fbpx

De Beste Deo, tot nu toe dan…

 
Sinds mijn zwangerschappen heb ik ontdekt dat mijn deodorant of deo niet meer zo goed werkt, en ben ik op zoek gegaan naar een betere versie.
En tijdens mijn zoektocht kwam ik op verschillende sites een DIY deo tegen. Dat wilde ik graag proberen. Lees hieronder mijn ervaringen en welke deo recept voor mij het beste werkt!

DIY ZELF MAKEN DEODORANT mamameteenblog.nl

Meer dan een prima Deo

zelf diy deodorant maken mamameteenblog.nl

Tot mijn verbazing is het echt meer dan een prima deo. Ook mijn lief heb ik zover gekregen en hij  is meer dan tevreden. Het werkt echt supergoed en is ook voor langere tijd werkzaam. Hij wil niets anders meer. En als kers op de taart blijven zijn witte T-shirts ook wit en krijgen ze niet van die vieze smoezelige plekken onder de oksels! (toch geen agressief mannenzweet!, wel fijn!).
Een klein nadeeltje is wel dat IK hem steeds mag maken als hij op is. Gelukkig is het niet zo een zware klus en ben je binnen tien minuten klaar.

Ik ben op  het internet al die verschillende receptjes gaan verzamelen. Zowel op de Amerikaanse sites en op de Nederlandse sites en daaruit heb ik een samenstelling gehaald waarvan de ingrediënten prima in huis te halen zijn voor mij en ook de kosten te overzien zijn. Dit laatste is me echt alles meegevallen.

Goed dan nu het recept

Recept Deodorant DIY

Kokosolie                          :  4 eetlepels
Baking Soda                     : + /- 3 eetlepels
Maizena/ Arrowroot           : + / – 3 eetlepels

Etherische olie naar keuze (bijv. citroen of lavendelolie): +/- 15 druppels.

de beste deo mamameteenblog.nlde beste deo maken mamameteenblog.nlde beste deo zelf maken mamameteenblog.nlde beste deo diy zelf maken mamameteenblog.nl

Bereiding:

De kokosolie gaat in een schaaltje en warm je op. Ikzelf doe dit in de magnetron, maar kan bijvoorbeeld ook in een heet badje water.
Wanneer het gesmolten is, voeg ik de lepels Maïzena of Arrowroot en de Baking Soda toe en roer dit tot een egaal papje. Daarna kan de etherische olie erbij en roeren maar.
Een paar lege dagcrème potjes gebruikt en een lege deostick (volgens mij van Sanex).
Deze zet je even in de koelkast om op te stijven en voila!
De Perfecte Deo.

Dagelijks een likje smeren onder beiden oksels en je bent voor de dag vrij van een onaangenaam zweetluchtje. Soms vergeet ik het wel eens, en dan nog heb ik goede resultaten en geen vervelende luchtjes.

Waar zijn de ingrediënten te verkrijgen

De  Arrowroot kwam veel op Amerikaanse sites naar voren en ik kwam dit potje (zie foto)tegen in een winkel in Den Haag . Ik heb hem gekocht om te kijken of er ook werkelijk verschil zit in het resultaat.
Maar over beiden ben ik erg tevreden. Geen verschil dus. 
Arrowroot en Maizena zijn beiden verkrijgbaar bij de Albert Heijn. De arrowroot kost 2,29 euro en de maizena 0,55 cent euro. 
de beste deo hoe zelf maken mamameteenblog.nl
De Baking Soda en de Kokosolie kun je krijgen bij Bol.com.
Voor meer toepassingen van Baksoda kun je dit artikel bekijken:

Lemon Oil deo Young Living Mamameteenblog.nl

De Etherische olie( Lemon) is van Young Living Oils. Deze kun je online bestellen. Dit zijn hele pure oliën en zeer krachtig. Ik ben zelf groot fan van deze oliën, maar ik heb eerder ook oliën gebruikt van de drogist. Let wel op of deze puur zijn en of ze je op de huid mag gebruiken. Wil je meer over weten over Etherische oliën, dan kun je hier meer lezen op mijn blog.

Op mijn Blog heb ik meer artikelen geschreven over het gebruik van deze oliën, zoals:

Van deze verpakkingen totaal maak ik 5 keer een portie deodorant. Met een portie doe ik ongeveer 2 à 3 maanden (voor 1 persoon) en dat ligt een beetje aan de omstandigheden, bv het warme weer.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervaring is op het gebied van deo’s en of jullie ook merken dat het soms lijkt dat ze minder goed lijken te werken.
Voor meer artikelen over een gezonde lifestyle, lees hier:
DIY ZELF MAKEN DEODORANT mamameteenblog.nl

3 gedachten over “De Beste Deo, tot nu toe dan…”

  1. Lieve Gwen….alles wat je kunt eten…kun je gebruiken…of dacht je niet…dat je huid niks opnam?
    Alles wat je op je huid smeert..komt ook in je systeem terecht…dus ook gifstoffen…
    zoek eens op..aluminium in deo…wat dat met je kan doen…
    Dit recept is juist niet giftig. .dus veilig.
    Tandpasta….als je leest over FLuor….😦😨

  2. Wat leuk om dit tegen te komen zeg! Wij zijn wel van het natuurlijk eten en zo min mogelijk troep in en op ons lichaam. Kokosolie werkt bijvoorbeeld heel goed op de droge huid van mijn dochtertje. Maar voor het zelf maken van de deo ben ik een beetje huiverig. Tandpasta maken, ook zoiets. Maar nergens voor nodig dus!

Een reactie plaatsen

Lees vorig bericht:
ESCHER IN HET PALEIS MUSEUM MAMAMETEENBLOG.NL
Museumbezoek Escher in het paleis

Wat al tijden op het to-do lijstje stond van ons volwassenen, maar nog niet van was gekomen (want 3 kleine...

Sluiten