Familiereizen | Slapen in een Yurt

Last Updated on 28 maart 2024 by Barbara

Ik mag het afstrepen van mijn lijstje, slapen in een Yurt. Of een nomaden tent uit Mongolië. Het stond al even op het lijstje om een keer te doen. En afgelopen week was het zover; mochten we twee nachten verblijven met ons gezin in Frankrijk op deze bijzondere plek. Was het echt zo leuk als het eruit ziet?

Slapen in een yurt familiereizen mamameteenblog.nl

Slapen op een bijzondere plek

Je ziet ze nu veel aangeboden, de bijzondere slaapplekken. Je kunt slapen in een wijnvat, een pipowagen, een boomhut en ja, ook in een Yurt. Het ziet er zo leuk uit!

Wij zagen een jaar of 2 geleden bij een knusse B&B in Brugge voor het eerst deze bijzondere Nomadentent. En ik was meteen verkocht. Wij eigenlijk allemaal! De enthousiaste eigenaresse vertelde dat ze deze tent nog niet zo lang had staan, maar dat hij al voor 6 maanden was volgeboekt, de winter door. Ik was verbaasd en nieuwsgierig. Hoe ziet dat er van binnen uit en wat is er zo leuk aan?

Hoe ziet de Yurt er van binnen uit

Een kijkje binnen is er helaas toen niet van gekomen, want tja, verhuurd, maar de Yurt kreeg een plekje op mijn wensenlijstje.

Deze zomer besloten we last minute nog een weekje naar Zuid-Frankrijk af te reizen. Maar met drie kids op de achterbank was de reis in een keer toch iets te lang (nml ruim 10 uur). Je kent het wel, zo net voorbij Parijs is de vraag: zijn we er al?, net te vaak gesteld. Dus of je slaat af bij Parijs (ook leuk) of je neemt een afslag richting een leuke stek. Zo besloten ook wij de reis door midden te hakken. Op zoek naar een overnachting ergens halverwege.

We vonden het park Defi Planet. Een vakantiepark met veel bijzondere plekken om te overnachten. De perfecte gelegenheid om eens een nacht in een Yurt door te brengen. De reviews waren wat gemengd, maar ach, voor een nachtje en de ervaring durfden we het wel aan.

De tent wordt in Mongolië gebruikt door de nomaden en is dus makkelijk om op te breken en te verplaatsen. Door het wisselende klimaat is de tent uit verschillende lagen opgebouwd, dit maakt het aangenaam warm bij lagere temperaturen en koeler dan in een gewone tent bij warmere temperaturen.

We waren erg benieuwd en vooral mijn oudste dochter was nieuwsgierig. Bij aankomst zagen we dat er op een groot veld meerdere Yurt stonden opgesteld. Allemaal met een typisch deur met mooie versieringen. Van binnen stonden allemaal comfortabele bedden, een koelkast, een magnetron en een klein buffetkastje met serviesgoed en bestek. Midden in de tent stond een tafeltje met stoeltjes en boven in was de mogelijkheid om frisse lucht binnen te laten. Douche en toilet waren op een kleine 20 meter afstand. Al met al was het verblijf van alle gemakken voorzien.

 

En hoe vonden we ons verblijf in een Yurt?

Uiteindelijk zijn we  op deze bijzondere locatie 2 nachten gebleven. Het was echt een leuke ervaring. Je slaapt met elkaar in 1 grote ruimte, wat heel leuk was. De Yurt was schoon en de bedden waren ook netjes. Het terrein werd goed bijgehouden en was zeer netjes. De toiletten en douches werden meerdere malen per dag schoongemaakt.

Dat we de nachten ook een sterrenregen hadden, maakten het verblijf extra speciaal; het was ook goed te zien vanaf deze plek, ondanks de wisselende bewolking.

Op het terrein is er van alles te beleven. Behalve de vele verschillende accommodaties vindt je hier ook twee zwembaden (niet zo heel groot, maar wel schoon), restaurants (met lekkere tapas), een leuke speeltuin en een speciaal parcours door de boomtoppen voor de wat oudere kinderen (wat overigens een echte aanrader is).

We hebben hier echt een heel fijn, kort verblijf gehad.

Zeker een aanrader voor de reiziger met een gezin met kinderen. Zowel voor een langer verblijf als voor een kort verblijf.

Voor meer foto’s zie mijn Instagramaccount.

En hier kun je een verblijf boeken.

Locatiegegevens:

Defiplanet 

de Bocquerie

86410 Dienné

05 49 45 87 63

INFO@DEFIPLANET.COM

Ook leuk om te lezen:

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie