Suriname familiereis maand mamameteenblog.nl

Een maand in Suriname met mijn gezin | Familiereizen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Familiereis Suriname maand mamameteenblog.nlHet vakantiegevoel begint weg te zakken. De dagen krijgen een vertrouwelijk ritme. Er sluipt ongemerkt een routine in. De school voor de kinderen en ons vrijwilligers werk helpt daar natuurlijk bij. Toch blijft het ergens een beetje onwerkelijk en knijp ik mijzelf af en toe in de arm; ben ik echt hier in Suriname voor 3 maanden met mijn gezin.

 

Ik denk dat het is omdat iedereen hier gewoon Nederlands spreekt dat het zo vertrouwt voelt, maar toch is het hier ZO anders. Een rit in de auto is een continue sightseeing, je ziet zoveel en je wilt alles zien. Was dat nou een man op een brommer met een aapje op zijn schouder? Zie ik nu een tuin vol met grote Ara’s? En de huizen hier! Zo veel verschillende huizen; grote huizen, kleine huizen, kapotte huizen, bling bling huizen! Geen flats trouwens, ik heb nog geen gebouw hoger gezin dan 3 etages, of toch eentje dan. En alles omgeven door zoveel mooie natuur!

Wageningen Suriname

Op dit moment verblijven we in een huis in Wageningen, District Nickerie. Een rustig plaatsje wat rijk is aan historie. De omgeving van Wageningen staat bekend om zijn enorme rijstproduktie. In het verleden heeft hier een bedrijf gestaan die wereldwijd bekend stond voor zijn technologie. Voor de omgeving was dit bedrijf goed voor heel wat arbeidsplaatsen.
Nu is dit bedrijf gesloten, de gebouwen staan er nog als stille getuigen.

Het huis dat wij huren is een Bruynzeelwoning. Yep van de Bruynzeelkeukens en potloden. Het staat op palen met een bovenetage aan een zandweggetje. De natuur is overal om ons heen. Op het dak van het huis woont mama-uil met haar kroost. Wanneer zij rondloopt lijkt het alsof er een grote man over het dak loopt. Dit was wel even wennen in het begin. Onder de dakpannen wonen een heleboel vleermuizen en zwaluwen. Aan de overkant van de weg zitten in de palmboom tig roofvogels die op zoek zijn naar kikkers en muizen.

Aan de overkant van de rivier zijn 2 Indianendorpen die direct aan het oerwoud liggen. Je kunt met de boot naar de overkant varen en hier een beetje rondlopen. Hebben we trouwens niet gedaan. Wel hebben we hier gevist. En Voorde het weet heb je zo een paar meervallen aan de haak. De kinderen vinden het prachtig.

De mensen groeten elkaar allemaal in deze kleine gemeenschap. Het geeft een warm en welkom gevoel. Toch blijven we hier een week korter dan gepland. De rust en stilte is nog een te grote overgang met 3 actieve kinderen. En dat maakt dat we de plannen ietwat aanpassen en eerder vertrekken naar Wanica. Waar we in een huis mogen verblijven van vrienden voor de komende 3 weken.

Langer van huis dan ooit!

Het is gek om te beseffen dat we nu langer van huis zijn dan we OOIT zijn geweest. Normaal gaan we na 3 weken vakantie weer naar huis. Maar dit is geen vakantie natuurlijk. Dit is een voorproefje, een testcase zeg maar, met de vraag of we hier kunnen wonen.

Een vraag die ik gelukkig nu nog niet hoef te beantwoorden, want wat vind ik dit moeilijk. De vraag of het financieel kan is al uitgezocht toen we thuis waren en wordt nu bevestigd nu we hier zijn. Eigenlijk op alle verstandelijke argumenten is er geen reden om het niet te doen. Maar ik merk aan mijzelf en aan de 2 jongste telgen dat de emotionele draadjes naar Nederland toch sterker zijn dan gedacht. Alhoewel de kinderen het niet volledig beseffen natuurlijk, die missen voornamelijk auto’s en poppen. Maar ik heb toch momentjes dat ik even een bakkie wil doen met een dierbare. Even maar. Vertellen over alle indrukken en vragen hoe het met hun gaat.

Dus of ik het al weet of ik hier voor langere tijd kan wonen met ons gezin? Ik weet het gewoon nog niet en gelukkig heb ik nog even om dit uit te zoeken.

lees ook mee:

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

5 gedachten over “Een maand in Suriname met mijn gezin | Familiereizen”

  1. Oh wat een voorrecht om dit te mogen meemaken! Ik waande me ook voor even in Suriname en joh dat dat bestaat, Bruynzeel woningen. Awesome! Veel succes met de keuze. Lijkt me een hele lastige.

    • Ik ervaar het ook als heel bijzonder. Het land is waanzinnig mooi en we maken heel veel bijzondere ervaringen mee. Te veel om op te noemen of op te schrijven. De beslissing is wel veel moeilijker dan ik dacht. Ik houd je op de hoogte 😉

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Recept voor Granola om zelf te maken mamameteenblog.nl
Het recept om zelf Granola te maken

Voordat ik besloot mijn persoonlijke reisblog Diabeetopreis.nl te starten, vroeg ik Barbara of ik eens een recept op haar blog...

Sluiten