fbpx
reis geboekt visum aanvragen mamameteenblog

Familiereizen | Hoe vraag je snel een visum aan?

Sale juli 2019

Nu school weer is begonnen en we met zijn allen onze draai weer proberen te vinden, kijken we terug op een paar heerlijke weken. Want wat was het fijn. En ondanks dat de kinderen best weer zin hadden in school missen we nu al die heerlijke uitgerekte warme zomerdagen. ‘Wanneer is het weer vakantie?’, vroeg mijn jongste vandaag, bij het opstaan. Ik moest lachen om deze bekende vraag. Met een nieuwe lijst met vrije dagen en vakantieweken op de koelkast had ik al zitten kijken wat de mogelijkheden waren. Want wat is dat toch als je net terug bent van een reis, je meteen weer weg wilt? Reizen werkt een beetje verslavend bij ons, ja, ook met kinderen. Dus ja, welke dagen vallen er gunstig en wat zijn de mogelijkheden voor een reis? Hoeveel voorbereiding is er nodig? En hebben we een visum nodig en/ of inentingen?

Hoe vraag je snel een visum aan_mamameteenblog.nl (1)

Hoeveel voorbereiding is er nodig voor een reis?

De jaren voordat we kinderen kregen hebben we veel bijzondere reizen mogen maken. En nog steeds houden we van reizen, ondanks dat het nu ander soort reizen zijn. Zeer waarschijnlijk omdat we nu 3 kinderen hebben of gewoon omdat we wat ouder worden. Niet dat we stokoud zijn (kuch), maar we zijn de fase ruim voorbij dat we met een rugzak in een jeugdherberg sliepen. Zo wordt comfort en privacy belangrijker bij onze reizen.

Dat heeft invloed op de manier waarop we een reis boeken. Want de manier we nu naar een reis kijken heeft niet alleen meer te maken met ergens te komen. Het heeft steeds meer te maken met ergens te zijn. De locale bevolking te ontmoeten, het locale eten te proeven en te genieten van de omgeving op die speciale plek met elkaar. Maar ook de voorbereiding voor een reis vinden we belangrijk en de tijd dat dit kost.

Heb je met spoed een visum nodig?

Zodra we weten waar we naartoe willen en wat we moeten voorbereiden, weten we ook hoeveel tijd we hiervoor hebben. Bij een visum is het bijvoorbeeld goed om te weten hoe lang van te voren je dit moet aanvragen. Alhoewel je tegenwoordig al met spoed een visum kunt regelen.

Wat is een Visum ook alweer?

Een visum is een officieel document om een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt door het land waar de reiziger naartoe gaat afgegeven. Vaak heb je dit document nodig buiten de Eu en voor Turkije. En meestal krijg je dit in de vorm van een document, stempel of sticker in je paspoort.

Via de site van E-Visums kun je heel makkelijk een E-visum aanvragen vanachter je pc. Het voordeel van deze veilige en betrouwbare manier is dat door de vele ervaring van dit bureau en de prettige communicatie je niet voor verrassingen komt te staan. Ook is er de mogelijkheid om bij een geboekte last-minute reis je met spoed een E-visum kunt aanvragen, waardoor je binnen een dag een geldig visum in je mailbox ontvangt.

Dit maakt het last-minute boeken naar een ver land of een land als Turkije ineens een stuk makkelijker. En de mogelijkheden en opties ineens een stuk groter.

Hoe weet je of je een visum nodig hebt voor jou reis?

Voor veel landen buiten de Europese Unie heeft men een visum nodig, maar om dit te controleren kunt u op de site van Buitenlandse zaken afdeling reisadvies buitenlandse zaken controleren of dit nodig is.

Welke vakanties worden het dit jaar?

Zodra de vakanties en vrije dagen bekend zijn van het nieuwe schooljaar gaat de fantasie bij ons de vrije loop. Wordt het Europa of gaan we toch weer een verre reis maken. Iedereen roept wat de voorkeur is. Dat maakt de voorpret is ook al zo leuk.

 

 

Met een samengesteld lijstje, wat regelmatig aangevuld wordt, lopen we de opties af. We hebben nog niks geboekt voor dit jaar, maar ik houd jullie op de hoogte.

 

Wanneer het op de vakantie aankomt, zijn jullie vroegboekers of wachten jullie tot het laatste moment? 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
eurocamp in zuid-frankrijk mamameteenblog.nl (1)
Een weekje met kinderen naar Eurocamp in Zuid-Frankrijk

Met een vrolijk gezicht slaat ze een handdoekje over haar rug. We gaan naar het zwembad en blijer kunnen we...

Sluiten