fbpx
esta Amerika mamameteenblog.nl

Reis geboekt naar Amerika? Lees hier het hoe en wat over een ESTA aanvragen

Sale juli 2019

Er is veel in de wereld gebeurd sinds wij een rondreis door Amerika gemaakt hebben. Toen was het invullen van een papiertje in het vliegtuig voldoende als toestemming om de USA binnen te treden. Nu heb je een officieel electronisch document nodig die (het liefst ruim van tevoren) aangevraagd dient te worden. Een ESTA of te wel een reistoestemming is zelfs verplicht. Of hoe, wat en waarom lees je in dit artikel.

tips over de esta Amerika mamameteenblog.nl

Wat is deze verplichte reistoestemming of Esta precies?

ESTA staat voor Electronisch System for Travel Autorization. En het is sinds 2009 nodig om deze verplichte reistoestemming vooraf aan te vragen zodat de Amerikaanse regering reizigers kan registreren zonder dat men een visum hoeft aan te vragen. Zonder deze toestemming wordt je geweigerd op de vlucht! ( DeESTA vervangt  het groene formulier I-94W  dat voorheen in het vliegtuig naar de VS steeds ingevuld moest worden. ESTA is vooral bedoeld voor de veiligheid van vliegreizen en cruisereizen naar de VS.)

Het verschil tussen een ESTA en Visum.

Wanneer je een verre reis boekt zijn er een aantal voorbereidingen nodig waaronder je visum of ESTA. Wat het verschil is? Een ESTA of reistoestemming is alleen bedoeld voor toeristen en zakenreizigers die maximaal negentig dagen in de USA verblijven óf op doorreis zijn en via Amerika reizen. Een visum heb je nodig wanneer je langer dan 90 dagen in Amerika verblijft of een dienstbetrekking gaat vervullen in de States. Een aanvraag voor een visum is vaak een stuk lastiger en komt ook in vele vormen. Mocht je hier gebruik van moeten maken zul je je antwoorden via deze link de veelgestelde vragen over het aanvragen van een visum voor de Verenigde Staten vinden.

Hoe vraag je een Esta aan?

Een ESTA aanvragen kun je op verschillende manieren. Je kunt het rechtstreeks aanvragen bij de officiële Amerikaanse site. Of via een tussenpersoon in Nederland. Het voordeel van een reistoestemming aanvragen via een Nederlands online bureau is dat je ook met iDeal kunt betalen, de klantenservice is Nederlands en bij alles wat er fout zou kunnen gaan is er van tevoren over nagedacht. Zo kunnen ze de toestemming zelfs per post opsturen naar je huisadres, indien nodig.

Je kunt een ESTA heel makkelijk online aanvragen. Het advies is om dit tot maximaal 72 uur voor vertrek te regelen, daar het Amerikaanse ministerie Homeland of Security die tijd nodig heeft om jouw aanvraag toe te wijzen.

Zorg bij het aanvragen dat je de benodigde paspoorten bij de hand hebt en je bankpas/ creditcard voor de betaling. In 5 stappen doorloop je het aanvraag proces voor jezelf en eventuele meereizende personen of familieleden. En ja, ook kinderen hebben een ESTA nodig!

Bij de lastige vragen is er het online service team die extra uitleg geeft en en daarnaast ook Nederlands spreekt. Na een extra controle van de gegevens word je doorverwezen naar de betaalgegevens om de betaling te voldoen.

Zodra de betaling binnen is wordt de aanvraag nogmaals gecontroleerd door de medewerkers van het bureau en wordt de aanvraag ingediend bij het Amerikaans CBP. Binnen 72 uur ontvang je de officiële bevestiging van de Esta reistoestemming via e-mail.

Belangrijke aandachtspunten voor het aanvragen van een ESTA

  • Geldigheid van een ESTA
  • Nauwkeurigheid bij het invullen van een aanvraag
  • Spoedaanvraag ESTA
  • Ook een ESTA nodig bij een overstap of tussenstop USA?
  • DE ESTA uitprinten om mee te nemen?

Geldigheid van een ESTA

Een ESTA is twee jaar geldig. In die tijd mag je zo vaak reizen naar Amerika als je wilt. Maar alleen bij een verblijf korter dan 90 dagen. Voor een langer verblijf heb je een visum nodig.

Daarnaast is de geldigheidsduur van je Esta gekoppeld aan je paspoort. Zodra deze verloopt, verloopt ook je reistoestemming. Houd hier alsjeblieft rekening mee bij het aanvragen. Vraag desnoods advies aan de helpdesk wat voor jou het beste is om te doen. Soms kan het gunstig of zelfs noodzakelijk zijn om eerst je paspoort te verlengen. Nogmaals is het daarom goed om op tijd je reistoestemming aan te vragen.

Nauwkeurigheid bij het invullen van een aanvraag

Bij het invullen van je aanvraag is het heel belangrijk om geen foutjes te maken. Zo zijn er heel wat aanvragen afgewezen op het verkeerd lezen van 0 of O van je paspoortnummer. Dubbelcheck dus je aanvraag, het voorkomt een hoop gedoe en stress!

Spoedaanvraag reistoestemming voor Amerika

Esta vergeten aan te vragen? Men kan dit aangeven door te bellen met het service team. Zij verwerken de aanvraag dan met voorrang. Echter is er geen garantie op spoedaanvragen, omdat dit afhankelijk is van het Amerikaanse CBP. Mochten zij het nodig vinden om extra te screenen waardoor de aanvraag 72 uur in behandeling kan komen te staan, dan is daar geen invloed op uit te oefenen.

Ook een reistoestemming nodig bij een tussenstop in de USA?

Ja, je hebt ook een ESTA nodig bij een tussenstop of op doorreis via de USA. Veel mensen hebben alleen de eindbestemming in gedachten, maar vergeet alsjeblieft niet dat een tussenstop ook belangrijk is wanneer je alleen maar een stap zet op een vliegveld in Amerika. Wat dat betreft zijn ze gewoon erg streng en gezien het verleden is dat natuurlijk heel begrijpelijk.

De toestemming uitprinten om mee te nemen?

In principe wordt de reistoestemming electronisch gekoppeld aan je paspoort nummer en heb je een uitgeprinte versie niet nodig. Maar zelf neem ik altijd in dit soort gevallen het zekere voor het onzekere en stop ik een uitgeprinte versie in mijn mapje met reispapieren. Just in case :).

Conclusie bij aanvraag electronische reistoestemming

Dus mocht jij binnenkort reizen naar de States en heb je nog geen toestemming aangevraagd of twijfel of je er 1 nodig hebt, kun je deze snel en simpel online aanvragen. Wacht er niet te lang mee!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

2 gedachten over “Reis geboekt naar Amerika? Lees hier het hoe en wat over een ESTA aanvragen”

  1. Pfff, reclame voor iets dat je meer dan makkelijk zelf kunt doen! Oké het is handig als je zelf niet goed bent met de computer, maar je betaalt wel veel extra!

    • Persoonlijk vind ik de extra kosten wel meevallen, daarnaast vind ik het fijn als ik zeker weet dat het goed is geregeld. Geen verrassingen enzo. En de hoeveel tijd die ik ervoor terugkrijg, tijd die ik goed kan gebruiken om in te pakken voor mijzelf en mijn 3 kids. Maar niemand dwingt je toch?

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
sneakers momissues mamameteenblog.nl (1)
Of mijn sneakers bij mijn kids matchen?

Matchen deze schoenen bij mijn kinderen? Deze vraag had ik nooit gedacht te stellen aan mijzelf toen ik zwanger was...

Sluiten