fbpx
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Bouwmarktcampagne 2019
Sale juli 2019

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is ook best warm. Naast mij zit mijn meisje diep gebogen over haar huiswerk ijverig te pennen. In groep 5 zit ze nu en ze krijgt naar mijn idee echt al veel huiswerk mee. Ik kan mij niet herinneren dat het in mijn tijd ook zoveel was. Ik aai zachtjes over haar rug. Heb jij ook zo zin in een lekker koud glas limonade, vraag ik haar. Ze kijkt me aan en ik zie aan haar ogen dat ze er ook helemaal klaar mee is.

eettafel-mamameteenblog.nl_

De centrale plek in ons huis: de eettafel

Het is buiten zo warm dat het zweet me spontaan uitbreekt zodra ik een stap buiten de deur zet. Toch schijnt het zonnetje verleidelijk. Zullen we de limonade in de tuin opdrinken?, vraag ik haar. Nee, zegt ze sip, te warm. Ik ben het met haar eens. Zullen we samen anders even een spelletje doen?, blijven we hier lekker aan tafel zitten.

Ze knikt. Dat is een goed idee. Lekker aan onze eettafel zitten met een glas limonade en een spelletje Rummikub. Het is onze centrale plek in huis, de eettafel. Als we niet buiten zijn, zitten we het liefst met zijn allen rond de eettafel. Hier doen we echt van alles aan. Ook de kinderen vinden het een fijne plek, bedenk ik me nu.

Voordelen ronde eettafel

Het liefst had ik een rond exemplaar gehad. Voor nu met de kinderen en de vele extra eters is een langwerpige tafel iets prettiger, daar we makkelijker een tafeltje aan kunnen schuiven. Maar ze zeggen dat een ronde tafel beter is voor de communicatie en de gezelligheid. Stiekem heb ik al een mooie, ronde eettafel van Goossenswonen.nl gezien. Toch is manlief nog niet helemaal overtuigd. Ach, net als het vloerkleed, heeft het idee even tijd nodig, dan gaat hij vanzelf de voordelen zien van een ronde tafel, zoals:

  • Een ronde tafel neemt minder ruimte in.
  • Minder scherpe hoeken waar je (ik) je aan kan stoten of waar je kleine kindje zich aan kan stoten.
  • Zoals eerder gezegd is er de gedachte dat een ronde tafel socialer is omdat je elkaar beter kunt aankijken, zodat iedereen aan een gesprek kan deelnemen. Veel gezelliger :).
  • En met gourmetten is het ook handig, dan kan iedereen beter bij het gourmetstel!

Eigenlijk speelt ons hele gezinsleven zich rond de eettafel af. Huiswerk maken, werken, eten, spelletje doen, sociale contacten( lees: veel koffie drinken), knutselen, borrelen( meestal ook sociaal) etc.; alles gebeurt rond de eettafel. Ik houd van een leeftafel, het geeft een prettig soort gezelligheid.

Ondertussen heeft dochterlief alles klaargezet voor een potje oldskool Rummikub. Haar oogjes glimmen, volgens mij moet ik sowieso even zweten nu. Maar wel op de fijnste plek in het huis met 1 van mijn favoriete personen.

Zit jij ook graag aan je eettafel?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl
Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten....

Sluiten