Kleine aanpassingen, grote veranderingen in Interieur van je woonkamer aanpassen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Aanpassingen in je woonkamer mamameteenblog.nl

Ben jij zo iemand die dingen snel zat is? Die het interieur van je woonkamer perfect in kan richten, maar het resultaat na een tijdje alweer zat is. En dat je niet kunt wachten om de boel weer helemaal opnieuw onder handen te nemen? Dan weet je dat dat een behoorlijk kostbare ‘hobby’ kan zijn: je hele interieur veranderen, dat kost aardig wat geld. Zeker als je het ieder jaar doet. Gelukkig is het meestal niet nodig om alles opnieuw te doen. Met een paar kleine aanpassingen kun je ook al grootse resultaten bereiken, zeker als je deze een beetje slim met elkaar combineert.

Spelen met de verlichting

Wist je dat de makkelijkste en snelste manier om iets aan de sfeer in je woonkamer te doen, de verlichting aanpassen in? Dat kan soms zelfs met één druk op de knop, als je hebt gekozen voor lampen die verschillende soorten licht kunnen geven. Je kunt de lampen warmer of juist koeler licht laten geven. Je zult zien dat de resultaten je echt kunnen verbazen; een warmer licht geeft je kamer direct een knusser gevoel, terwijl koelere lampen juist een wat strakkere sfeer geven. Heb je lampen die ook nog eens echt verschillende kleuren kunnen geven, dan zit je helemaal goed.

De vloerlamp in een hoekje in je kamer roze, groen of blauw laten kleuren zorgt echt voor een groot verschil. En het leuke is: dit kun je wanneer je maar wilt aanpassen. Iedere dag, iedere week of zelfs ieder uur. Iedere keer als je zin hebt in wat anders is dat zo geregeld.

Geen lampen die je kunt laten veranderen, of wil je het nog wat grootser aanpakken? Kies dan voor andere of extra lampen, en speel op die manier met je verlichting. Een mooie tafellamp die een nietszeggend hoekje in je kamer opeens tot leven doet komen, bijvoorbeeld. Of een mooie kroonluchter op de plek waar nu een vrij saai spotje hangt. Kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken.

Aan de slag met kleur van je woonkamer

Een andere goede en snelle manier om de uitstraling van je woonkamer te veranderen, is door met kleur aan de slag te gaan. Kies bijvoorbeeld een muur uit waar je vrij makkelijk bij kunt, en verf deze in een andere kleur. Wees niet te braaf, kies voor een mooi contrast. Een pot verf hoeft niet duur te zijn, en veel meer dan een paar uurtjes werk hoeft het je ook niet te kosten. Het verschil is echter reuze. Je zult zien: heb je de smaak eenmaal te pakken, dan kan het zomaar zijn dat dit muurtje elk jaar een andere kleur krijgt.

Ook kleurrijke accessoires kunnen de boel flink veranderen. Tip: ben je ze na een tijdje weer zat, en ga je op zoek naar nieuwe, gooi ze dan niet weg. Het is leuk om een mooie voorraad accessoires aan te leggen, en iedere keer als je zin hebt in verandering daar wat mooie dingen uit te zoeken. Shoppen in je eigen voorraad!

tips voor het Interieur van je woonkamer Mamameteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie