Sale NL
Recepten

Visrecept: Kabeljauw in rauwe ham met asperges en zoete aardappel

13 juni 2016

Daar ben ik weer met een heerlijk visrecept! Op het moment is het bij ons elke vrijdag visdag dus daar ben ik weer met een heerlijk visrecept!  Dit visrecept hebben we echter alweer een week of twee geleden gegeten. Dit keer is het Kabeljauw met heerlijke groene asperges en gebakken zachte zoete aardappel. Yummie! Voor verse vis ga ik eigenlijk altijd naar de markt en zoals je hieronder ziet heb je op de Haagse markt echt enorm veel keus en is het elke keer weer een belevenis. Van krabben en kreeften tot  hele inktvissen! Maar een goede visboer bij jouw in de buurt heeft als het goed is ook veel  keus en kun je vast ook een fijn stuk vis kopen.Visrecept- Kabeljauw in rauwe ham met asperges en zoete aardappel mamameteenblog.nl

 

Haagse markt mamameteenblog

 

Visrecept Kabeljauw

Maar voor vandaag ga ik voor de Kabeljauw en ik heb hier een heerlijk visrecept voor bedacht. Ik kwam op dit idee voor een visrecept doordat ik net de rozemarijn had geoogst uit mijn tuintje en deze wilde gebruiken in een recept. Ik heb op de markt een mooi stuk kabeljauw kunnen uitkiezen, waaruit ik ongeveer twee grote porties kan halen en drie wat kleinere porties voor de kinderen.

Visrecept: Kabeljauw in rauwe ham met asperges en zoete aardappel mamameteenblog

Na goed te hebben gewassen en weer te hebben gedroogd, heb ik de kabeljauw verdeeld. De smaak van kabeljauw is vrij neutraal, en dit is voor kinderen, ten minste mijn kinderen, die niet zo makkelijk eten, een lekkere’neutrale’ vis. Ik heb de vis voor de kinderen gemarineerd in een beetje citroensap ( blijft  de vis lekker zacht van) en wat zout. Voor ons grote mensen heb ik de vis gemarineerd in olijfolie, citroensap en citroenrasp ( ongeveer een halve  citroen), rozemarijn en peper en zout.

Daarna heb ik de Vis in wat rauwe ham gewikkeld en het even een half uurtje laten rusten in de koeling. De vis voor de kinderen heb ik kort van tevoren heel even gebakken in olijfolie in een grote braadpan. Dit maakt de vis niet te droog en dan blijft hij lekker zacht en een beetje sappig, en let op deze vis kan nog flink nagaren!

 

Visrecept: Kabeljauw in rauwe ham met asperges en zoete aardappel mamameteenblog

 

Asperges

Daarna heb ik de asperges schoongemaakt en gekookt. Volg hierbij de standaard instructies voor het koken van de asperges, maar volg vooral je eigen voorkeur. Wij houden bijvoorbeeld van wat knapperige asperges en koken ze niet helemaal gaar. De groene zijn echt lekker van smaak en met de olie uit de pan van de vis overgoten maakt het de asperges helemaal lekker.

 

asperges mamameteenblog

 

Zoete aardappel

De zoete aardappel heb ik geschild en in plakjes gesneden en met knoflook, olie, zout en een restje rozemarijn gekruid en daarna in de heteluchtoven gezet op 200°C voor ongeveer 20 minuutjes.

zoete aardappel mamameteenblog

 

Daarna heb ik de kabeljauw gebakken in een hoge braadpan in wat olijfolie, voor ongeveer 5 minuutjes in de pan aanbakken, zo`n 2,5 minuut per kant en daarna in de oven voor 12 minuten op 200°C. Ik heb ze lekker bij de aardappeltjes op het bakpapier erbij gelegd.

 

Helaas heb ik geen kant en klaar foto gemaakt, er was teveel honger en te weinig geduld. Maar toch wil ik jullie dit lekkere visrecept niet onthouden. Het is een gezond en makkelijk recept, waarbij je lekker kunt variëren naar eigen smaak. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren!

Eet smakelijk!

 

 

Voor nog meer inspiratie heb ik nog wat lekkere visrecepten hier staan.

 

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Mie in zwartebonensaus met Garnalen. - Mama met een Blog 2 september 2016 at 23:09

    […] Voor de visliefhebbers is dit een echte aanrader: Kabeljauw in rauwe ham met asperges en zoete aard… […]

  • Reply Visrecept: Rode Mul - Mama met een Blog 25 juli 2016 at 16:45

    […] Visrecept: Kabeljauw in rauwe ham met asperges en zoete aardappel […]

  • Reply Nicole Orriëns 14 juni 2016 at 11:09

    Lekker! Ik eet eigenlijk nooit kabeljouw. Wel zalm.

  • Reply Annejet 13 juni 2016 at 21:42

    Dol op kabeljauw!! Zo’n heerlijke zachte vis. Dank voor ’t delen van je fijne recept. Lfs, AJ xx (ps Je foto’s zijn prachtig)

  • Reply Linny 13 juni 2016 at 19:27

    Hi Barbara, ik lees je blog al eventjes mee, je hebt een hele leuke manier van schrijven! Dus vandaag dus de primeur van een eerste reactie! ;-)Vandaag hebben wij ook vis gegeten (ook bij de Haagsche markt gekocht, zó blij dat ik weer in DH woon!). Het was heerlijk! En super simpel.. Ik gebruik wel (bijna) altijd wat meer kruiden dan in een recept vermeld staat. De dorade heeft geen hele sterke vissmaak, dus is misschien ook wel wat voor kinderen. En de cherrytomaatjes die erbij zitten waren zo heerlijk zoet. Aanradertje!

    http://bijzonderspaans.nl/4291/dorada-con-patatas-al-horno-dorade-met-aardappels-uit-de-oven/

    Liefs, Linny

    • Reply Barbara 13 juni 2016 at 19:44

      Hi Linny, *bloos* dank je wel…
      De dorades staan bij mij ook hoog op het lijstje om te maken, maar ik ben nog een beetje huiverig voor de combi kids/ graatjes. Maar dit recept ga ik zeker opslaan, misschien kan ik het een keer samen maken met een ander visje voor de kinderen!

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit:
    Lees vorig bericht:
    10 tips bewuster met geld omgaan

    Sinds ik ben gestopt met werken, krijg ik vanuit mijn omgeving vaak de vraag, hoe doen jullie dat, met 1...

    Sluiten