afscheid nemen uitvaart mamameteenblog.nl

Afscheid nemen | Heb jij alles al geregeld met je uitvaartverzekering?

Deze keer een serieuzer artikel wat ik met jullie wil delen. Allemaal prachtige bomen, in hun herfstkleuren, glijden aan mij voorbij terwijl we in de auto zitten. Op weg naar een weekendje in de Ardennen met familie en vrienden. Ik houd van de herfst. Het heeft iets ontroerends voor mij en ik word er sentimenteel van. De natuur die zich klaar maakt voor een winterslaap en daarbij een prachtig afscheidsfeestje geeft, met cadeautjes en slingers. Toch voel ik een knoop in mijn buik, in afscheid nemen ben ik niet goed.

Uitvaart Afscheid nemen mamameteenblog.nl

Ik staar weer naar buiten. Ik hoop dat ik zeker 80 jaar mag worden. Dat betekent dat ik dit feestje van de natuur nog maar een kleine 40 keer kan zien. Ik slik, dat vind ik niet veel. Ik kijk naar achter, de kinderen zijn zowaar even rustig en zitten ook lekker naar buiten te staren. De tijd en alles wat daarbij komt kijken is hun nog vreemd. Gelukkig maar.

Hoe bereid je je voor op je afscheid?

Dat opent een andere deur in mijn gedachten. Hoe zou ik willen dat mijn afscheid wordt? Samen met mijn lief heb ik een tijd terug ik over dit onderwerp gesproken. Maar er is inmiddels veel verandert, ons gezin is gegroeid. Heb ik nog steeds dezelfde wensen? En mijn partner, hoe staat hij hierin? Ik weet het niet meer precies. Hier moet ik toch maar weer eens over gaan nadenken en bespreken. Ik vind dit wel een belangrijk onderwerp.

Want hoe bereid je je voor op iets waarvan je niet weet hoe het komt en wanneer? En hoe doen anderen dit? Daar komt best veel bij kijken. Dingen waar ik zelf over wil beslissen, nu ik daar, zonder enige druk, over na kan denken. Dingen waar ik nabestaanden, als het erop komt, niet mee wil belasten.

Hoe zit het met onze uitvaartverzekering?

Het is best gek dat je bij een geboorte 9 maanden de tijd hebt om je voor te bereiden, maar bij een afscheid of overlijden de tijdspanne vele malen korter is. Ik wil er eigenlijk ook niet heel lang over nadenken. Toch begrijp ik dat ik de nodige aandacht moet geven aan dit onderwerp, ik wil niet dat mijn nabestaanden met gevoelens van onwetendheid, spijt of schuld achterblijven, over dingen waar ik nu geen beslissing over wil nemen.  Maar hoe zit het met onze uitvaartverzekering, voldoet deze nog? Hoeveel kost een uitvaart eigenlijk voor wat ik wil? En wàt wil ik, begraven of gecremeerd? Zoveel vragen. Ik heb wat mijn uitvaart betreft geen bijzondere wensen. Maar voorheen waren het keuzes gebaseerd op wat ik graag wil, nu, met kinderen, besef ik dat hun beleving ook meeweegt.

Kun je trouwens nog aanpassingen doen in je Monuta uitvaartverzekering? Ik weet het eerlijk gezegd niet. En nog zoiets, stel dat niet alleen ik, maar ook mijn lief wegvalt, tegelijkertijd. Wie zorgt er dan voor mijn kinderen? Ik heb daar wel ideeën bij, maar in hoeverre sta ik daar nog achter?

Het uitzicht vanuit de auto wordt steeds spectaculairder. Wat is het hier toch mooi! Vanaf de achterbank hoor ik alweer een roep om wat te drinken. En te eten natuurlijk. Zo’n rit in de auto is toch best een eind naar de Ardennen. Een lang stuk om na te denken. Ik vind het geen fijn onderwerp om over na te denken, maar ik merk aan mijzelf dat het mij ook rust geeft wanneer ik weet dat ook mijn uitvaart en afscheid goed geregeld is.

En terwijl de flesjes drinken naar achter worden doorgegeven en de lekkere broodjes, denk ik het volgende: Het zijn ook niet de tastbare dingen die belangrijk zijn op die momenten, zoals een overlijden, maar de emoties die bepalend zijn. En die emoties veranderen nog wel eens, merk ik. Reden om thuis alles weer even na te lopen over dit onderwerp, en zonodig aan te passen.

Niet gek, toch, om daar je gedachten af en toe even over te laten gaan. Hoe hebben jullie dit geregeld?

Ps. Het weekendje weg was trouwens heel gezellig 🙂

[wp_show_posts id=”41884″]

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
disney on ice 2017 mamameteenblog.nl
Disney On Ice Betoverende Werelden 2017 | Winactie

Elk jaar weer heeft Disney on Ice een fantastische show voor jong en oud in december. Ook dit jaar is...

Sluiten