7 voordelen ananas mamameteenblog.nl

Gezondheid | 7 gezonde voordelen van ananas

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zijn jij en je kinderen ook zo gek op ananas? Verse ananas is niet alleen heel lekker, maar ook heel gezond. Dit zijn zeven gezonde voordelen van ananas:

Gezonde voordelen ananas mamameteenblog.nl

1.   Ananas versterkt de weerstand

De vitamines in ananas dragen bij aan een goede weerstand voor jou en je kids. De vrucht bevat namelijk verschillende weerstandsvitamines die helpen om griep en verkoudheid te voorkomen of te verminderen.

Bovendien hebben deze vitamines ook een beschermende werking op lichaamscellen en helpen ze op die manier jullie cellen gezond te houden. Dat is goed voor de algehele gezondheid van je gezin.

2.    Wondjes genezen sneller

Vallen of botsen je kinderen regelmatig? Dan is het goed om te weten dat de vitamine C in ananas helpt om wondjes en blessures sneller te laten genezen. Vitamine C stimuleert namelijk de aanmaak van collageen.

Collageen is een eiwit dat een belangrijke basis vormt voor onze huid, bloedvaten en botten. De volgende keer geef je je kids dus een portie ananas na een val- of stootpartij.

3.    Voor soepele spieren

Het doet nog meer bij vallen, botsen en stoten. De vrucht bevat namelijk een stofje met een zuiverende werking op spieren en gewrichten. Dit maakt ananas hét perfecte middel voor spieren en gewrichten die door een valpartij zijn aangedaan. En het is nog lekker ook!

4.    Goed voor de botten

Wist je dat de vrucht ook goed is voor de botten? Dat komt door de grote hoeveelheid mangaan in de vrucht. Dit mineraal helpt zowel bij de opbouw als het herstel van je botten. Voor sterke botten eet je dus het beste regelmatig een portie. Lekker als toetje, door de kerriesoep of in een smoothie.

5.    Verbetert de vruchtbaarheid

Als je zwanger wilt worden, dan kan het een goed idee zijn om ananas te eten. De vrucht bevat namelijk allemaal vitamines en mineralen die de vruchtbaarheid bevorderen.

6.    Schone luchtwegen

Hebben jij of je kinderen last van een verstopte neus? Ananas helpt het slijm te verdrijven! De vrucht zit namelijk boordevol stoffen die reinigend werken op de luchtwegen. Zo kan het zijn dat je na een portie beter door je neus kunt ademen.

Ook bij andere luchtwegklachten kan de vrucht helpen om te verlichten. Zo kan de vrucht helpen bij astma vanwege de aanwezigheid van bètacaroteen.

7.    Gezonde darmen

Heb jij of je kinderen wel eens last van borrelende of rommelende darmen? Met ananas is dit vervelende gevoel in jullie buik snel verleden tijd. Een bijzonder stofje in de vrucht (bromelaïne) helpt namelijk om eiwitten en andere voedingsstoffen beter te verteren. Daar profiteer je van als je ananas eet.

Het meeste bromelaïne vind je trouwens in het harde gedeelte in het midden van de vrucht. Minder lekker, maar wel heel gezond voor je darmen. Ook de vezels in dit harde gedeelte helpen trouwens mee om je darmen gezond te houden. Toch maar eten dus!

Ondanks dat de vrucht zo gezond is, is het trouwens niet de bedoeling dat je grote hoeveelheden naar binnen moet gaan werken. De vrucht bevat namelijk behoorlijk wat natuurlijke vruchtensuikers, en die zijn minder goed voor je gewicht. Als je op gewicht wilt blijven of verantwoord wilt afvallen, eet je het beste maximaal twee porties ananas per dag.

Ken jij nog meer gezonde voordelen van ananas? Deel ze dan hieronder in de reacties!

Dit vind je vast ook interessant:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
VLOERLAMP MAMAMETEENBLOG.NL
Interieur | Meer sfeer in je interieur met een mooie vloerlamp

Een mooie vloerlamp geeft een ruimte al snel sfeer in de knusse hoekjes van een kamer; denk aan een lekkere...

Sluiten