Met deze 5 tips krijg je weer een schone barbecue

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 mei 2024 by Barbara

Met deze 5 tips krijg je weer een schone barbecue mamameteenblog.nl

Zodra de temperaturen beginnen op te lopen, willen veel mensen graag hun barbecue afstoffen en hier volle bak gebruik van maken met allemaal heerlijke recepten. Logisch, want het is ook het ultieme zomergevoel! Een klusje waar mensen vaak wat minder op zitten te wachten, is het schoonmaken van de bbq. Hoe eerder je de bbq na gebruik schoonmaakt, hoe beter en makkelijker. Om je inspiratie te geven voor de beste schoonmaak technieken, hebben wij vijf tips voor je op een rijtje gezet voor een schone barbecue.

Laat je barbecue flink heet worden

Heb je een gas- of elektrische barbecue? Goed nieuws! Het schoonmaken van deze bbq’s is over het algemeen een stuk makkelijker. Verwijder eerst de grootste etensresten van het rooster en sluit vervolgens de deksel. Zet de barbecue op de hoogste stand en wacht ongeveer 10 á 15 minuten. Je zult zien dat je de verbrande etensresten binnen no-time van het rooster borstelt. 

Ga aan de slag met een staalborstel

Zeker als je een houtskoolbarbecue hebt, is dit een goede manier om je barbecue weer als nieuw te krijgen. Haal eerst roest en etensresten weg met een staalborstel door flink te schrobben. Voor een volgende keer is het ook een goede tip om tijdens het barbecueën af en toe met een staalborstel over je rooster heen te gaan. Laat vervolgens je bbq rooster een nachtje weken in een emmer met een sopje van schoonmaaksoda of Biotex. Daarna schrob je de resten eraf met een schuurspons, spoel je ‘m af en maak je het rooster droog. Het resultaat? Een schone barbecue!

Doe je bbq rooster in een vuilniszak

Heb je geen emmer waar je rooster in past? Doe ‘m dan in een stevige vuilniszak en herhaal de stappen van de tweede tip. Om zeker te zijn dat het goed gaat, is het verstandig om even te checken dat er geen gaatjes in de vuilniszak zitten. Blaas de vuilniszak bijvoorbeeld op om dit te achterhalen.

Leg het rooster een tijdje in het gras voor een schone barbecue

Ben je niet gezegend met een grasveld? Ga dan snel door naar de volgende tip! In het andere geval word je ongetwijfeld erg blij, want je hoeft hier niet zoveel moeite voor te doen. Laat het rooster eerst even afkoelen om plekken in je gras te voorkomen en leg het vervolgens op je gazon. Laat het een nachtje liggen en je kunt de ochtenddauw zijn werk laten doen. De etensresten zijn losgeweekt, waardoor je het er makkelijk met een sponsje af kunt halen.

Gebruik een citroen, ui of olie

Met deze natuurlijke producten kun je zowel voorkomen als genezen! Als je jouw bbq gaat schoonmaken, kun je dit schoonmaakproces makkelijker maken door een citroen in tweeën te snijden en het rooster met het sap in te wrijven. Laat dit een uur of twee inwerken en vervolgens kun je met een propje aluminiumfolie alle resten gemakkelijk verwijderen. Heb je geen citroen in huis? Met een ui kun je hetzelfde trucje uithalen. Beide producten zijn ook goed om tijdens het barbecueën te gebruiken. Last but not least kun je jouw rooster ook voor en na het BBQ’en invetten met plantaardige olie. Dit vergemakkelijkt het schoonmaken én het kan zelfs helpen je rooster langer roestvrij te houden.

Ben jij ook zo klaar voor de zomer?

Met deze 5 tips krijg je weer een schone barbecue Mamameteenblog.nl (1)
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie