heb jij al een noodpakket mamameteenblog

Heb jij al een noodpakket?

De complottheorie, ja daar ben ik wel van. En voor een goed beschreven crisissituatie ben ik ook altijd in.
Het liefst ben ik op alles goed voorbereid. Het is de controlefreak in mij, die af en toe in mijn oor fluistert: ja, maar wat als….
Zo ben ik ook al een tijdje bewust van het advies van de overheid om een noodpakket in huis te hebben.
Een noodpakket is echt reuze handig. Er zit bijvoorbeeld een zaklamp in en een radiootje, maar ook warmtedekens en lucifers voor de waxinelichtjes.
Dit pakket is al handig voor wanneer de elektriciteit voor langere tijd wegvalt of wateroverlast door de regen je levenmoeilijk maakt. Heb jij al een noodpakket?
 
heb jij al een noodpakket mamameteenblog
 

Een paar redenen voor een noodpakket

 
Echt geen ondenkbare dingen die kunnen gebeuren, hoor.
Ik kan zo echt wel een paar redenen erbij denken waarom je dit pakket echt in huis moet hebben of in je auto.
En zeker als je de zorg hebt in huis voor nog wat levende have zoals kind(eren) of huisdieren. Zoals ik thuis heb. Geen overbodige luxe kun je wel zeggen.
 
Laat ik nou zo’n pakket nog steeds NIET hebben aangeschaft. Het staat echt hoog op mijn to-do lijstje.
Maar het komt er maar niet van. Waarom?
Geen idee, misschien zie ik een beetje op tegen het werk.
(Een beetje lui controlefreakje kan ook zomaar.)
 

Ik ga een noodpakket aanschaffen

 
Echter nu gaat het er van komen. Na de schokkende beelden van de tyfoon op de Filipijnen, heb ik mijzelf weer aangepakt. Dit kan zo echt niet langer. Eerst maar weer eens gaan surfen op het internet.
Ik heb een paar prima sites gevonden, www.noodzaken.nl en www.bee-prepared.nl, en wat belangrijke info uitgeprint.
Vanavond met mijn lief even rond de tafel gezeten om het plan Noodpakket op te zetten.
Wat hebben we en wat moeten we nog aanschaffen en niet te vergeten hoe ver ga je in het voorbereiden.
Ga je all-the-way (lees: ik ben een controlefreak die niet ongevoelig is voor complottheorieën) of pak je het meer basic aan ( lees: ach, tegen die tijd pak je wat bij elkaar)?
 
We hebben een mooie middenweg gevonden. En dan nu aan de slag met het plan Noodpakket.
 
 
 
Ps. Maar wat als de overheid dit advies niet voor niets geeft en meer weet dan wij, moeten we dan niet toch…Relax Bar, laat de nuchtere ik het nu even overnemen van je controlefreak en dit goede advies even redelijk uitwerken. O ja.. gelukkig ben ik af en toe ook nog een beetje nuchter.
 
 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

3 gedachten over “Heb jij al een noodpakket?”

  1. Hihihi: hier dient het noodpakket dat ik in 2008 bij elkaar vergaarde vooral om die laatste wc-rol uit te halen, paracetamol als op zaterdagaovnd de laatste opging of voor een aansteker 😉 Handig hoor!

    Nog bedankt dat je mijn controversiële berichtje hebt geliked 🙂

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
TIP: Vloerkleed schoonmaken met Baking Soda

Vandaag de Tip over het schoonmaken van een Vloerkleed met Baking Soda! Waarom? Chocolade melk over mijn vloerkleed!Ik hou van...

Sluiten