schone vuilnisbak tips mamameteenblog.nl

Tips voor een schone en frisse vuilnisbak

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het was warm buiten de afgelopen maanden. Dat zullen jullie vast niet ontgaan zijn. En hoe heerlijk ik het ook vind, die warmte, het heeft ook wat vervelende gevolgen. Zoals nare luchtjes en een flink stinkende vuilnisbak. Iets wat ik echt heel vies vind is de aantrekkingskracht van de vuilnisbak op vliegen. Ik zie het dan ook als een noodzaak om de vuilnisbak zo schoon mogelijk te houden deze dagen. En daar kun je me gerust fanatiek in noemen. Ik merk dat nu de temperatuur weer wat daalt ik nog steeds zorg dat mijn vuilnisbak zo min mogelijk stinkt. 

tips schone vuilnisbak mamameteenblog.nl

De beste manier om je vuilnisbak niet te laten stinken is om er geen vuilnis in te gooien. Logisch. En echt, ik probeer wel minder vuilnis te produceren, maar helaas heb ik nog steeds aardig wat vuilnis. Het is wel wat minder. Maar er rijzen nog steeds te veel vieze luchtjes uit de afvalbak op warmere dagen. Dus is de vraag hoe voorkom ik dan dat het toch gaat stinken?

Hoe voorkom ik dat mijn vuilnisbak gaat stinken?

De onderstaande tips gebruik ik bijna allemaal om mijn vuilnisbak zo schoon mogelijk te houden.

  • Leg een oude krant of stro onderin de containers om aankoeken van afvalresten te voorkomen en de bodem droog te houden. Op deze manier kun je bij lekkage ook makkelijk de krant verschonen.
  • Maak geleegde containers regelmatig schoon met water en een scheut azijn of water en groene zeep, meestal leg ik hem op zijn kant en spuit hem eerst goed af met de tuinslang om dan vervolgens nat spoelen met een sopje van groene zeep en azijn.
  • Vliegen komen af op etensresten om daar hun eitjes te leggen. Verpak daarom altijd je restjes in een krant of lege kartonnen verpakking. Het voorkomt een broedplaats voor vliegen.
  • De geur van mottenballen houdt vliegen op afstand. Vooral een panty aan het handvat is een goede tip. Ik moet wel zeggen als je afvalbak in huis staat stinkt het alsnog in huis, maar dan naar mottenballen. Maar voor buiten blijkt het goed te werken.
  • Luiers moeten bij het restafval. Verpak ze in een dichtgeknoopte (luier)zak of boterhamzakje, dat houdt de container fris en voorkomt maden.
  • En vergeet niet om de vuilniszak regelmatig te verschonen of verversen!

Je prullenbak schoon houden

Om mijn afvalbak zo schoon mogelijk te houden, gebruik ik de onderstaande tips.

  • Ik probeer zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Ik vries het in, of bewaar het voedsel voor de volgende dag in de koelkast. Behalve dat ik minder nare luchtjes hebt, wordt ook mijn portemonnee hier blij van. Mocht ik toch wat weg willen/moeten gooien, dan gooi ik het eerst in een lege verpakking van een oud melkpak en daarna gooi ik het weg.
  • Ik zet de container zoveel mogelijk in de schaduw en sluit alle vuilniszakken goed af. Zo blijft de bak koeler.
  • Er bestaan vuilniszakken voor in de grote containers, zowel voor gft als voor restafval. Zo blijven je containers beter schoon. Ikzelf heb deze tip nog niet gebruikt, omdat ik het ook weer lastig vindt om het milieu te belasten met nog meer plastic.

Scheiden van afval

Ook probeer ik steeds meer het scheiden van afval uit te voeren en te kiezen voor grootverpakkingen zodat ik minder verpakkingsmateriaal hoef weg te gooien. Denk dan bijvoorbeeld aan rijst of wc-papier. Het scheelt echt. En het is lief voor het milieu.

Helemaal geen afval? Is dat mogelijk? Lees hier het boek “Het zero waste project“.

Maar wat gebeurt er eigenlijk met ons afval?

 

 

 

Wat zijn jouw tips voor een schone prullenbak?

Lees ook: 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
bio-oil test en resultaat mamameteenblog.nl
Review | Bio-oil

Review Bio-Oil van gastblogger M: Ik weet nog heel goed dat ik op mijn 12e met een zelfgemaakte speer aan...

Sluiten