zelf diy deodorant maken mamameteenblog.nl

De Beste Deo, tot nu toe dan…

 
Sinds mijn zwangerschappen heb ik ontdekt dat mijn deodorant of deo niet meer zo goed werkt, en ben ik op zoek gegaan naar een betere versie.
En tijdens mijn zoektocht kwam ik op verschillende sites een DIY deo tegen. Dat wilde ik graag proberen. Lees hieronder mijn ervaringen en welke deo recept voor mij het beste werkt!
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIY ZELF MAKEN DEODORANT mamameteenblog.nl

Meer dan een prima Deo

zelf diy deodorant maken mamameteenblog.nl

Tot mijn verbazing is het echt meer dan een prima deo. Ook mijn lief heb ik zover gekregen en hij  is meer dan tevreden. Het werkt echt supergoed en is ook voor langere tijd werkzaam. Hij wil niets anders meer. En als kers op de taart blijven zijn witte T-shirts ook wit en krijgen ze niet van die vieze smoezelige plekken onder de oksels! (toch geen agressief mannenzweet!, wel fijn!).
Een klein nadeeltje is wel dat IK hem steeds mag maken als hij op is. Gelukkig is het niet zo een zware klus en ben je binnen tien minuten klaar.

Ik ben op  het internet al die verschillende receptjes gaan verzamelen. Zowel op de Amerikaanse sites en op de Nederlandse sites en daaruit heb ik een samenstelling gehaald waarvan de ingrediënten prima in huis te halen zijn voor mij en ook de kosten te overzien zijn. Dit laatste is me echt alles meegevallen.

Goed dan nu het recept

Recept Deodorant DIY

Kokosolie                          :  4 eetlepels
Baking Soda                     : + /- 3 eetlepels
Maizena/ Arrowroot           : + / – 3 eetlepels

Etherische olie naar keuze (bijv. citroen of lavendelolie): +/- 15 druppels.

de beste deo mamameteenblog.nlde beste deo maken mamameteenblog.nlde beste deo zelf maken mamameteenblog.nlde beste deo diy zelf maken mamameteenblog.nl

Bereiding:

De kokosolie gaat in een schaaltje en warm je op. Ikzelf doe dit in de magnetron, maar kan bijvoorbeeld ook in een heet badje water.
Wanneer het gesmolten is, voeg ik de lepels Maïzena of Arrowroot en de Baking Soda toe en roer dit tot een egaal papje. Daarna kan de etherische olie erbij en roeren maar.
Een paar lege dagcrème potjes gebruikt en een lege deostick (volgens mij van Sanex).
Deze zet je even in de koelkast om op te stijven en voila!
De Perfecte Deo.

Dagelijks een likje smeren onder beiden oksels en je bent voor de dag vrij van een onaangenaam zweetluchtje. Soms vergeet ik het wel eens, en dan nog heb ik goede resultaten en geen vervelende luchtjes.

Waar zijn de ingrediënten te verkrijgen

De  Arrowroot kwam veel op Amerikaanse sites naar voren en ik kwam dit potje (zie foto)tegen in een winkel in Den Haag . Ik heb hem gekocht om te kijken of er ook werkelijk verschil zit in het resultaat.
Maar over beiden ben ik erg tevreden. Geen verschil dus. 
Arrowroot en Maizena zijn beiden verkrijgbaar bij de Albert Heijn. De arrowroot kost 2,29 euro en de maizena 0,55 cent euro. 
de beste deo hoe zelf maken mamameteenblog.nl
De Baking Soda en de Kokosolie kun je krijgen bij Bol.com.
Voor meer toepassingen van Baksoda kun je dit artikel bekijken:

Lemon Oil deo Young Living Mamameteenblog.nl

De Etherische olie( Lemon) is van Young Living Oils. Deze kun je online bestellen. Dit zijn hele pure oliën en zeer krachtig. Ik ben zelf groot fan van deze oliën, maar ik heb eerder ook oliën gebruikt van de drogist. Let wel op of deze puur zijn en of ze je op de huid mag gebruiken. Wil je meer over weten over Etherische oliën, dan kun je hier meer lezen op mijn blog.

Op mijn Blog heb ik meer artikelen geschreven over het gebruik van deze oliën, zoals:

Van deze verpakkingen totaal maak ik 5 keer een portie deodorant. Met een portie doe ik ongeveer 2 à 3 maanden (voor 1 persoon) en dat ligt een beetje aan de omstandigheden, bv het warme weer.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervaring is op het gebied van deo’s en of jullie ook merken dat het soms lijkt dat ze minder goed lijken te werken.
Voor meer artikelen over een gezonde lifestyle, lees hier:
DIY ZELF MAKEN DEODORANT mamameteenblog.nl

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

3 gedachten over “De Beste Deo, tot nu toe dan…”

  1. Lieve Gwen….alles wat je kunt eten…kun je gebruiken…of dacht je niet…dat je huid niks opnam?
    Alles wat je op je huid smeert..komt ook in je systeem terecht…dus ook gifstoffen…
    zoek eens op..aluminium in deo…wat dat met je kan doen…
    Dit recept is juist niet giftig. .dus veilig.
    Tandpasta….als je leest over FLuor….😦😨

  2. Wat leuk om dit tegen te komen zeg! Wij zijn wel van het natuurlijk eten en zo min mogelijk troep in en op ons lichaam. Kokosolie werkt bijvoorbeeld heel goed op de droge huid van mijn dochtertje. Maar voor het zelf maken van de deo ben ik een beetje huiverig. Tandpasta maken, ook zoiets. Maar nergens voor nodig dus!

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
ESCHER IN HET PALEIS MUSEUM MAMAMETEENBLOG.NL
Museumbezoek Escher in het paleis

Wat al tijden op het to-do lijstje stond van ons volwassenen, maar nog niet van was gekomen (want 3 kleine...

Sluiten