Een weekje met kinderen naar Eurocamp in Zuid-Frankrijk

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Met een vrolijk gezicht slaat ze een handdoekje over haar rug. We gaan naar het zwembad en blijer kunnen we mijn dochter niet maken. Eigenlijk alle drie mijn kinderen zijn heel blij. Deze zomer hebben we voor het eerst een weekje vakantie geboekt met drie kinderen in een stacaravan van Eurocamp in Zuid-Frankrijk. En wat een zaligheid. Waarom hebben we dit niet eerder gedaan?

Eurocamp zuid-frankrijk mamameteenblog.nl

Het antwoord weet ik wel. Het leek ons echt de horror. Met zijn allen op een kluitje gestampt met al die andere ouders: Never! Maar ja, wanneer tot het laatst wacht met boeken en je eis niet meer is dan een flinke portie zon op een met de auto te rijden afstand, dan is dit 1 van de beste opties.

Het liefst heb ik een eigen huisje, met een keukentje en eigen sanitaire voorzieningen tov een hotelkamer met 3 kinderen. Voor de ervaren reizigers onder is dit waarschijnlijk wel herkenbaar. Dat werd een weekje slapen in een stacaravan van Eurocamp op camping La Palmeraie in Zuid-Frankrijk. Ongeveer 10 uur rijden naar de zomerzon aan de Middellandse zee.

De caravans van Eurocamp

De caravan is geschikt voor zeven personen met een eigen sanitair. Yes!  Vanaf ons eigen terras stap je direct de woonkamer binnen. De keuken heeft een gasfornuis, een oven en een magnetron. En buiten stond een gasbarbecue, waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Ook de koelkast heeft een ruim vriesvak. Helemaal prima. Verder zijn er twee slaapkamers welke niet heel ruim zijn. In de kamer van de kinderen staat een stapelbed en los een 1-persoons bed. Ik mis hier wel wat bergruimte. In onze slaapkamer staat een tweepersoonsbed, die prima ligt, met een kledingkast en een kaptafel met spiegel. Het bed is wel korter dan we gewend zijn.

In de woonkamer is er nog eventueel plek om een extra tweepersoons-bedbank te maken. Dit hadden wij nu niet nodig en hadden we genoeg slaapplekken in de slaapkamers. Ook vind je in de woonkamer een airco wanneer het heel warm is. Wij hebben er dankbaar gebruik van gemaakt in de nachten waardoor het heerlijk koel slapen was.

De badkamer is klein, maar fijn, met een heerlijke douche en toilet.

De hele camping staat vol met bomen waardoor er op de warme uren van de dag altijd schaduw is. Ook onze caravan staat onder een boom. Heerlijk. Het leuke is dat er veel eekhoorntjes rondrennen in de bomen. De kinderen vinden het prachtig.

Voor de wasruimte is er in het midden van de camping een grote ruimte met enkele wasmachines en wasdrogers, waar je tegen betaling je was kunt laten doen.

Note: Bij de receptie is er de mogelijkheid om een babypakket te bestellen met een aankleedkussen, een kinderstoel, een potje en een campingbedje. O en je kunt ook een traphekje huren, waardoor je de veranda kunt afsluiten. Vooral dat traphekje geeft je toch wat extra rust. Wij hebben het niet meer nodig, maar wel heel fijn dat de mogelijkheid is.

zuid-frankrijk eurocamp mamameteenblog.nl

De camping La Palmeraie bij Toreilles-Plage

De camping is niet heel groot; er staan ongeveer 200 caravans, waarvan een gedeelte van Eurocamp en een paar gewone sta-plekken. Onze caravan staat ongeveer 10 minuten lopen naar het zwembad, restaurant (met de lekkerste pizza’s) en een supermarktje. Twee minuten de andere kant op loop je naar de speeltuin. Het strand is iets verder lopen ongeveer 20 minuten.

Wij zijn de hele vakantie het meest te vinden geweest bij het zwembad, hier vind je twee zwembaden en drie grote glijbanen. De kinderen vinden het echt heerlijk. Er zijn veel kinderen en al snel vinden ze ook leuke vriendjes en vriendinnetjes. De glijbanen zijn tot de laatste dag een bron van vermaak voor de kinderen en met een altijd aanwezig badmeester wordt er ook echt goed opgelet. Geeft toch een prettig en gerust gevoel. En vinden er geen onveilige situaties plaats.

Aan zee is het ook heerlijk met een echt zandstrand. De branding loopt hier geleidelijk af, waardoor het voor kleine kinderen ook leuk is om te spelen. Voor papa en mama zijn er ook twee strandtenten waar je een heerlijk drankje en hapje kunt bestellen.

Op de camping is er een ook een animatie team die echt van de ochtend tot de avond je kinderen kan vermaken. Het team spreekt ook verschillende talen, zodat elk kind zich verstaanbaar kan maken. Mijn kinderen zijn geen moment bij de kidsclub geweest. Het zwembad was meer dan genoeg. Maar wanneer we zo af en toe een blik konden werpen op het animatieteam zag het er wel heel gezellig uit.

zuid-frankrijk een weekje eurocamp mamameteenblog.nl

De omgeving van Toreilles-Plage

In de buurt, op ongeveer 5 à 10 minuten rijden met de auto waren er grote supermarkten zoals de Carrefour en de Lidl, waar je fijn al je boodschappen kon inslaan. Ook zijn er leuke stadjes en dorpjes in de buurt. Waar je heerlijk over de marktjes kunt struinen zoals op woensdagochtend in Barcares.

Wij zijn ook nog een dagje richting Spanje gereden, door de Pyreneeën heen, wat heel mooi was en ook heel gezellig. Waar we in een klein vissersdorpje echt de lekkerste Paella ooit hebben gegeten!

Dit hele concept heeft ons enorm verrast en vinden we zeker nog een keer voor herhaling vatbaar. Voor komende maanden zijn we op zoek naar een vakantiebreak iets dichter bij huis op een leuk vakantiepark.

Zelf een camping of vakantiepark in Frankrijk boeken? Op Parkvakantie vind je een overzicht met vakantieparken in Frankrijk.

Ook leuk om te lezen:  

2 gedachten over “Een weekje met kinderen naar Eurocamp in Zuid-Frankrijk”

  1. Wat een heerlijke vakantie en genoeg vermaak voor de kids. En veel keuzes op loopafstand. Eigenlijk voor ieder wat wils. En wat ik zo las, een onderkomen waarin alles staat wat je nodig hebt. Kan me voorstellen dat het voor herhaling vatbaar is. Een prima vakantiebestemming!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie