ESCHER IN HET PALEIS MUSEUM MAMAMETEENBLOG.NL

Museumbezoek Escher in het paleis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wat al tijden op het to-do lijstje stond van ons volwassenen, maar nog niet van was gekomen (want 3 kleine kinderen) was een bezoekje aan het Eschermuseum oftewel Het Escher in het Paleis museum. Met nu wat oudere kinderen, die gek zijn op tekenen en alles wat ermee te maken heeft, zou dit een perfect uitje kunnen zijn, zo dachten wij.

Dus met een regenachtige herfstdag in de vakantie een prima moment voor dit uitstapje naar het museum op de lange Voorhouten in Den Haag. Voor ons een thuiswedstrijd, maar toch ver genoeg om met de auto te gaan.

Tip: Let op, er is geen parkeerruimte in de directe omgeving van het museum. Maak hierbij gebruik van de parkeergarages in de nabije omgeving. 

Over het Escher in het Paleismuseum

Voor wie het museum nog niet goed kent, volgt hier in het kort wat informatie. Het Escher in het paleis museum zijn eigenlijk twee musea ineen. Het ene museum is het paleis alwaar Koningin Wilhelmina heeft gewoond, is te bewonderen met zijn prachtige kamers en het tweede is het museum waar het werk van MC Escher (1898 – 1972) is te bewonderen.

Escher staat bekend om zijn werken van houtsneden, houtgravures en lithografieën. Zijn voorliefde voor perspectief, oneindigheid, meetkundige patronen en vlakverdelingen speelt hierin een grote rol. Bekende werken zijn de werken Relativiteit en Klimmen & Dalen.

Bij de kassa kun je een toegangskaartje kopen. Wij hebben met 5 personen een gezinskaart gekocht voor 25,50. Wat voor ons voordelig uitpakte. Normaal betaal je voor een persoon 9,50 euro en voor een kind 6,50 euro. Voor de exacte en actuele prijzen check de site.

Het museum is trouwens open van 11.00-17.00 uur (behalve op maandag). En wees op tijd, want hoe later op de dag, hoe drukker het in het museum wordt is onze ervaring.

Bij de entree kregen we alle informatie die we nodig hadden. Zo konden we in het souterrain onze jassen ophangen en/of gebruik maken van de kluisjes (1 euro per kluisje, het geld krijg je weer terug na afloop).

Het museumbezoek

De kinderen kregen bij de ingang een speurtocht mee. Hierdoor waren mijn kinderen extra gemotiveerd en minder snel afgeleid. Ze mochten vrage beantwoorden over de kunstwerken door afbeeldingen te zoeken of de namen van sommige houtsnedes. Een drukke bezigheid.

Wij konden zo wat extra genieten van alle mooie werken van Escher.

Door de speurtocht worden ze ook ‘gedwongen’ om de schilderijen echt te bekijken. Het was grappig om te zien dat de kinderen alle drie een ander kunstwerk het ‘allermooiste’ vonden. Bijzonder hoe kunst ook al tot kinderen kan spreken.

De interactieve activiteiten zoals de foto met optische illusie die je kunt laten maken ( let op: de kosten zijn 5 euro), de bol, de kubus, bewegende beelden en de ruimte waar je zelf mag proberen een werkstuk in elkaar te zetten waren voor onze kinderen dikke pret.

Het museum heeft 3 verdiepingen met verschillende ruimte met een thema. In totaal zijn we 2,5 uur binnen geweest. Voor mijn oudste twee nog lang niet genoeg, maar voor de jongste van 4 was het mooi geweest. 

Met nog een bezoekje aan de museumwinkel voor een ansichtkaart met hun mooiste kunstwerk erop gingen we op weg naar huis. Vol van indrukken en inspiratie.

Bijna jammer dat we zo lang hebben gewacht om naar het Escher in het Paleis museum te gaan, want de kinderen hebben het sindsdien vol enthousiasme over het museum.

Museum Escher in het paleis mamameteenblog.nl

Reden om zeker nog een keertje terug te komen.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Gocustomized review telefoonhoesje mamameteenblog.nl
Review | Telefoonhoesje van Gocustomized

Na aanleiding van mijn verhaal over ideale telefoonhoesjes een tijdje terug, kreeg ik aardig wat respons uit de wereld van...

Sluiten