Hotspots met kinderen in Suriname

Last Updated on 15 januari 2023 by Barbara

Tijdens onze reis in Suriname hebben we ontzettend veel gedaan en gezien. Maar welke drie hotspots zou ik jou aanraden om te bezoeken wanneer je in Suriname bent met kinderen? Vandaag laat ik je onze favoriete hotspots zien.

Hotspots in Suriname mamameteenblog.nl
Hotspots Suriname Mamameteenblog.nl

Ongeveer 45 minuten rijden vanaf Paramaribo, ligt dit heerlijke strand aan de Suriname rivier, gemaakt om te relaxen en te genieten van al de mooie natuur om je heen. Behalve zwemmen in de rivier in een speciaal afgezet stuk, kun je ook zwemmen in het pas aangelegde zwembad. Het witte zand en de palmbomen geven je echt een vakantiegevoel.

White Beach Marina Resort

Je kunt een speciaal plekje onder een rieten afdak huren. Hier kun je heerlijk vertoeven in de schaduw in een hangmat. Ook staat hier een tafel en zijn er zitbanken.

De natuur is echt heel mooi, van overvliegende papegaaien en wegrennende hagedissen, vliegen er ook prachtige vlinders rond en soms zijn er zelfs apen op het terrein.

Je kunt zelf je eten en drinken meenemen, maar je kunt ook een heerlijke maaltijd of een koel drankje bestellen in het restaurant. Daarnaast is er ook een bar en vind je er douches en toiletten. 

Mocht je niet genoeg hebben aan 1 dagje op het witte zand en wil je blijven slapen en de zon zien ondergaan over de rivier, dan kun je ook een overnachting boeken in 1 van de kamers in het hotel op het terrein.

Info:

Het Resort is 7 dagen per week open en de toegangsprijs is omgerekend een paar euro per persoon. Wel zou ik je aanraden om een open hut te huren, omgerekend ongeveer 20 euro voor een hele dag. In het hoogseizoen kun je deze ook vast vooruit reserveren. 

Het parkeren is gratis.

Wij hebben hier echt een heerlijke dag doorgebracht al zwemmend en in onze hangmat gelegen hebben we genoten van het mooie weer, de natuur en al het lekker eten wat we zelf hadden meegenomen. Ook voor de kinderen is het hier overzichtelijk en makkelijk spelen, dus die hebben zich ook echt heerlijk vermaakt! Een plek om nog eens terug te keren. 

Wij vonden het een heerlijk uitje met de kinderen, wat we zeker nog een keer zullen herhalen wanneer we weer terug zijn in Suriname. 

Paramaribo Zoo

De dierentuin in Paramaribo is voor ons een aangename verrassing geweest. Het is geen grote dierentuin en ook niet superhip, maar er zijn wel veel bijzondere, inheemse diersoorten. Daarnaast is er een hele grote speeltuin, zodat je lekker kunt uitpuffen in de schaduw onder de bomen terwijl je kind lekker kan ravotten in de speeltuin.

De toegang is omgerekend:

 • 0 tot en met 1 jaar: gratis
 • 2 jaar tot en met 12 jaar: 1 euro
 • 13 jaar tot en met 59 jaar: 1,50 euro
 • Parkeerkosten zijn gratis

De openingstijden zijn van 9:00 tot 18:00 uur. 

Wij waren vrij vroeg in de ochtend gegaan, voor de warmte, wat echt heel prettig was. De kinderen hadden met een Suriname reisgids een lijst gemaakt met alle dieren die ze graag wilde zien. Dit maakte het extra leuk om elk dier te zien. Ze hebben het hele lijstje kunnen aanstrepen op de luiaard na, deze hebben we net buiten de dierentuin ontmoet. Een bijzonder verhaal die je op Instagram kunt terugvinden.

Jacana Amazon Wellness Resort

Dit zeer luxe resort is echt van alle gemakken voorzien. Het tropische zwembad is zo aangelegd dat het lijkt alsof je je in een paradijs waant. Er is een ondiep badje voor kleine kinderen, maar ook rotswand voor de wat grotere kinderen. In het zwembad is er een bar. Ook is er een klein speeltuintje aangelegd voor de afwisseling. Een fijne hotspot met kinderen.

De relaxte stoelen staan heerlijk rondom het zwembad opgesteld onder een coole parasol. En met een hapje of een drankje besteld bij het restaurant, zijn zowel jij als de kinderen hier niet meer weg te slaan.

Ook hier kun je een nachtje blijven slapen. Het is wel een wat luxer oord, waar ook wat luxere prijzen aan zijn verbonden.

Wij hebben hier een heerlijke, relaxte dag aan het zwembad doorgebracht met de kinderen. 

Entreeprijzen: 17,50 euro per persoon/ kinderen 15,00 euro. (Maar controleer dit nogmaals op de Facebook website, daar de prijzen nog wel eens aangepast kunnen worden.)

Parkeerkosten: gratis

Jacana resort suriname mamameteenblog

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 gedachten over “Hotspots met kinderen in Suriname”

 1. hallo ik ben 2x in Paramaribo geweest(mijn vrouw Edme is Surinaamse) een schitterend land met zoveel prachtige omgevings-ik zou er graag willen wonen-misschien in de toekomst

  Beantwoorden
  • Beste Frans, wij herkennen het helemaal. Ik heb geen roots in Suriname, maar door de Nederlandse taal en de vele Javanen voel ik mij toch een beetje thuis daar. Het is echt een schitterend land.

   Beantwoorden

Plaats een reactie