeler liggen. Een bedbank met een hardere bodem is prima bij minder vaak gebruik.

De kwaliteit en het soort bekleding

Heb je een huishouden met dieren of kleine kinderen? Dan is het logisch dat er wel eens op gemorst zal worden of dat er vlekken op kunnen komen. Bij de keuze van het soort materiaal en de kwaliteit van de bekleding kunje een hoop werk en narigheid voorkomen.

Je kunt er ook voor kiezen om de stof te laten impregneren of een afneembare hoes te kopen, zodat je de bank eenvoudig schoon kunt houden.

De stijl van de bank

Er zijn veel soorten stijlen van bedbank. Bij de keuze van de slaapbank kun je rekening houden met de plek waar je bank gaat zetten, komt de bank op de logeerkamer of in de slaapkamer van de kinderen?

Kies een betaalbare slaapbank die past bij het interieur.

Hoe slaapt een slaapbank

Een bedbank kan tegenwoordig net zo lekker liggen als een gewoon bed. De oude types van 20 jaar geleden zijn niet meer te vergelijken. De slaapbank is voor ons een goede oplossing en aanvulling, met het oog alle logeerpartijtjes die er nog gaan komen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 gedachte over “Hoe weet ik of ik een goede slaapbank koop?”

 1. Hallo,

  Er zijn steeds meer soorten slaapbanken om uit te kiezen, tegenwoordig zie ik ook steeds vaker het woord modulaire slaapbank voorbij komen. Ik ben benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft? Ik heb een hele mooie slaapbank gezien bij Sasa Store.

  Ik lees op hun website dat ze enkel slaapbanken verkopen die aan hoge kwaliteitseisen voldoen maar ik vraag mij af of er al mensen zijn die hier een modulaire slaapbank gekocht hebben… Ik ben vooral geïnteresseerd in het model Bonbon zie hier : Modulaire slaapbank bonbon

  Lijkt me een zeer praktische bank en een super strak design 😮

  Heeft iemand deze slaapbank staan en kan hij/zij mij vertellen wat je ervan vindt?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden

Plaats een reactie