TIP: Vloerkleed schoonmaken met Baking Soda

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vandaag de Tip over het schoonmaken van een Vloerkleed met Baking Soda! Waarom? Chocolade melk over mijn vloerkleed!Ik hou van vloerkleden in mijn woonkamer. Van die warm en wollige kleden. Het liefst een lichte kleur, en een wit kleed vind ik echt het allermooiste. Alleen er is een heel groot ding! En dat is, dat ik de grootste knoeikoningin ben die ik ken. Wanneer je mij zou tegenkomen en ik ben brandschoon, ik heb niet ergens een vlek op mijn kleding, gezicht of haar, dan heb je te maken met mijn Evil Twin. Dat kan ik NIET zijn.
Dus je snapt een wit vloerkleed is niet handig. Laat ik deze nu toch in mijn woonkamer hebben liggen. 

TIP_ Vloerkleed schoonmaken met Backing Soda mamameteenblog.nl

En het gaat goed, eigenlijk, er zijn zeker vlekken, maar het is te doen. Ik  krijg de vlekken er redelijk makkelijk uit met groene zeep.
Alom tevredenheid met mijn kleed, mijn witte kleed. Tot op heden geen spijt.
Maar goed,  jij ziet het natuurlijk nu ook aankomen dat ik mijn twee meiden erfelijk belast heb met mijn geknoei. En helaas… je hebt gelijk.
Toch zie ik ook  de voordelen, want van een vlek raak ik niet zo snel meer in paniek.
Behalve bij een wit kleed en een erfelijk knoeibelasting en chocolademelk.
Zo ook deze week op dinsdag. Mijn meiden hebben dorst.
Ernstige dorst en ze willen chocolademelk. En ze willen het NU!
Goed, daar raak ik niet zo heel erg van onder de indruk.Dus ik ben op mijn gemak wat chocomel aan het inschenken in de keuken.
Voel mij kalm, rustig zelfs, vol vertrouwen in mijn kinderen en chocomelk.
Haha, zo fout! Een hele beker Chocolademelk uitgespreid over het kleed op drie! verschillende plekken.
En een heel verdrietig klein meisje met dikke tranen. Deze tranen waren gelukkig zo weer gedept.
Het is ook natuurlijk niet slim en handig en jaha ik had beter kunnen weten.
Tip om je vloerkleed te reinigen met backing soda mamameteenblog.nl

Eigen schuld, dikke bult!

Goed, de eigen schuld, dikke bult heb ik nu wel genoeg gehoord. Op zoek naar een oplossing.
Eerst de groene zeep en water en schobben, maar helaas, het is gedeeltelijk weg.
Toen heb ik maar wat gegoogeld op vloerkleden reinigen, en zo waar, op deze site: Baksoda.nl, de perfecte oplossing.

Yay, nu controleren of ik de benodigdheden in huis heb:
Backing soda: Check ( zie dit oudere blogbericht van mij: De beste Deo tot nu toe dan)

Optioneel etherische olie: ik gebruik de olie van Young Living Oils

Lemon Oil deo Young Living Mamameteenblog.nlDe Etherische olie( Lemon) is van Young Living Oils. Deze kun je online bestellen. Dit zijn hele pure oliën en zeer krachtig. Ik ben zelf groot fan van deze oliën, maar ik heb eerder ook oliën gebruikt van de drogist. Let wel op of deze puur zijn en of ze je op de huid mag gebruiken.

Op mijn Blog heb ik meer artikelen geschreven over het gebruik van deze oliën, zoals:

Baksoda is oa te verkrijgen bij Bol.com

Ik heb mijn kleed voor het slapen gaan met dit mengsel ingewreven op de vlekken. (voor de juiste verhouding zie het recept later in dit blogbericht)

En uit voorzorg heb ik er wel wat vuilniszakken onder gelegd, je weet nooit wat het doet op een houten vloer.

En de volgende dag heb ik het kleed gestofzuigd!
Jongens, wat een prachtig kleed heb ik weer! Een prachtig stralend (bijna) wit kleed! Yeh!
Nu nog even een paar pakken Backing Soda inslaan bij de Toko, om de rest mee in te wrijven.heb voor de liefhebbers hieronder het recept nog even gezet.

Recept: Baking Soda tapijtreiniger voor uw vloerkleed

* 500 gram zuiveringszout
* 4 eetlepels borax
* 4 theelepels gemalen kruidnagels
* 4 theelepels kaneel
* 4 eetlepels elk van fijngemalen gedroogde munt, rozemarijn, lavendel en tijm

Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed
Strooi het poeder over het vloerkleed en laat het 1 uur of langer (nog beter is een nacht) liggen en stofzuig dan het tapijt grondig.

Wie weet komt het nog eens van pas!

Note: De ideale vlekoplosser waarvan ik ook hele goede berichten heb gehoord en de moeite van het proberen waard is:

Note 15 september 2018: Ivm met een ongelukje op het tapijt en geen baksoda meer in huis ( ik weet het, dom, dom. ) heb ik geprobeerd om het schoonmaaksetje te gebruiken wat bij het impregneermiddel van mijn nieuwe bank zat. Hier heb ik ook heel goede resultaten mee gehad.

Ik wilde het jullie niet onthouden:

Graag, hoor ik wat jullie ervaring is!

Lees ook:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

17 gedachten over “TIP: Vloerkleed schoonmaken met Baking Soda”

  1. Ik probeerde mijn vloerkleed met baking soda te reinigen en het lukte helaas niet zo goed. Toen besliste ik maar mijn vloerkleed te laten reinigen in rotterdam.

  2. Wat een goede tip! Ik zal laatst ook iets van Vanish voorbij komen op tv. Ik ben altijd een beetje huiverig met lichte kleden, want ik vind rode wijn heel lekker, maar niet op mijn kleed. 😉 Maar nu heb ik daar in ieder geval een mogelijke oplossing voor.

Plaats een reactie