Interieur | Meer sfeer in je interieur met een mooie vloerlamp

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Een mooie vloerlamp geeft een ruimte al snel sfeer in de knusse hoekjes van een kamer; denk aan een lekkere stoel met een fijne lamp erbij voor het lezen. Dat vind ik heel gezellig staan in een woonkamer en ik houd dan ook van de toevoeging van een vloerlamp aan mijn interieur. Ook nu heb ik een mooie driepoot lamp staan van directlampen.nl.

VLOERLAMP INTERIEUR MAMAMETEENBLOG.NL

Je eigen stijl met een mooie lamp

Het leuke van een vloerlamp vind ik dat je in een neutraal interieur makkelijk een eigen sfeer en stijl kunt maken, zonder de aanschaf van een compleet nieuw interieur. Een vloerlamp is tenslotte verkrijgbaar in zoveel verschillende stijlen, zoals: klassiek, modern, industrieel, design en landelijk. En ook in zoveel types en vormen. Er is er altijd wel 1 die bij je past, mits er een stopcontact in de buurt is 😉

vloerlamp 4 modern mamameteenblog.nl

Bij het uitkiezen van een staande lamp houd ik in gedachten waar ik hem voor wil gebruiken. Is het een leeslamp, een sfeerlamp, of is de lamp bedoelt als een extra lichtbron. Daarnaast is het goed om te weten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor de lamp. Een driepoot lamp gebruikt meer ruimte dan een lamp op 1 standaard. Ook de lampenkap kan van invloed zijn op je keuze, een stoffen kap geeft bijvoorbeeld meer diffuus licht, wat een meer natuurlijk licht geeft. Wat ik zelf erg mooi vind. Want zie hier mijn nieuwe aanwinst.

Deze vloerlamp valt onder de landelijke vloerlampen. Ze zijn van natuurlijke materialen gemaakt, zoals hout en ze hebben een wat ingetogen en klassieke verschijning. Je ziet ze veel terug in woonkamers met rustige kleuren en waar veel natuurlijke materialen worden gebruikt.

Ben je ook op zoek naar een nieuwe vloerlamp, of wil je een beetje inspiratie opdoen voor een mooie vloerlamp.

Een selectie vloerlampen

De stoere industriële lamp.

vloerlamp 4 modern mamameteenblog.nl

Industriële vloerlampen vind ik ook geweldig, ze zijn lekker robuust. Dat zie je door de eventuele grote vleugelmoeren, houten robuuste voeten en metalen kappen. Het lijkt alsof de lampen zo uit een oude fabriek komen en geven.

Een design booglamp met doorzichtige kap

vloerlamp 4 modern mamameteenblog.nl

In het uiterlijk van deze lampen wordt gebruik gemaakt van bijzondere vormen en kleuren. Zoals een boog of een stenen standaard. Deze lampen zijn wat minder makkelijk te combineren, maar kunnen een echte blikvanger zijn, wanneer je een strak  of minimalistisch interieur hebt.

Een moderne vloerlamp

vloerlamp 4 modern mamameteenblog.nl

Een moderne vloerlamp is uitgevoerd in metaal of hippe kleuren. Deze praktische lampen worden vaak gebruikt in ruimtes waar helder licht een must is. Daardoor hebben deze lampen led-lampen en / of een aparte flexibele leeslamp. Je ziet de lampen terug in interieurs die gebruik maken van zwart, wit en/ of grijs.

 

 

Een vloerlamp met een dimlicht

Wat je nu veel ziet zijn de dimbare vloerlampen. Bij deze lampen kun je de verlichting aanpassen aan de gelegenheid. Helder licht bij het lezen van een boek en gedempt licht bij wat meer een rustige sfeer. Vraag naar de mogelijkheid van een dimlicht bij de aanschaf van een vloerlamp, het heeft echt veel voordelen.

Ben je ook zo gecharmeerd van vloerlampen? Of heb je liever een mooie wandlamp?

De afbeeldingen zijn allemaal afkomstig van directlampen.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie