Vijf redenen om een weekendje door te brengen in de Ardennen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 23 maart 2023 by Barbara

Elk jaar in de maand oktober of november rijden we met vrienden voor een weekend naar de Ardennen. Door de drukte van onze levens is dit altijd een heerlijk moment om bij te kletsen en te genieten van de mooie omgeving. De herfst is dan altijd op zijn mooist hier en omdat de wind hier weinig vat krijgt op de natuur is de temperatuur koud, maar aangenaam. Alhoewel we ook wel een keer een lekker in ons T-shirt buiten aan het bier hebben gezeten. Wat maakt de Ardennen zo’n geweldige plek om door te brengen?

Vijf-redenen-om-weekendje-door-te-brengen-in-de-Ardennen-Mamameteenblog.nl-1

Een vakantiehuis in de Ardennen

Het kan zijn dat we gewoon mazzel hebben gehad, maar in de vijf jaar dat we dit nu doen, hebben we altijd een fijn huis gehuurd. Elke keer een ander huis, maar altijd schoon en netjes. Het is is niet te vergelijken met de vakantiehuisjes in een park, zoals Centerparcs met sub-tropisch zwemparadijs. Maar het is een echt huis met een open haard, een fijn bad en een ruime keuken met een volledige uitrusting.

Slapen in een Yurt mamameteenblog

Lees hier over onze ervaring in een Yurt.

De omgeving van de Ardennen

Elke keer weer wanneer we de Ardennen in rijden is het weer mooi. De wegen gaan golvend door het landschap en elke keer krijg je weer een ander vergezicht. Het verveelt niet. Ook niet wanneer we een lekkere wandeling maken. Vaak kunnen we zo vanuit het vakantiehuis het bos in lopen, met fijne schoenen en een warme jas is het heerlijk vertoeven in de natuur. Je kunt er dan ook makkelijker voor kiezen om een kortere route te lopen wanneer de kinderen het snel zat zijn. Ideaal.

sacha weekendje wandelen ardennen Mamameteenblog.nl

De afstand

Het blijft fijn om vrijdagmiddag in de auto te stappen en binnen 3 uur op je plaats van bestemming aan te komen. Die afstand maakt ook dat het prima te overzien is met een auto met vermoeide kinderen. Snel aangekomen in een compleet andere omgeving heb je toch het gevoel dat je er even uit bent.

De eetcultuur

Boodschappen doen in de Ardennen vind ik altijd leuk, vooral bij de Carrefour. Al die producten die je in Nederland niet kan kopen. Zoals de chocopasta van Côte d’or, een lekkere kaassoort of een donker biertje. Het ligt tenslotte precies tussen Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Dus genoeg lekkers te vinden.

Leuke uitstapjes in de Ardennen

De dorpjes en stadjes in de Ardennen hebben vaak een boeiende historie. Wat het voor de kinderen ook leuk maakt om er een bezoekje te brengen. We zijn bijvoorbeeld afgelopen keer in het stadje Durbuy geweest wat een het oudste vestingstadje is van de Ardennen. De straten hebben en mooi middeleeuwse uitstraling met keitjes op de grond en een ander (gezelliger) soort winkelaanbod. Een echte aanrader trouwens.

Maar ook de grotten van Han kun je bezoeken of de bekende antiekmarkt in Luik. Een weekend is niet lang genoeg om al het leuks te doen wat er voor handen is.

Weekend is te kort

Elke keer wanneer we weer vertrekken uit ‘ons’ huis vinden we een weekend weer te kort en veels te snel gegaan. Een goed teken dat het weer een top weekend is geweest!

Gaan jullie wel eens een weekendje naar de Ardennen?

Bol AlgemeenBol Algemeen

2 gedachten over “Vijf redenen om een weekendje door te brengen in de Ardennen”

Plaats een reactie