Vijf leuke spelletjes op het strand voor jong en oud

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 mei 2022 by Barbara

spelletjes-op-het-strand-mamameteenblog.nl_

Al zittend op mijn uitgespreide strandlaken groot met mijn voeten in het warme zand en de zon op mijn rug voel ik mijn spieren ontspannen. Zachtjes hoor ik de zee op de achtergrond ruisen. Net neergestreken op dit fijne plekje rommel ik met mijn linkerhand in mijn strandtas en ik denk: het strandseizoen is weer begonnen. Heerlijk! Met een schuin oog kijk ik naar de kinderen. Twee kids zijn al druk met hun spelletjes aan de waterkant met schepnet en emmer en 1 kind naast mij op het strandlaken.

Ze worden groot, bedenk ik mij weer voor de zoveelste keer. En nu de kinderen wat ouder worden, verandert mijn takenpakket als ouder ook. Ik hoef tenslotte niet meer elke seconde te weten waar ze zijn en wat ze doen. De oudste twee ruim voorzien van zwemdiploma’s en de jongste druk bezig met lessen geeft al zoveel meer rust. Zeker aan het strand.

Vijf leuke spelletjes voor op het strand

En ze kunnen zich nu natuurlijk ook zoveel beter vermaken op het strand. Alhoewel ze af en toe wel wat inspiratie nodig hebben. De volgende spelletjes zijn altijd een succes op het strand.

Schatten zoeken

Met een schepnet en een emmertje de mooiste schatten zoeken aan de kustlijn. Altijd een succes! Uren kunnen ze zoet zijn met deze bezigheid.

Platte stenen of harten stenen zoeken

In het verlengde hiervan zoeken we ook platte stenen. We maken hier altijd leuke kunstwerken van. In het zand op het strand. Maar ook thuis in de tuin. Ik gebruik ze in de moestuin als naambordje bij de groentes. Maar we schilderen er ook vaak kunstwerkjes op. Echt een aanrader.

En sinds dat ik klein ben, spaar ik zelf stenen in de vorm van een hart. Ik heb echt een paar hele mooie gevonden. Ik bewaar ze om weg te geven of als decoratie in huis of tuin. Het werkt aanstekelijk bij de kinderen, want die zoeken graag mee. Zeker op het strand een fijne bezigheid bij een kort wandelingetje.

Een druipkasteel bouwen van zand

Met een emmertje modder een mooi zandkasteel bouwen is ook een leuke bezigheid. En de resultaten zijn zo mooi! Een foto waard om te bewaren.

Wel 1 tip: Ga niet te ver van het water zitten, daar er heel wat emmertjes water gehaald moeten worden.

Zeemeerminnenstraat van zand maken

Niets zo leuk als elkaar een zeemeerminstaart geven van zand en mooie schelpen. De resultaten zijn hier al behoorlijk indrukwekkend en het is natuurlijk heel grappig om mama met een zeemeerminstaart te zien.

De bedoeling is dat je de benen van de ander ingraaft en hier een zeemeerminstaart van maakt. Mag natuurlijk ook een krokodillenstaart of wat anders. Het voordeel is dat het vaak wat minder spannend is, dan dat je helemaal wordt ingegraven op je hoofd na en je zit wat minder onder het zand. Maar dat geldt vooral voor mama.

Beachballen

Het is natuurlijk geen nieuw spel, maar het blijft leuk: beachballen. Je moet alleen wel wat extra balletjes aanschaffen. Je blijft anders zoeken in het zand.

Lekker picknicken op het strand

OK, dit valt niet onder de spelletjes. Maar wel zo heerlijk om te doen. Het vergt wel vaak wat voorbereiding, maar een heerlijke maaltijd op het strand is echt een feestje bij ons. Veel eten kun je van tevoren al snijden en in bewaardozen meenemen. Denk aan watermeloen of druiven. Lekker broodjes of een fijne pastasalade gaat er hier ook altijd in. Zorg wel dat je het koel kunt bewaren. Niemand is blij met bedorven voedsel. En vergeet het drinken niet! Oh; en de tig tussendoortjes!

Mocht je klaar zijn op het strand en lekker op een terrasje aanschuiven met een fijn springkussen of een trampoline, dan heb ik hier nog tips voor leuke spelletjes voor op de trampoline.

Voor meer fijne tips voor op het strand kun je het artikel lezen: Een dagje strand | Survival tips voor ouders

Fijne zomer!

leuke spelletjes op het strand Mamameteenblog.nl (1)


.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie