TIP: Vloerkleed schoonmaken met Baking Soda

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Vandaag de Tip over het schoonmaken van een Vloerkleed met Baking Soda! Waarom? Chocolade melk over mijn vloerkleed! Ik houd van vloerkleden in mijn woonkamer. Van die warm en wollige kleden. Het liefst een lichte kleur, en een wit kleed vind ik echt het allermooiste. Alleen er is een heel groot ding! En dat is, dat ik de grootste knoeikoningin ben die ik ken. Wanneer je mij zou tegenkomen en ik ben brandschoon, ik heb niet ergens een vlek op mijn kleding, gezicht of haar, dan heb je te maken met mijn Evil Twin. Dat kan ik NIET zijn.
Dus je snapt een wit vloerkleed is niet handig. Laat ik deze nu toch in mijn woonkamer hebben liggen. 

TIP_ Vloerkleed schoonmaken met Backing Soda mamameteenblog.nl
Vloerkleed schoonmaken met Baking soda

En het gaat goed, eigenlijk, er zijn zeker vlekken, maar het is te doen. Ik  krijg de vlekken er redelijk makkelijk uit met groene zeep.
Overal tevredenheid met mijn kleed, mijn witte kleed. Tot op heden geen spijt.
Maar goed,  jij ziet het natuurlijk nu ook aankomen dat ik mijn twee meiden erfelijk belast heb met mijn geknoei. En helaas.

Tip om je vloerkleed te reinigen met backing soda mamameteenblog.nl

Toch zie ik ook  de voordelen, want van een vlek raak ik niet zo snel meer in paniek.
Zo ook deze week op dinsdag. Mijn meiden hebben dorst.
Ernstige dorst en ze willen chocolademelk. En ze willen het NU!
Goed, daar raak ik niet zo heel erg van onder de indruk. Dus ik ben op mijn gemak wat chocomel aan het inschenken in de keuken.
Voel mij kalm, rustig zelfs, vol vertrouwen in mijn kinderen en chocomelk.
Haha, zo fout! Een hele beker Chocolademelk uitgespreid over het kleed op drie verschillende plekken.
En een heel verdrietig klein meisje met dikke tranen. Deze tranen waren gelukkig zo weer gedept.
Het is ook natuurlijk niet slim en handig; ik had beter kunnen weten.

Vloerkleed schoonmaken met soda

Goed, de eigen schuld, dikke bult heb ik nu wel genoeg gehoord. Op zoek naar een oplossing.
Eerst de groene zeep en water en schobben, maar helaas, het is gedeeltelijk weg.
Via een vriendin die mij tipte kwam ik uit op baking soda. Ik heb eigenlijk altijd wel wat in huis en in combinatie met wat etherische olie een heel goed resultaat gekregen. Een aanrader dus!

Baking soda: Check (zie dit oudere blogbericht van mij: De beste Deo tot nu toe dan)

Optioneel etherische olie: ik gebruik de olie van Young Living Oils

Lemon Oil deo Young Living Mamameteenblog.nl

De Etherische olie(Lemon) is van Young Living Oils. Deze kun je online bestellen. Dit zijn hele pure oliën en zeer krachtig. Ik ben zelf groot fan van deze oliën, maar ik heb eerder ook oliën gebruikt van de drogist. Let wel op of deze puur zijn en of ze je op de huid mag gebruiken.

Op mijn Blog heb ik meer artikelen geschreven over het gebruik van deze oliën, zoals:

Baksoda is onder andere te verkrijgen bij Bol.com

Ik heb mijn kleed voor het slapen gaan met dit mengsel ingewreven op de vlekken. (voor de juiste verhouding zie het recept later in dit blogbericht)

En uit voorzorg heb ik er wel wat vuilniszakken onder gelegd, je weet nooit wat het doet op een houten vloer.

En de volgende dag heb ik het kleed gestofzuigd!
Jongens, wat een prachtig kleed heb ik weer! Een prachtig stralend (bijna) wit kleed! 
Nu nog even een paar pakken Baking Soda inslaan bij de Toko, om de rest mee in te wrijven. Ik heb voor de liefhebbers hieronder het recept nog even gezet.

Recept: Backing Soda tapijtreiniger voor uw vloerkleed

Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed
Strooi het poeder over het vloerkleed en laat het 1 uur of langer (nog beter is een nacht) liggen en stofzuig dan het tapijt grondig.

Wie weet komt het nog eens van pas

Note 15 september 2018: I.v.m. met een ongelukje op het tapijt en geen baksoda meer in huis (ik weet het, dom, dom) heb ik geprobeerd om het schoonmaaksetje te gebruiken wat bij het impregneermiddel van mijn nieuwe bank zat. Hier heb ik ook heel goede resultaten mee gehad.

Ik wilde het jullie niet onthouden.

Graag, hoor ik wat jullie ervaring is!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

11 gedachten over “TIP: Vloerkleed schoonmaken met Baking Soda”

 1. Wat een goede tip! Het kan inderdaad nogal lastig zijn om vlekken uit een tapijt te krijgen, en het is natuurlijk zonde als uw witte tapijt voor altijd een vlek heeft. We merken bij Van Heugten Tapijttegels ook van dat mensen vragen hebben over hoe ze tapijt – en dus tapijttegels – het beste kunnen reinigen.
  Groet Carla

  Beantwoorden
 2. Voor hoeveel m2 is dit recept? Want ik deed het op mijn kleed van 2,80 x 1,83. Ik kreeg dat natuurlijk niet gelijkmatig en voor mijn gevoel was het ook veel te weinig. Dus vlekkerig.

  Beantwoorden
  • Ik denk dat de hoeveelheid voor die afmeting ook te weinig is, zeker als je het hele kleed wilt bewerken. Je kan het trouwens gerust een paar keer achter elkaar doen en ik wrijf het er tegenwoordig ook goed in met de hand. Vergeet dan niet een vuilniszak onder je kleed te doen. Het poeder kan er makkelijker doorheen zakken wanneer je wat intensiever wrijft.

   Beantwoorden
 3. Ik probeerde mijn vloerkleed met baking soda te reinigen en het lukte helaas niet zo goed. Toen besliste ik maar mijn vloerkleed te laten reinigen in rotterdam.

  Beantwoorden
 4. Wat een goede tip! Ik zal laatst ook iets van Vanish voorbij komen op tv. Ik ben altijd een beetje huiverig met lichte kleden, want ik vind rode wijn heel lekker, maar niet op mijn kleed. 😉 Maar nu heb ik daar in ieder geval een mogelijke oplossing voor.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.