eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is ook best warm. Naast mij zit mijn meisje diep gebogen over haar huiswerk ijverig te pennen. In groep 5 zit ze nu en ze krijgt naar mijn idee echt al veel huiswerk mee. Ik kan mij niet herinneren dat het in mijn tijd ook zoveel was. Ik aai zachtjes over haar rug. Heb jij ook zo zin in een lekker koud glas limonade, vraag ik haar. Ze kijkt me aan en ik zie aan haar ogen dat ze er ook helemaal klaar mee is.

eettafel-mamameteenblog.nl_

De centrale plek in ons huis: de eettafel

Het is buiten zo warm dat het zweet me spontaan uitbreekt zodra ik een stap buiten de deur zet. Toch schijnt het zonnetje verleidelijk. Zullen we de limonade in de tuin opdrinken?, vraag ik haar. Nee, zegt ze sip, te warm. Ik ben het met haar eens. Zullen we samen anders even een spelletje doen?, blijven we hier lekker aan tafel zitten.

Ze knikt. Dat is een goed idee. Lekker aan onze eettafel zitten met een glas limonade en een spelletje Rummikub. Het is onze centrale plek in huis, de eettafel. Als we niet buiten zijn, zitten we het liefst met zijn allen rond de eettafel. Hier doen we echt van alles aan. Ook de kinderen vinden het een fijne plek, bedenk ik me nu.

Voordelen ronde eettafel

Het liefst had ik een rond exemplaar gehad. Voor nu met de kinderen en de vele extra eters is een langwerpige tafel iets prettiger, daar we makkelijker een tafeltje aan kunnen schuiven. Maar ze zeggen dat een ronde tafel beter is voor de communicatie en de gezelligheid. Stiekem heb ik al een mooie, ronde eettafel van Goossenswonen.nl gezien. Toch is manlief nog niet helemaal overtuigd. Ach, net als het vloerkleed, heeft het idee even tijd nodig, dan gaat hij vanzelf de voordelen zien van een ronde tafel, zoals:

  • Een ronde tafel neemt minder ruimte in.
  • Minder scherpe hoeken waar je (ik) je aan kan stoten of waar je kleine kindje zich aan kan stoten.
  • Zoals eerder gezegd is er de gedachte dat een ronde tafel socialer is omdat je elkaar beter kunt aankijken, zodat iedereen aan een gesprek kan deelnemen. Veel gezelliger :).
  • En met gourmetten is het ook handig, dan kan iedereen beter bij het gourmetstel!

Eigenlijk speelt ons hele gezinsleven zich rond de eettafel af. Huiswerk maken, werken, eten, spelletje doen, sociale contacten( lees: veel koffie drinken), knutselen, borrelen( meestal ook sociaal) etc.; alles gebeurt rond de eettafel. Ik houd van een leeftafel, het geeft een prettig soort gezelligheid.

Ondertussen heeft dochterlief alles klaargezet voor een potje oldskool Rummikub. Haar oogjes glimmen, volgens mij moet ik sowieso even zweten nu. Maar wel op de fijnste plek in het huis met 1 van mijn favoriete personen.

Zit jij ook graag aan je eettafel?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl
Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten....

Sluiten