De leukste spelletjes voor op de trampoline

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 17 mei 2022 by Barbara

Een trampoline is een heerlijke manier om even stoom af te blazen. Zeker nu, we zitten midden in de slimme quarantaine, is het fijn voor kinderen (en volwassenen) om even lekker te bewegen buiten en om even je energie kwijt te kunnen. Even een activiteit zonder een beeldscherm.

Spelletjes voor op de trampoline mamameteenblog.nl

Wat voor trampoline heb je nodig?

Ee goede trampoline is een veilige (eventueel met het juiste net en een brede veiligheidsrand) trampoline van een goede kwaliteit. Eén die niet snel kapot gaat en waar je een lange tijd plezier van kunt hebben. Een prettig merk is Salta trampoline, deze zijn in veel verschillende maten en vormen. Ook de prijs kwaliteit verhouding is erg goed.

Het is goed om vooraf te bedenken of je een trampoline wilt die je kunt ingraven of een die op een standaard staat. En hoe intensief de trampoline gebruikt wordt, hoeveel personen er op moeten kunnen (denk aan het totale gewicht) en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt.

Vergis je niet, een te kleine trampoline werkt heel ontmoedigend voor kinderen om er op te spelen met elkaar en er ontstaan onnodig gevaarlijke situaties.

Welke spelletjes kun je doen op een trampoline?

Behalve lekker hoog springen en acrobatische sprongen maken kun je ook heel veel leuke spelletjes doen op een trampoline.

Blinde mannetje

Spelletje voor minimaal 2 personen, waarbij 1 persoon een blinddoek op heeft en de ander moet tikken.

Ballen laten stuiteren

Spelen met minimaal 2 personen. Met zoveel mogelijk ballen op de trampoline de springen. Zodat de ballen allemaal tegelijk in de lucht gaan en dan zorgen dat je niet geraakt wordt, want dan ben je af. De laatste die overblijft, is de winnaar.

Rechtop zitten

Een spel met minimaal 3 personen, waarbij 1 persoon springt en de andere personen liggen. Zodra je genoeg bounce hebt om recht te zitten of te staan (ligt aan de leeftijd van de spelers) en je bent de eerste, heb je gewonnen.

Soort kegelen

Met minimaal 2 spelers, liefst met 3. Alle spelers zitten rechtop in kleermakerszit met hun handen in hun schoot. Er is 1 speler die springt en zodra de eerste omvalt, ben je af en ruil je met de springer.

Opdrachten geven en nadoen

Minimaal 2 personen, waarbij om de beurt 1 de opdracht geeft en de ander deze na moet doen, net zo lang totdat de persoon omvalt of het niet goed nadoet.

Toneel spelen

Mijn kinderen hebben echt bergen fantasie, en zo heb ik ze al een keer vadertje en moedertje horen spelen in het lucht kasteel. Uren zoet.

Tips voor bij het spelen

Omdat je met een aantal mensen in een afgesloten ruimte zit door een net, is het goed om vooraf met de kinderen wat afspraken te maken. Zo is het niet handig om elkaar te duwen en zodra er 1 stop zegt, is het ook goed om te stoppen. Vergeet niet dat er altijd een ouder iemand toezicht moet houden wanneer er kinderen op de trampoline springen en dat je dus altijd zorgt dat iemand ze in het oog heeft.

Voor meer inspiratie voor buitenspelletjes, staan in dit artikel nog leuke tips. Welke spelletjes spelen jullie kinderen op de trampoline?

Plaats een reactie