Gezondheid | 7 gezonde voordelen van ananas

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 7 oktober 2022 by Barbara

Zijn jij en je kinderen ook zo gek op ananas? Verse ananas is niet alleen heel lekker, maar ook heel gezond. Dit zijn zeven gezonde voordelen van ananas:

Gezonde voordelen ananas mamameteenblog.nl

Ananas versterkt de weerstand

De vitamines in ananas dragen bij aan een goede weerstand voor jou en je kids. De vrucht bevat namelijk verschillende vitamines voor de weerstand die helpen om griep en verkoudheid te voorkomen of te verminderen.

Bovendien hebben deze vitamines ook een beschermende werking op lichaamscellen en helpen ze op die manier jullie cellen gezond te houden. Dat is goed voor de algehele gezondheid van je gezin.

Wondjes genezen sneller met Ananas

Vallen of botsen je kinderen regelmatig? Dan is het goed om te weten dat de vitamine C in ananas helpt om wondjes en blessures sneller te laten genezen. Vitamine C stimuleert namelijk de aanmaak van collageen.

Collageen is een eiwit dat een belangrijke basis vormt voor onze huid, bloedvaten en botten. De volgende keer geef je je kids dus een portie ananas na een val- of stootpartij.

Voor soepele spieren

Het doet nog meer bij vallen, botsen en stoten. De vrucht bevat namelijk een stofje met een zuiverende werking op spieren en gewrichten. Dit maakt ananas hét perfecte middel voor spieren en gewrichten die door een valpartij zijn aangedaan. En het is nog lekker ook!

Goed voor de botten

Wist je dat de vrucht ook goed is voor de botten? Dat komt door de grote hoeveelheid mangaan in de vrucht. Dit mineraal helpt zowel bij de opbouw als het herstel van je botten. Voor sterke botten eet je dus het beste regelmatig een portie. Lekker als toetje, door de kerriesoep of in een smoothie.

Verbetert de vruchtbaarheid

Als je zwanger wilt worden, dan kan het een goed idee zijn om ananas te eten. De vrucht bevat namelijk allemaal vitamines en mineralen die de vruchtbaarheid bevorderen.

Schone luchtwegen

Hebben jij of je kinderen last van een verstopte neus? Ananas helpt het slijm te verdrijven! De vrucht zit namelijk boordevol stoffen die reinigend werken op de luchtwegen. Zo kan het zijn dat je na een portie beter door je neus kunt ademen.

Ook bij andere luchtwegklachten kan de vrucht helpen om te verlichten. Zo kan de vrucht helpen bij astma vanwege de aanwezigheid van bètacaroteen.

Gezonde darmen

Heb jij of je kinderen wel eens last van borrelende of rommelende darmen? Met ananas is dit vervelende gevoel in jullie buik snel verleden tijd. Een bijzonder stofje in de vrucht (bromelaïne) helpt namelijk om eiwitten en andere voedingsstoffen beter te verteren. Daar profiteer je van als je ananas eet.

Het meeste bromelaïne vind je trouwens in het harde gedeelte in het midden van de vrucht. Minder lekker, maar wel heel gezond voor je darmen. Ook de vezels in dit harde gedeelte helpen trouwens mee om je darmen gezond te houden. Toch maar eten dus!

Ondanks dat de vrucht zo gezond is, is het trouwens niet de bedoeling dat je grote hoeveelheden naar binnen moet gaan werken. De vrucht bevat namelijk behoorlijk wat natuurlijke vruchtensuikers, en die zijn minder goed voor je gewicht. Als je op gewicht wilt blijven of verantwoord wilt afvallen, eet je het beste maximaal twee porties ananas per dag.

Ken jij nog meer gezonde voordelen van ananas? Deel ze dan hieronder in de reacties!

Dit vind je vast ook interessant:

Plaats een reactie