reis geboekt visum aanvragen mamameteenblog

Familiereizen | Hoe vraag je snel een visum aan?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nu school weer is begonnen en we met zijn allen onze draai weer proberen te vinden, kijken we terug op een paar heerlijke weken. Want wat was het fijn. En ondanks dat de kinderen best weer zin hadden in school missen we nu al die heerlijke uitgerekte warme zomerdagen. ‘Wanneer is het weer vakantie?’, vroeg mijn jongste vandaag, bij het opstaan. Ik moest lachen om deze bekende vraag. Met een nieuwe lijst met vrije dagen en vakantieweken op de koelkast had ik al zitten kijken wat de mogelijkheden waren. Want wat is dat toch als je net terug bent van een reis, je meteen weer weg wilt? Reizen werkt een beetje verslavend bij ons, ja, ook met kinderen. Dus ja, welke dagen vallen er gunstig en wat zijn de mogelijkheden voor een reis? Hoeveel voorbereiding is er nodig? En hebben we een visum nodig en/ of inentingen?

Hoe vraag je snel een visum aan_mamameteenblog.nl (1)

Hoeveel voorbereiding is er nodig voor een reis?

De jaren voordat we kinderen kregen hebben we veel bijzondere reizen mogen maken. En nog steeds houden we van reizen, ondanks dat het nu ander soort reizen zijn. Zeer waarschijnlijk omdat we nu 3 kinderen hebben of gewoon omdat we wat ouder worden. Niet dat we stokoud zijn (kuch), maar we zijn de fase ruim voorbij dat we met een rugzak in een jeugdherberg sliepen. Zo wordt comfort en privacy belangrijker bij onze reizen.

Dat heeft invloed op de manier waarop we een reis boeken. Want de manier we nu naar een reis kijken heeft niet alleen meer te maken met ergens te komen. Het heeft steeds meer te maken met ergens te zijn. De locale bevolking te ontmoeten, het locale eten te proeven en te genieten van de omgeving op die speciale plek met elkaar. Maar ook de voorbereiding voor een reis vinden we belangrijk en de tijd dat dit kost.

Heb je met spoed een visum nodig?

Zodra we weten waar we naartoe willen en wat we moeten voorbereiden, weten we ook hoeveel tijd we hiervoor hebben. Bij een visum is het bijvoorbeeld goed om te weten hoe lang van te voren je dit moet aanvragen. Alhoewel je tegenwoordig al met spoed een visum kunt regelen.

Wat is een Visum ook alweer?

Een visum is een officieel document om een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt door het land waar de reiziger naartoe gaat afgegeven. Vaak heb je dit document nodig buiten de Eu en voor Turkije. En meestal krijg je dit in de vorm van een document, stempel of sticker in je paspoort.

Via de site van E-Visums kun je heel makkelijk een E-visum aanvragen vanachter je pc. Het voordeel van deze veilige en betrouwbare manier is dat door de vele ervaring van dit bureau en de prettige communicatie je niet voor verrassingen komt te staan. Ook is er de mogelijkheid om bij een geboekte last-minute reis je met spoed een E-visum kunt aanvragen, waardoor je binnen een dag een geldig visum in je mailbox ontvangt.

Dit maakt het last-minute boeken naar een ver land of een land als Turkije ineens een stuk makkelijker. En de mogelijkheden en opties ineens een stuk groter.

Hoe weet je of je een visum nodig hebt voor jou reis?

Voor veel landen buiten de Europese Unie heeft men een visum nodig, maar om dit te controleren kunt u op de site van Buitenlandse zaken afdeling reisadvies buitenlandse zaken controleren of dit nodig is.

Welke vakanties worden het dit jaar?

Zodra de vakanties en vrije dagen bekend zijn van het nieuwe schooljaar gaat de fantasie bij ons de vrije loop. Wordt het Europa of gaan we toch weer een verre reis maken. Iedereen roept wat de voorkeur is. Dat maakt de voorpret is ook al zo leuk.

 

 

Met een samengesteld lijstje, wat regelmatig aangevuld wordt, lopen we de opties af. We hebben nog niks geboekt voor dit jaar, maar ik houd jullie op de hoogte.

 

Wanneer het op de vakantie aankomt, zijn jullie vroegboekers of wachten jullie tot het laatste moment? 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
eurocamp in zuid-frankrijk mamameteenblog.nl (1)
Een weekje met kinderen naar Eurocamp in Zuid-Frankrijk

Met een vrolijk gezicht slaat ze een handdoekje over haar rug. We gaan naar het zwembad en blijer kunnen we...

Sluiten