fbpx
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Sale juli 2019

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet, want niets is zo belangrijk dan af te vallen op een verantwoorde en gecontroleerde manier. En de koolhydraatarme notencake past hier perfect bij.

Koolhydraatarme-notencake_-recept-mamameteenblog.nl_

Altijd honger, maar nooit gevuld

De meest gehoorde klacht van het koolhydraatarme dieet is dat je vooral in het begin vaak last hebt van het hongergevoel. Wat je ook uit het eetschema eet: je blijft maar honger houden. Daardoor krijg je nooit het gevoel dat je voldoende gegeten hebt en duikt de honger op den duur alleen nog maar op in je gedachten.

Van alle koolhydraatarme recepten die we kennen, is de koolhydraatarme cake een van de lekkerste opties om een gevuld gevoel te krijgen zonder dat je slechte stoffen in je krijgt.

Om deze cake te kunnen maken heb je maar een klein aantal ingrediënten nodig die tot een overheerlijke cake kunnen leiden. Met een vleugje creativiteit zorg jij er vervolgens voor dat je een verrukkelijke snack op tafel zet waar niemand met zijn handen van af kan blijven.

Waarom een gezonde snack beter is dan een gezond diner

Het zal je verbazen hoeveel mensen er meer moeite hebben met het bereiden van een gezonde snack, dan een gezond diner. Er zijn namelijk duizenden recepten om een gezond diner te bereiden. Maar wil je een gezonde snack bereiden, dan kom je vaak bedrogen uit. Het aantal koolhydraatarme recepten voor snacks is zeer beperkt. Gelukkig komt daar de afgelopen jaren steeds meer verandering in.

Een gezonde snack is daarom beter dan een gezond diner als je het vanuit de energie bekijkt. Je komt namelijk al vrij eenvoudig (tegenwoordig) aan een gezond diner. Jouw lichaam is dus al gewend hier gezonde stoffen uit te halen. De momenten dat we op de dag snacken zijn echter totaal anders. En daarom is het juist nog verstandiger vaker gezonde snacks toe te voegen dan je onnodig veel op het diner te richten.

Ons Koolhydraatarme notencake recept

Er bestaan verschillende recepten voor koolhydraatarme cakes, waarvan de notencake veruit het populairst is.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram roomboter
  • 25 gram zoetstof(bijvoorbeeld stevia), dit is aanpassen naar je eigen smaak door bv minder stevia te gebruiken. (met 15 gram stevia heb je ook al een heerlijke notencake)

Bereiding:

Vervolgens hoef je alleen de eieren in een grote kom te kloppen, de oven voor te verwarmen op 160 graden om vervolgens aan de eieren de boter toe te voegen. Mix alles goed en voeg de amandelmeel en zoetstof toe. De walnoten mogen nu lekker doorgeroerd worden om uiteindelijk samen met de mix in een cakevorm gegoten te worden. Half uur in de oven en jouw koolhydraatarme notencake is klaar!

Eet smakelijk!

Afbeelding van Shutterstock/ Elena Zajchikova

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
manieren gratis producten mamameteenblog.nl
De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of...

Sluiten