Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet, want niets is zo belangrijk dan af te vallen op een verantwoorde en gecontroleerde manier. En de koolhydraatarme notencake past hier perfect bij.

Koolhydraatarme-notencake_-recept-mamameteenblog.nl_

Altijd honger, maar nooit gevuld

De meest gehoorde klacht van het koolhydraatarme dieet is dat je vooral in het begin vaak last hebt van het hongergevoel. Wat je ook uit het eetschema eet: je blijft maar honger houden. Daardoor krijg je nooit het gevoel dat je voldoende gegeten hebt en duikt de honger op den duur alleen nog maar op in je gedachten.

Van alle koolhydraatarme recepten die we kennen, is de koolhydraatarme cake een van de lekkerste opties om een gevuld gevoel te krijgen zonder dat je slechte stoffen in je krijgt.

Om deze cake te kunnen maken heb je maar een klein aantal ingrediënten nodig die tot een overheerlijke cake kunnen leiden. Met een vleugje creativiteit zorg jij er vervolgens voor dat je een verrukkelijke snack op tafel zet waar niemand met zijn handen van af kan blijven.

Waarom een gezonde snack beter is dan een gezond diner

Het zal je verbazen hoeveel mensen er meer moeite hebben met het bereiden van een gezonde snack, dan een gezond diner. Er zijn namelijk duizenden recepten om een gezond diner te bereiden. Maar wil je een gezonde snack bereiden, dan kom je vaak bedrogen uit. Het aantal koolhydraatarme recepten voor snacks is zeer beperkt. Gelukkig komt daar de afgelopen jaren steeds meer verandering in.

Een gezonde snack is daarom beter dan een gezond diner als je het vanuit de energie bekijkt. Je komt namelijk al vrij eenvoudig (tegenwoordig) aan een gezond diner. Jouw lichaam is dus al gewend hier gezonde stoffen uit te halen. De momenten dat we op de dag snacken zijn echter totaal anders. En daarom is het juist nog verstandiger vaker gezonde snacks toe te voegen dan je onnodig veel op het diner te richten.

Ons Koolhydraatarme notencake recept

Er bestaan verschillende recepten voor koolhydraatarme cakes, waarvan de notencake veruit het populairst is.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram roomboter
  • 25 gram zoetstof(bijvoorbeeld stevia), dit is aanpassen naar je eigen smaak door bv minder stevia te gebruiken. (met 15 gram stevia heb je ook al een heerlijke notencake)

Bereiding:

Vervolgens hoef je alleen de eieren in een grote kom te kloppen, de oven voor te verwarmen op 160 graden om vervolgens aan de eieren de boter toe te voegen. Mix alles goed en voeg de amandelmeel en zoetstof toe. De walnoten mogen nu lekker doorgeroerd worden om uiteindelijk samen met de mix in een cakevorm gegoten te worden. Half uur in de oven en jouw koolhydraatarme notencake is klaar!

Eet smakelijk!

Afbeelding van Shutterstock/ Elena Zajchikova

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
manieren gratis producten mamameteenblog.nl
De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of...

Sluiten