Heb jij al een noodpakket? Ben jij voorbereid?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 14 juni 2023 by Barbara

Het liefst ben ik op alles goed voorbereid. Het is de controlefreak in mij, die af en toe in mijn oor fluistert: ja, maar wat als…. Zo ben ik ook al een tijdje bewust van het advies van de overheid om een noodpakket in huis te hebben. Een noodpakket is echt reuze handig. Er zit bijvoorbeeld een zaklamp in en een radiootje, maar ook warmtedekens en lucifers voor de waxinelichtjes. Dit pakket is al handig voor wanneer de elektriciteit voor langere tijd wegvalt of wateroverlast door de regen je leven moeilijk maakt. Heb jij al een noodpakket?

heb jij al een noodpakket mamameteenblog

Een paar redenen voor een noodpakket

Echt geen ondenkbare dingen die kunnen gebeuren, hoor. Ik kan zo echt wel een paar redenen erbij denken waarom je dit pakket echt in huis moet hebben of in je auto. En zeker als je de zorg hebt in huis voor nog wat levende have zoals kind(eren) of huisdieren. Zoals ik thuis heb. Geen overbodige luxe kun je wel zeggen.

Laat ik nou zo’n pakket nog steeds NIET hebben aangeschaft. Het staat echt hoog op mijn to-dolijstje.
Maar het komt er maar niet van. Waarom?

Geen idee, misschien zie ik een beetje op tegen het werk.

Ik ga een noodpakket aanschaffen

Echter nu gaat het er van komen. Na de schokkende beelden van de tyfoon op de Filipijnen, heb ik mijzelf weer aangepakt. Dit kan zo echt niet langer. Eerst maar weer eens gaan surfen op het internet.

Ik heb een paar prima sites gevonden, noodzaken.nl en www.bee-prepared.nl, en wat belangrijke info uitgeprint.

Vanavond met mijn lief even rond de tafel gezeten om het plan Noodpakket op te zetten. Wat hebben we en wat moeten we nog aanschaffen en niet te vergeten hoe ver ga je in het voorbereiden.

Ga je all-the-way (lees: ik ben een controlefreak die niet ongevoelig is voor complottheorieën) of pak je het meer basic aan (lees: ach, tegen die tijd pak je wat bij elkaar)?

We hebben een mooie middenweg gevonden. En dan nu aan de slag met het plan Noodpakket.

PS. Maar wat als de overheid dit advies niet voor niets geeft en meer weet dan wij, moeten we dan niet toch, relax Bar, laat de nuchtere ik het nu even overnemen van je controlefreak en dit goede advies even redelijk uitwerken. O ja, gelukkig ben ik af en toe ook nog een beetje nuchter.

3 gedachten over “Heb jij al een noodpakket? Ben jij voorbereid?”

  1. Hihihi: hier dient het noodpakket dat ik in 2008 bij elkaar vergaarde vooral om die laatste wc-rol uit te halen, paracetamol als op zaterdagaovnd de laatste opging of voor een aansteker 😉 Handig hoor!

    Nog bedankt dat je mijn controversiële berichtje hebt geliked 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie